Projekt

Obecné

Profil

Podání #21961

uzavřený

Záměr: Nákup záznamového zařízení

Přidáno uživatelem Daniel Altman Galuszka před téměř 5 roky(ů). Aktualizováno před více než 4 roky(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
PSP: Vedení poslaneckého klubu
Začátek:
11.07.2019
Uzavřít do:
% Hotovo:

100%

Odhadovaná doba:

Popis

Dávám ke zvážení předsednictva klubu záměr na nákup jednoduché a kompaktní kamery se vstupem pro externí mikrofon (+ mikrofon do klopy).

Důvod:
Mediální odbor nemá časové, personální ani časové kapacity poskytovat plný, mediální a individuální servis všem poslancům. Z toho důvodu má řada poslaneckých asistentů v popisu práce mj. PR služby. Mým záměrem je usnadnit tuto činnost asistentům zakoupením malé, lehké, jednoduché HD kamery s SD kartou, která by byla společně s již zakoupeným externím mikrofonem a stativem k mání na MO, nebo v Chill out zóně. Momentálně máme dostupné jenom jedno záznamové zařízení, a to je osobní telefon našeho SM managera Honzy Vrobela. Toto řešení není z mnoha důvodů ideální (zapůjčení osobního majetku, čas, komplikace z výstupem apod.). Zakoupení erární kamery příznivě ovlivní PR výstupy na sociálních sítí všech poslanců.

Jako sekundární návrh navrhuji přikoupit ještě jeden (či dva kvůli dialogům) externí mikrofony do klopy. Současný mikrofon, který máme, se používá zejména na tiskových konferencích, kde splyne se zbytkem mikrofonů. Ve videu s jediným člověkem však nepůsobí moc důstojně - to by mohl mikrofon do klopy vyřešit.

Realizátor nákupu: navrhuji tajemníka klubu, ale samozřejmě se o to můžu postarat sám.
Odhad nákladů: kamera do 10 000 Kč (mikrofony do klopy do 4 000), celkově tedy záměr na 14 000 Kč.
Navržený postup: navrhuji hlasování per rollam, aby se kamera mohla nakoupit co nejdřív. Během prázdnin bychom mohli vše odzkoušet a nachystat tak, aby už v září mohli poslanci pravidelně vydávat své video výstupy na sítě v důstojné kvalitě.

Aktualizováno uživatelem kristyna plasilova před téměř 5 roky(ů)

  • Přiřazeno nastaven na PSP: Vedení poslaneckého klubu
  • Stav změněn z Nový na Čeká se na řešitele

Aktualizováno uživatelem kristyna plasilova před téměř 5 roky(ů)

Aktualizováno uživatelem martin archalous před téměř 5 roky(ů)

  • Projekt změněn z Sněmovna 2017-2021 na Organizační tým

Aktualizováno uživatelem daniel pecha před téměř 5 roky(ů)

Ahoj, děkuji za podnět, myslím si, že je to správná úvaha a podporuji ji.

Mám k tomu několik komentářů:

  • pokud budeme nakupovat vybavení pro mediální komunikaci, bylo by dobré zajistit kompletní balíček pro natáčení, takže i například světla, možná i stativ, atd.

  • je důležité se domluvit, pro jaké příležitosti bude zařízení využíváno a vůči tomu nastavit kvalitu zařízení, protože ne každý s tím bude umět a pokud budou výstupy neprofesionální, může nám to více uškodit než pomoci...

  • dále je třeba se zamyslet, kdo bude výstupy stříhat a postprodukovat tak, aby opět byla kvalita výstupů na úrovni parlamentní strany. Pokud to bude externí člověk, tak ten většinou má vlastní vybavení. Pokud interní, tak musí být správně zaškolen a mít na přípravu vyčleněný prostor, určitě to neměl být každý asistent, který pořádá nějakou akci...

  • nechtěl bych tuto otázku uspěchat, protože si nemyslím, že je to kritická potřeba a nesnese odklad. Navrhuji tedy počkat na září a udělat na toto téma schůzku s MO (Honzou V.) a dalšími lidmi, kteří o komunikaci mohou mít zájem (např. Martin Ú., který se střihem zabývá) a vytvořit koncepci fungování a využití tohoto zařízení. Pokud budete souhlasit, zajistím svolání schůzky.

  • dále navrhuji tuto koncepci předložit na PPK při některém z pravidelných jednání na podzim 2019

Děkuji a přeji hezký den. Daniel

BTW: jak jsem říkal při našem rozhovoru Dane, rád bych budoucí požadavky a postup nejdříve konzultoval osobně. Usnadní to přípravu zadání, sjednocení nad konceptem a následně i zjednoduší realizací záměru. Moc děkuji.

Aktualizováno uživatelem Daniel Altman Galuszka před téměř 5 roky(ů)

Ahoj, Dane.

Zaprvé. Moc nechápu, proč vstupuješ do mé debaty s PPK. Mnoho z těch věcí, na které se doptáváš, začnou být relevantní až ve chvíli, kdy budeme vědět, že PPK záměr na pořízení kamery schvaluje. Do té doby by bylo jakékoliv schůzování pouze ztrátou času, vytváření koncepcí zase pouze prací pro práci. Přišlo mi mnohem efektivnější vložit tuto myšlenku ke zvážení na redmine PPK a teprve až dostane zelenou, začít řešit detaily. Mimochodem, stativ už dávno máme - určitě víš, že streamujeme každou tiskovou konferenci a to i bez světel. :)

Zadruhé: Nejedná se o úvahy, zdali začneme dělat video výstupy, protože jak jistě víš, jelikož sleduješ poslance na facebooku, video výstupy už dávno děláme. Jedná se pouze o zvýšení kvality těchto výstupů, což je popsáno i v popisu záměru. Tolik tedy k relevanci tvých otázek, kdo bude stříhat co a v jakém programu.

Zatřetí: nemyslím si, že je třeba domluvit se, pro jaké příležitosti bude zařízení využíváno. Využijeme jej ke stejným příležitostem, ke kterým teď využíváme kamery svých mobilních telefonů. Nevím, jak by ti seznam těchto výstupních formátů odpověděl na otázku, do jaké míry budou s kamerou lidé umět zacházet. Jediné, co se změní, je kvalita výstupů. Ten, kdo s kamerou pracovat neumí a nemá to ani v popisu práce, s tím nezačne jenom proto, že se kamera objeví na klubu. Ne/profesionalita výstupu je pak na zvážení a zdopovědnosti toho, kdo si tento výstup hodlá umístit na své sociální sítě.

Začtvrté: je irelevantní, zdali tuto otázku chceš uspěchat, nebo ne. Je to moje otázka. A hlavně je to moje otázka na PPK. Stejně tak je irelevantní, že si nemyslíš, že se jedná o kritickou potřebu, která by nesnesla odklad. Nemáš přehled o tom, co který poslanec potřebuje - to ví nejlépe jeho pracovní tým a on sám. Už máme za sebou řadu výstupů, které stojí za zlomenou tužku kvůli nekvalitnímu obrazu a zvuku. Minulý týden jsem strávil několik hodin tím, že jsem ladil zvuk z přednášky Ondry Profanta, který neměl k dispozici mikrofon - a stejně ten výstup nestojí za nic, protože mikrofon prostě nenahradíš tím, že v equalizéru zvedneš hodnoty. Tedy už včera bylo pozdě.

Zapáté: Kdybych chtěl čekat na září, nenavrhuji hlasování per rollam. Nevím, zdali jsi tu informaci přehlédnul, nebo vyignoroval, ale ten nákup co nejdříve má sloužit k tomu, abychom si přes léto odzkoušeli formáty výstupů a práci s kamerou. V září bychom tak mohli produkovat již kvalitní videa. Pokud by o tom měly být - jak ty navrhuješ - nějaké debaty, schůzky, tvorby koncepcí a teprve až pak debata PPK o pořízení, tak to vybavení pořídíme někdy na vánoce nebo na nový rok (to jenom v případě, že by na to PPK kývlo).

BTW: jak jsem říkal při našem rozhovoru Dane, pokud budu mít budoucí požadavky na tebe, obrátím se na tebe. Tohle je požadavek na PPK - leda bys chtěl tu kameru platit z vlastní kapsy. :) Vůbec mi nepřipadá, že by tato debata usnadnila přípravu zadání, sjednocení nad konceptem a zjednodušení realizace záměru.

Zadání je: Předsednictvo, rozhodněte se, zdali bude dobré pořídit pro klub kameru.
Koncept: nechápu, co tím myslíš.
Realizace: Jakmile se PPK rozhodně, že je dobré mít pro klub kameru, ve spolupráci s MO se vybere a koupí kamera.

BTW2: Neházej mi prosím klacky pod nohy. Jestli s tím máš takový problém, řekni to hned a já si tu kameru prostě koupím pro sebe z vlastních prostředků pro vlastní práci. Samozřejmě ta nebude erární a ostatním nijak neposlouží.

Aktualizováno uživatelem daniel pecha před téměř 5 roky(ů)

Ahoj Dane,
je mi líto, když si myslíš, že Ti chci házet klacky pod nohy a stejně tak mě mrzí konfrontační styl, kterého se nechci dále účastnit.

O nákup se zajímám, protože si myslím, že to patří k mojí práci a odpovědnosti - starat se o vybavení klubu a hospodárně s ním nakládat.

Přijde mi jako lepší postup se nejdříve domluvit se na detailech a rozsahu nákupu než něco schvalovat bez skutečné znalosti a posléze to měnit.

Zjišťovat vůli k nákupu podle mě není potřeba. Předpokládám, že kvalitnější mediální výstupy všichni přivítají. Proto bych byl rád, abychom se rovnou zabývali konkrétním návrhem, co skutečně pořídíme. Přidávám Honzu V., aby se k tomu případně vyjádřil ze svého pohledu...

Budu moc rád, když si v klidu popovídáme, až budeš v kanceláři, třeba to zvládneme i dříve, než v září:)

Děkuji a přeji hezký den, Daniel

Aktualizováno uživatelem Daniel Altman Galuszka před téměř 5 roky(ů)

Ahoj,

nemyslím si, že je třeba si o tom povídat. Vznesl jsem požadavek, předsednictvo mu buď vyhoví, nebo ne, a následně můžeš řešit, co pořídíte.

Aktualizováno uživatelem Daniel Altman Galuszka před více než 4 roky(ů)

Uběhlo 26 dní. Je v tom nějaký posun?

Aktualizováno uživatelem kristyna plasilova před více než 4 roky(ů)

Po konzultaci s místopředsedou klubu, tento záměr bude zařazen na první jednání PPK v září a bude přiřazen Lukášovi Koláříkovi.

K.

Aktualizováno uživatelem Daniel Altman Galuszka před více než 4 roky(ů)

Ahoj, zde je návrh usnesení pro jednání PK 3. září 2019:

"Předsednictvo poslaneckého klubu schvaluje záměr v maximální výši 16 tisíc Kč na nákup nahrávacího zařízení (kamera, mikrofony do klopy). Rozpočtovou položku vybere Organizační tým poslaneckého klubu, který rovněž realizuje záměr."

  • Ten konec se dá klidně upravit. Jde o to, aby se v co nejbližší době zařízení zakoupilo a asistenti včetně poslanců se s ním mohli nechat zaškolit. Už nám běží výbory, brzy poběží jednání Sněmovny a videa ze zákulisí (z klubu/pracovny) mohou příjemně zpestřit "feed" na zdech sociálních sítí našich poslanců - rozhodně více, než videa z telefonu.

Aktualizováno uživatelem Michal Macek před více než 4 roky(ů)

  • Předmět změněn z Nákup záznamového zařízení na Záměr: Nákup záznamového zařízení

Aktualizováno uživatelem Michal Macek před více než 4 roky(ů)

  • % Hotovo změněn z 0 na 100
  • Stav změněn z Čeká se na řešitele na Dokončen

Odsouhlaseno, nakoupeno.

Také k dispozici: Atom PDF