Projekt

Obecné

Profil

Podání #20577

uzavřený

Eskalace situace se zábranami v ulici Rorýsová

Přidáno uživatelem Václav Šístek před téměř 5 roky(ů). Aktualizováno před asi 3 roky(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
Začátek:
19.11.2018
Uzavřít do:
% Hotovo:

100%

Odhadovaná doba:

Popis

[import z https://ukoly.praha12.eu/issues/20]

Zdravím, měl bych jednu prosbu. V ulici se nám tu děje taková podivnost. Město údajně dohodlo se Skanskou, že 3/4 všech milst v ulici zahradí zdarma ve prospěch paneláku, co zde stál před naší výstavbou. Developer nám nic takového nekomunikoval a místa v ulici prezentoval jako k použití, což je v podstatě jedno. Nyní se zde vedou žabomyší války. Ulice není nijak označená, za místa se nic neplatí, ale stane se, že nám třeba někdo zamkne auto nebo třeba tento chlapík ráno jde a vše pozavírá a pokřikuje, že máme přece garáže tak čemu se divíme. Je jasné, že se to stalo jen z důvodu, že paní bylvalá zastupitelka v paneláku údajně bydlí. Nevíte na koho se obrátit, kam napsat? Praxe je taková, že naši starší rodiče nemají možnost zaparkovat nikde v přilehlém okolí, protože tento exot si vyhradil půl ulice pro sebe, aby měl večer kde zaparkovat.
...
Jeden podobny tam pozamykal auta, ktera rano nemohla odjet, kdyz by nekdo spechal do nemocnice, prijde mi to az dost za hranou.


Soubory

video-1542611716.mp4 (2.77 MB) video-1542611716.mp4 video z konfliktu Václav Šístek, 13.05.2019 14:24

Aktualizováno uživatelem Václav Šístek před téměř 5 roky(ů)

[import komentáře od Václav Šístek před 6 měsíců]
Okolnost vzniku videa: No, smutny je, ze to cele zaclo tim ze pani s ditetem a kocarlem parkovala na misto, ktere ji metr pred naraznikem zavrel. Tak vycouvala zaparkovala na vedlejsim a kdyz vystoupila tak tam na ni hulakal. Az k tomu jsem se pripojil protoze rvat na matku s kocarkem at si zaparkuje nekde jinde je za dvema carama. Specialne kdyz ta mista zavira preventivne, aby vecer zaparkoval.

Aktualizováno uživatelem Václav Šístek před téměř 5 roky(ů)

  • Stav změněn z Nový na V řešení (diskutuje se)

Další vývoj byl takový, že SVJ činilo tlak na odbor dopravy a na starostu s argumenty, že se jedná o nehospodárné řešení (bezplatné vyhrazené stání), zábor veřejné komunikace. Povedlo se domluvit, že vedoucí odbroru dopravy Jan Řezáč a místostarosta pro dopravu Vojtěch Kos přišli postoj MČ vysvětlit na shromáždění SVJ.

Postoj MČ, tlumočený veřejně na shromáždění SVJ je takový, že komunikace je místní účelová, tedy je toto opatření legální. Geneze situace je taková, že kompenzace za zaniklé parkoviště byla donmluvena v ÚR pro velký projekt NeoRiviera někdy v roce 2005. Projekt zabral parkoviště u bývalé samoobsluhy. Tento projekt byl po kouskách prodán různým investorům, kteří staví jeho části, v zásadě stříslivější, než byla původní NeoRiviera. Zde jde o projekty U Cukrovaru developera Skanska a Rezidence Modřanka developera Horizon. Zaniklé parkoviště bylo pouze pod dnešním projektem Horizonu, kompenzace byla ale vyžádána starostkou Rázkovou i po Skansce. Skanska parkovací zábrany vyžádala, aby splnila smluvní podmínky darovací smlouvy na pozemky pro MČ. Stav je z pohledu MČ vyřešený a neměnný, z pohledu starousedlíků je stav spravedlivý a cítí se plně v právu.

SVJ dobu Rarach (U Cukrovaru, etapa C) je dále nespokojené a zvažuje možnosti právních kroků a medializace. Osobně jsem v interní komunikaci SVJ (jehož jsem členem) navrhoval spíš smírné jednání dotčených SVJ o nalezení kompromisu, ale je to na rozhodnutí orgánů SVJ. Situaci dále monitoruji a příležitostně zasahuji (ve vhodné míře, jako zastupitel MČ a zároveň člen SVJ jsem v situaci lehkého střetu zájmů).

Aktualizováno uživatelem Jan Adamec před více než 4 roky(ů)

  • % Hotovo změněn z 0 na 30

Kosák tam nechal vybudovat nová parkovací místa zmenšením prostoru pro kontejnry a částečně asi i na úkor zeleně. Projekt jsem neviděl, jen jeho fotku na FB.

Aktualizováno uživatelem Václav Šístek před téměř 4 roky(ů)

  • % Hotovo změněn z 30 na 50

Náladu trochu deeskalovalo třístranné jednání mezi SVJ Zlochova 2193, MČ a Linkin Invest II, investorem nového projektu Rezidence Nové Modřany přiléhajícího k ulici Zlochova. Na jednání bylo přislíbeno vybudování nových parkovacích míst v ulici Nad Zavážkou, což je v docházkové vzdálenosti.

Aktualizováno uživatelem Václav Šístek před asi 3 roky(ů)

  • % Hotovo změněn z 50 na 100
  • Stav změněn z V řešení (diskutuje se) na Dokončen

Nová parkovací místa v rámci Rezidence Nové Modřany situaci s parkováním ulehčí, s tím můžeme podnět uzavřít.

Také k dispozici: Atom PDF