Projekt

Obecné

Profil

Podání #20627

uzavřený

Rozdělení podpory na Eurovolby z centrály

Přidáno uživatelem Klára Bidařová před asi 5 roky(ů). Aktualizováno před téměř 5 roky(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
Začátek:
13.05.2019
Uzavřít do:
% Hotovo:

100%

Odhadovaná doba:

Popis

Moje milé předsednictvo,

prosím o rozdělení 25 000Kč - podpora z centrály viz odkaz https://piroplaceni.pirati.cz/zadost/5601/
Tyto peníze mají sloužit jako příspěvek na akce a propagaci.

Akci s Ivanem a kandidáty za JčK zorganizovala města:
Tábor (rozpočet na akce k eurovolbám 8 500Kč- z toho příspěvek 5000Kč na Piratefest v ČB viz https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Oo_Ive6ulLpS60Qd18OlTnP7uJdXbuxVCEmv5D46Du8/edit#gid=0)
Soběslav - VyOsení (rozpočet 16 000Kč)
ČB - krajská akce Piratefest (rozpočet 50 000Kč https://piroplaceni.pirati.cz/zamer/887/)

Navrhuji:
Tábor - 3000Kč
Soběslav - 6000Kč
ČB (Piratefest) - 14000Kč (tam bude ještě podpora 5000Kč MS Tábor, 15000Kč KS JčK, 20000Kč MS ČB a MS Strakonicko?)
Propagace Eurovoleb - 2000Kč (má dle mých informací probíhat týden před volbami)

Moc děkuji za Vaše vyjádření a návrhy, které prosím do 15.5.2019 23:59

Klára

Aktualizováno uživatelem Klára Bidařová před asi 5 roky(ů)

Chtěla bych ještě doplnit, že jsem zadala zaplacení poslední outdoor reklamy Heba agency (lavičky MHD). Po Vašem schválení v následujícím podání nám zbývá v rozpočtové položce na Eurovolby necelých 6000Kč, které se také mohou rozdělit na akce a propagaci. Tudíž bych rovnou v tomto podání disponovala s částkou 30 967Kč (https://piroplaceni.pirati.cz/rozpocet/polozka/777/)

Aktualizováno uživatelem Lukáš Kolářík před asi 5 roky(ů)

Co já vím, tak v těch 25k je těch domluvených 19k na akci v ČB. S tou asi ten záměr už počítá, takže podle mě můžeme rozdělit pouze 6000,-

Aktualizováno uživatelem Klára Bidařová před asi 5 roky(ů)

Já o příspěvku 19000Kč neslyšela jinde než od Honzy Nováka, oficiální rozhodnutí z centrály nemám k dispozici ..pouze toto.. https://redmine.pirati.cz/issues/19591 a v mailu o příspěvku se psalo o propagaci a příspěvku na akce, nic konkrétního.
Jestliže je ale na Piratefest rozpočet 50 000Kč tak po součtu všech plánovaných příspěvků by tato částka byla překročena.
KS JčK již dalo 15000Kč https://piroplaceni.pirati.cz/zadost/5675/
MS Táborsko již dalo 5000Kč https://piroplaceni.pirati.cz/zadost/5684/
MS ČB - má v plánu dát 20000Kč
MS Strakonicko - nevím kolik má v plánu dát? - prý zařídí Honza
Centrála - (můj návrh 14000Kč zdá se minimální)
Vytvořila jsem rozpočtovou položku na tuto akci, kam mám v plánu interně přeposílat jednotlivé příspěvky, aby byl v proplácení Piratefestu pořádek: https://piroplaceni.pirati.cz/rozpocet/polozka/814/

V Soběslavi byla akce velice vydařená, hodně se snažili a dokonce zaplatili nějaké položky i ze svého (ne úplně malé částky), které nezahrnuli do rozpočtu na akci 16000Kč
V Táboře si pořídili stan za 5000Kč a mají v plánu další akci s Janou těsně před volbami - akce by měla být dle mých informací větší - hudba, program pro děti, občerstvení a možná i pirbus.

A jak už jsem psala v příspěvku výše... v rozpočtu na Eurovolby, který byl schválen KS zbývá potom ještě necelých 6000Kč. Tyto peníze také můžeme rozdělit. https://piroplaceni.pirati.cz/rozpocet/polozka/777/ (ze zbývajícíh 30967Kč odečtěte 25000Kč - příspěvek z centrály)

Aktualizováno uživatelem Michal Horák před asi 5 roky(ů)

Za mě v pořádku, souhlas s rozdělením

Aktualizováno uživatelem Václav Klecanda před asi 5 roky(ů)

Za mne taky souhlas s Klarinym navrhem. A vyrazny nesouhlas s nejakym pokoutnym rozdelovanim pres nejakyho Novaka.

Aktualizováno uživatelem martina kavanova před asi 5 roky(ů)

Ahoj, chtěla bych reagovat za "centrálu". Opravdu bylo původně domluveno přes mailovou komunikaci, že centrální rozpočet přispěje na hlavní volební akci s Ivanem částkou 19 000. Později to pak bylo (viz redmine) navýšeno na 25 000. Ten původní mail máš, Kláro, z 26. března. Souhlasím s Lukášem, že je blbé ty peníze přesouvat jinak, když s nimi České Budějovice počítaly, primárně totiž byl příspěvek na tu největší akci v kraji.

Díky za spolupráci
M.

Aktualizováno uživatelem Klára Bidařová před asi 5 roky(ů)

Ahoj, našla jsem ten mail z 26.3. ... na tomto máme zakládat převod?

Mail šel Zuzaně Kudláčkové, Kláře Bidařové, Alice Hamalová a Zuzaně Klusové. Po mém přeposlání Honzovi, Honza potvrdil Martině, že s částkou počítá do rozpočtu Piratefestu.

Martina Kavanová martina.kavanova@pirati.cz
26.3. 2019 22:33

Ahoj!
Tak:

  1. V Krumlově jsme se bavili o penězích na akci, mám vyhrazených 19 000 Kč, kterýma bych ráda podpořila vaší budějovickou akci s Ivanem. Pokud jste pro, tak nejlepší by bylo, abyste mi pak dali k proplacení jednotlivé věci. Máte rozpracovaný nějaký rozpočet na položky?

  2. Autobus asi bude! Tenhle týden autobusy obhlížíme a chceme jeden půjčit na celý květen. Takže v ten váš termín by byl vyhrazený pro Jihočeský kraj.

  3. Jaký máte zatím vymyšlený program? Určitě by tam měl být program pro děti – půjčte si od JmK skákací loď. Bohužel se mi nedaří stále uhnat Brno, aby dali k dispozici tabulku na zapisování půjčování lodi, ale snad brzo. Dál by bylo myslím hezký, pokud
    Který z čelních kandidátů chcete? Jana, Dan a aspoň jeden z ostatních.
    Zítra budeme s Alicí dávat dohromady celkovou tour kandidátů a termíny akcí v krajích, a pak (nebo ve čtvrtek) rozešlu spolu s kalendářem nějaký "manuál"/nápady k akcím, třeba se můžou od vás inspirovat. Dejte vědět.

Díky moc,
Martina

Martina KAVANOVÁ
volební manažerka
martina.kavanova@pirati.cz
+420 608 353 597

  • A o něco déle přišel další mail o financování, který šel všem KoDo a PKS...

Martina Kavanová
pá 3. 5. 13:35

Ahoj Kodoši a zdravím PKS,

skoro ve všech krajích máme před sebou nějakou volební akci, které se účastní Ivan nebo kandidáti. Přípomínám, že interní přehled je v této tabulce: https://docs.google.com/spreadsheets/d/17iGvMUNaI51GyAPLXlS0tDGsBWZDclrf23p_903AhpQ/edit?usp=sharing

V rozpočtu se díky Startovači (díky všem za úspěch) objevily nějaké peníze navíc, proto jsme vyhradili z centrálního 25 000 Kč pro každý kraj – na podporu krajských akcí a na jejich propagaci. Prosím skutečně investujte alespoň 10 000 Kč do propagace i mimo pirátskou bublinu – dál níže.
1) produkce volebních akcí (zábory, podpora dobrovolníků, merch, co jste kupovali navíc...)
2) propagace

Chci upozornit, že je fakt důležitý nepodcenit propagaci. Pokud za vámi do kraje jede Ivan, někdo z top-5 kandidátů nebo plánujete diskutovat s veřejností s lokálním kandidátem, je hrozně důležité zároveň nazvat co nejvíc lidí z veřejnosti a zároveň upozornit média. Zároveň když k vám jede autobus, stojí a to kolem toho udělat haló, je to příležitost lidi nahnat na jedno místo. Ať se nestává, že dáme spoustu energie do koordinace účasti kandidátů, času ztráveného na jejich dopravě atd., a nakonec to bude mít dopad na dvacet skalních příznivců Pirátů, kteří by volili tak jako tak.

Připravily jsem s Bell vzor propagačního materiálu, který se dá použít jako leták A6 nebo i jako plakát. Ve složce najdete zdrojová data a můžete upravit podle svých požadavků. Můžete použít jak jen jako reklamu na autobus, tak i na setkání s kandidáty:

https://drive.google.com/drive/folders/14rklKv-Iomqt5yBwNoaGCg1GdLbXo-4x?usp=sharing

Tady shrnuju znovu pár možností, jak se dají akce propagovat, nejlepší je zkombinovat několik způsobů komunikace:

  • novinová inzerce v regionálním tisku
  • konktaktování regionálního tisku a online portálů s TZ (poradit může kdyžtak MO)
  • vyvěšení plakátu na frekventovaných místech
  • vyvěšení plakátů na stan nebo ve spřátelených hospodách/obchodech (nebo letáky)
  • reklama v místním rozhlasu
  • placená propagace na FB, na místním fb stránce a stránkách okolí
  • rozdávání letáčků zároveň s rozdáváním novin!
  • roznos letáčků do schránek
  • hlavně – sdílení akce na svých profilech – zadarmo! ;-) a sdílení akce v lokálních ne-pirátských komunálních skupinách

Díky moc všem.

25 000 Kč se bude řešit interními převody do krajských rozpočtů – prosím zadejte interní převod z rozpočtu pro eurovolby ze záměr "Podpora "xxxx" kraje" a do poznámky specifikujte účel (jaké/jakých akcí se to týká).
Nezapomeňte při zadávání, že interní převod musí mít ve zdroji i cíli stejný účet!

Martina

  • Poté jsme s ostatními KoDo potřebovali info jak to bude se slíbenými příspěvky na akce s Ivanem, kdy příspěvek měl být na každou akci s ním, ne jen na největší akce v kraji... dostala se nám odpověd na mumblu PO, že je to těch 25000Kč... akce s Ivanem jsme měli tři.

Opakovaně žádám PKS, aby rozhodlo o rozdělení a převodu těchto financí, pokud tak neučiní co nejdříve, prosím předsedu Lukáše Koláříka o zdůvodnění neodhlasování a info o dalších krocích. Moc děkuji

(maily jsem zkopčila pro přehlednost v komunikaci)

Aktualizováno uživatelem Klára Bidařová před asi 5 roky(ů)

Hezký den,

připomínám, že v rozpočtové položce Eurovolby leží 30 967Kč https://piroplaceni.pirati.cz/rozpocet/polozka/777/, které čekají na rozdělení. :) (25tis z centrály a necelých 6tis. jako zbytek z rozpočtové položky na Eurovolby)

V Soběslavi, Táboře, ČB a na propagaci by se to jistě hodilo.

Děkuji za Vaše vyjádření

Aktualizováno uživatelem Michal Horák před asi 5 roky(ů)

Můj názor je, že by to mělo jít do Budějovic, měli nejvíc práce a s tím spojené náklady

Aktualizováno uživatelem Václav Klecanda před asi 5 roky(ů)

@Michal takze davas protinavrh na rozdeleni 25000 CB? Nebo jak?

Aktualizováno uživatelem Klára Bidařová před asi 5 roky(ů)

V závěru stačí svolení, že mohu zbývající faktury za kampaň proplatit z rozpočtové položky Eurovolby, kde zbývá 30 967Kč. Dále už bych se domlouvala s hospodářem záměru Simonem.
https://piroplaceni.pirati.cz/rozpocet/polozka/777/

Maximálně bych pouze z těchto zbývajících peněz interně převedla Vámi navrženou částku na Piratefest, at máme veškeré platby za tuto akci pohromadě (chybí cca 10tis. viz žádost o podporu https://redmine.pirati.cz/issues/21028)

Aktualizováno uživatelem Michal Horák před asi 5 roky(ů)

@Václav, nijak nezpochybňuji Tábor, ale asi bych to viděl poměrem 5:20 , jinak souhlasím s požadavkem Kláry, aby to vše dořešila se Simonem.

Aktualizováno uživatelem Lukáš Kolářík před asi 5 roky(ů)

Můj návrh je nic nerozdělovat, navýšit tím záměr na eurovolby a všechny výdaje co se k volbám vztahují proplatit z tohoto záměru.

To bychom měli záměry - jeden je na Piratefest na 50k a druhý na Eurovolby ten je 125k

Dle předběžných výpočtů co připravila Klára se do toho vzhledem k příspěvkům jednotlivých MS v pohodě vejdeme.

Kraj budou stát volby tedy cca 115 000 Kč- 100k euvolby a 15k piratefest
Nebudou se muset řešit nějaké interní převody a další byrokratické záležitosti, takže s tím ani nebude žádná práce navíc.

Aktualizováno uživatelem Václav Klecanda před asi 5 roky(ů)

OK, souhlas.

Aktualizováno uživatelem Michal Horák před asi 5 roky(ů)

Taktéž souhlas

Aktualizováno uživatelem Josef Soumar před asi 5 roky(ů)

Souhlas

Aktualizováno uživatelem Lukáš Kolářík před téměř 5 roky(ů)

  • % Hotovo změněn z 0 na 100
  • Stav změněn z Nový na Dokončen

Také k dispozici: Atom PDF