Projekt

Obecné

Profil

Úkol #21321

otevřený

Hriste v Nachode

Přidáno uživatelem Václav Klecanda před téměř 5 roky(ů). Aktualizováno před téměř 5 roky(ů).

Stav:
Nový
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
-
Kategorie:
-
Cílová verze:
-
Začátek:
20.06.2019
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:
Typ práce:
Organizační struktura:
Ne
Smlouva:

Popis

Nachodske hriste se vysplhalo projekcne na 3,5MIO, coz se vsem zdalo moc.


Soubory

Nachod.pdf (399 KB) Nachod.pdf Václav Klecanda, 20.06.2019 14:10

Aktualizováno uživatelem Václav Klecanda před téměř 5 roky(ů)

Patrně by muselo dojít k nějakému výkupu, směně apod. A zřejmě na to reagovat změnou územního plánu....
Teoreticky mě napadá pozemek, případně jeho část parc. č. 279/13 k. ú. Náchod u Tábora, dle ÚP určený jako Bz (soukromá zeleň), který není určen k zástavbě a měla by tomu odpovídat přiměřená cena.

Kdysi tam byla úvaha i o nějaké retenci atd. Teoreticky by ho bylo možné zkusit koupit či směnit. O lidech z Náchoda jednak pochybuji, že by prodali a pak také kde, aby to bylo rozumně přístupné a zároveň nevadilo - nebylo v přímém kontaktu se zástavbou atd.

Aktualizováno uživatelem Václav Klecanda před téměř 5 roky(ů)

dnes mně navštívili paní z osadního výboru Náchod a pan, který s městem před lety směnil pozemky za účelem stavby hřiště. Že je hřiště vymýšleno na nevhodném místě, a že zkusíme prověřit jiné varianty jeho polohy.
Paní tomu docela rozumí, že budeme mít jistotu, zda by to šlo jinde. Ale cena za nyní navrhované řešení ho překvapuje taky.
Navrhli plac kousek nad přečerpávací stanicí (http://mapy.mutabor.cz/mapa/katastralni-mapa/?c=-735522.55%3A-1117388.45&z=11&lb=of2015&ly=uln%2Cpa%2Cpamm&lbo=1&lyo=&n=1287-f93e6d456f076ab57c0a88), to je v příloze na mapce ten domeček uprostřed. Nyní je hřiště naprojektováno pod ním. Horní plac je sice menší, ale že by snad nějaký soused kus pozemku připrodal, nebo by tam prostě bylo menší hřiště. Nemusel by tam být takový svah, též je místo dále od vody.

Aktualizováno uživatelem Václav Klecanda před téměř 5 roky(ů)

Investice: Nemyslím, že to bude nějak zásadně levnější, pokud i zde budeme dělat plot. Podle původního projektu cenu tvoří 2 základní položky. Oplocení za cca 1 mil.Kč a samotné hřiště - podkladové vrstvy atp. asi za 1,5 mil.Kč.

Také k dispozici: Atom PDF