Projekt

Obecné

Profil

Podání #23002

uzavřený

Žádost o rereorganizaci programových subfor

Přidáno uživatelem Janka Michailidu před více než 4 roky(ů). Aktualizováno před více než 4 roky(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
-
Začátek:
18.09.2019
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:

Popis

Ahoj velectěné RP!
Před nějakým časem jsem si všimla, že se Psychotropní látky jaksi záhadně začaly ve struktuře fora objevovat pod Zdravotnictvím. To má nejenom ideologicky chybný kontext, který je stranicky podle mého úplně jasný. Když se o něco takového snažila Vláda (zařazení Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky pod Ministerstvo zdravotnictví), vehementně jsme tyto kroky veřejně kritizovali (viz. https://www.piratskelisty.cz/clanek-2477-presun-protidrogoveho-uradu-pod-ministerstvo-zdravotnictvi-muze-zazehnout-krizi-v-oboru?do=komentuj).

Nepředstavuje to ale jen ideologické problémy. Zjistila jsem, že ve svém subforu ani nevládnu právem moderovat (toto opět připadá pouze vedoucím činitelům v RT Zdravotnictví), to už jsem pořešila s AO..

Jako horší problém mi ale příjde, že po prokliknutí např. z nalodění na posádky (týmy) jsou tam jako programové týmy jak rezortní týmy, tak pracovní skupiny při programových bodech - avšak když rozkliknu programové body, dostanu se na forum někam, kde to rozhodně strukturou neodpovídá programovému rozdělení. Vypadá to jako kopírka rezortních týmů (např. Psychotropní látky opět jen jako subforum Zdravotnictví) - takto ale pirátský program není koncipován. A tady vidím ten nejvážnější problém ze všech. Jakýmsi nařízením AO o reorganizaci programových bodů na foru jste fakticky utlumili existenci naší programové struktury jako takové..

(neformální ale imho související rant na toto téma je ke zhlédnutí ve Vlákně úlevném - https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=375&t=14100&p=634958#p634958

hlavní point:
Rezortní týmy (pokud to správně chápu) byly založené víceméně jako stínová ministerstva - to dává smysl. Pracovní skupiny při programových bodech jsou ale neméně důležité - řeší důležité pirátské problematiky (DLOUHODOBÝ PIRÁTSKÝ PROGRAM), které mají často mezirezortní charakter (i v rámci státní správy je úřad pro protidrogovou politiku mimo všechna ministerstva, jelikož jeho agenda zasahuje do oblastí více z nich), a tedy by neměly spadat pod rezortní týmy (produkovalo by to neuvěřitelnou roztříštěnost tam, kde je potřeba řešit věci koordinovaně)

Přišlo by mi například systémové, kdyby se garanti a rezortní týmy, kde se agenda shoduje, sloučily (např. zdravotnictví).. zároveň bych ale chtěla, aby mezirezortním programovým bodům (např. Svoboda Informací, Svobodná kultura) garanti a pracovní skupiny zůstaly)

Prosila bych, jestli byste byli schopni mi dát nějaké vysvětlení těchto kroků. Zároveň se chci zeptat, zda-li by se z vaší strany našla chuť situaci změnit. Pokud z vaší strany chuť nebude (chápu, že máte jiné věci na práci), pokusím se na toto téma vytvořit členský podnět.


Související úkoly

související s administrativní odbor - Podání #23398: Zřízení subfora pro meziresortní týmyDokončen01.10.2019

Akce

Aktualizováno uživatelem Šárka Altman Galuszka před více než 4 roky(ů)

  • Stav změněn z Nový na V řešení (diskutuje se)

Aktualizováno uživatelem Šárka Altman Galuszka před více než 4 roky(ů)

Ahoj,

tato záležitost se bohužel nestihla probrat na předešlém RP, bude proto zařazena a přednostně projednána na příštím zasedání 30.9.

Aktualizováno uživatelem Šárka Altman Galuszka před více než 4 roky(ů)

  • Stav změněn z V řešení (diskutuje se) na Dokončen

Žádost byla projednána na CF 37/2019 dne 30.9.2019 viz bod 7, celý zápis zde - https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?p=640198#p640198 usnesení zároveň doručuji AO k provedení.

Aktualizováno uživatelem Šárka Altman Galuszka před více než 4 roky(ů)

  • související s Podání #23398: Zřízení subfora pro meziresortní týmy přidán

Také k dispozici: Atom PDF