Projekt

Obecné

Profil

Podání #20585

otevřený

Nájemní bydlení - RR (anonymizováno)

Přidáno uživatelem Václav Šístek před téměř 5 roky(ů). Aktualizováno před téměř 4 roky(ů).

Stav:
V řešení (diskutuje se)
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
Začátek:
05.11.2018
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:

Popis

[import z https://ukoly.praha12.eu/issues/30]

Vážený pane Růžičko,

minulý týden jsem dostala vyrozumění a tento kontakt na vás od pana Filipa Hausknechta(ten mi napsal, že vám informace o naší bytové záležitosti již také poslal )a projevil mi velmi vstřícný přístup k naší záležitosti.

Ráda bych vás tedy touto cestou požádala o urgentní pomoc v oblasti nájemního bydlení. Jelikož nevím, jak se bude situace u soudu vyvíjet(žaloba je podána na majitele bytu, kde žijeme - přezkoumání oprávněnosti výpovědi z nájmu), tak jsem ještě před prázdninami zažádala na magistrátu, na odboru bytové politiky o nájemní bydlení alespoň pro svou maminku a babičku, kde jsme od nich o několik měsíců později, obdrželi kladné stanovisko na chráněný byt 1+0 na Praze 12. Ovšem tím naše záležitost není vyřešena jelikož , jak jsem výše psala, na majitele bytu je podána cca půl roku žaloba, ale ta je bohužel napsána, jen na moji maminku tudíž, pokud by se odstěhovali, žaloba tímto pozbyde platnosti a my kteří bychom v bytě zatím zůstávali (já,manžel a dcera)budeme vystaveni majiteli tomuto bytu na milost a nemilost. A žalobu prý nelze "přenést " na jinou osobu v témže bytě. Že s majitelem není možná žádná "normální "komunikace, je patrné již z toho, že byt koupil, jako známý vedení BD (proti koupi, jsme všemi možnými dostupnými prostředky protestovali ) a od počátku, kdy byt koupil s námi komunikuje pouze přes AK, stejně také i bývalé BD, nyní SVJ.

S moji maminkou i babičkou bychom preferovali spíše bydlení blízko sebe, případně opět dohromady, přiznám se že nevím, jaké jsou stávající možnosti byt.fondu na MČ Praze 12. Mamka není psych.vpořádku ( hlavně z této dlouhodobě tristní situace)a babičce je již 93 let, to mluví samo za sebe. Jsme na sebe zvyklí a rádi bychom jim pomáhali i nadále. Když jsem opakovaně s manželem žádala o byt já, vždy jsem se dozvěděla, že byt.fond městské části je z většiny zprivatizován, tak si prý máme vzít hypotéku, ale že každý na to volné finanční prostředky(a příjmy)nemá, to už nikoho na úřadu nezajímalo.

Jelikož jistě víte, že situace s byty je v nejen v Praze, už nějakou dobu dosti kritická a byt lze tedy získat buď za cenu vysokého zadlužení, nebo pod jiným dalším majitelem. A to vzhledem k tomu, jaké máme negativní zkušenosti v současnosti, jistě chápete, že o další takovýto druh bydlení nemáme zájem, už jen z obav, aby se příp.majitel nezachoval podobně.

Tímto vás tedy prosím o schůzku ohledně možnosti-pomoci získání nájemního bydlení pro nás i babičky.

Jelikož magistrátní byt samozřejmě tento problém neřeší (ale v danou chvíli jsem už opravdu nevěděla, jak ji řešit jinak )a také nevím nakolik je nám schopna paní na magistrátu (ta řeší pouze chráněné bydlení pro seniory a postižené občany) s tímto poradit.

Předem děkuji za vaši projevenou součinnost.
Jsem s pozdravem RR
Tel.kontakt na mne - *** *** ***

Aktualizováno uživatelem Václav Šístek před téměř 5 roky(ů)

[import komentáře od Lukáš Findeis před 5 měsíců]
RR není a nebyla klientkou OSV na Praze 12.

RR bylo doporučeno zažádat si o nájemní bydlení na Praze 12.

RR byla upozorněna, že máme málo bytů a hodně žádostí.

RR bylo ohledně žádosti na MHMP doporučeno být neustále v kontaktu s příslušným odborem a žádat o informace, jak se žádost daří řešit.

RR byla informována, že může využít naši bezplatnou právní poradnu, nebo občanskou poradnu Proxima Sociale.

RR byla informována, že v případě dalších dotazů se má nejlépe obrátit na vedoucí oddělení sociálních služeb.

Aktualizováno uživatelem Lukáš Findeis před více než 4 roky(ů)

  • Stav změněn z V řešení (diskutuje se) na Čeká se na 3.osobu

Aktualizováno uživatelem Lukáš Findeis před více než 4 roky(ů)

Dotázal jsem se paní na jejich aktuální bytovou situaci.

Aktualizováno uživatelem Michal Macek před asi 4 roky(ů)

  • Přiřazeno změněn z Lukáš Findeis na Jiří Brůžek

Aktualizováno uživatelem Michal Macek před téměř 4 roky(ů)

  • Stav změněn z Čeká se na 3.osobu na V řešení (diskutuje se)

Také k dispozici: Atom PDF