Projekt

Obecné

Profil

Úkol #20553

otevřený

Hasičský tréninkový a výcvikový areál Cholupice

Přidáno uživatelem Václav Šístek před téměř 5 roky(ů). Aktualizováno před asi 3 roky(ů).

Stav:
V řešení (diskutuje se)
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
Cílová verze:
-
Začátek:
13.11.2018
Uzavřít do:
% Hotovo:

10%

Odhadovaná doba:
Resort:
Školství a vzdělávání
Typ práce:
Organizační struktura:
Ne
Smlouva:

Popis

[import z https://ukoly.praha12.eu/issues/1]

Vážení rodiče, obracím se na Vás s prosbou o sloupráci.
Bohužel se k nám doslýchají, zatím neoficiálně, nemilé informace o tom, že finance, které MČ Praha 12 získala od MHMP k výstavbě hasičského tréninkového a výcvikového areálu, by se měly pro jejich nevyužití vrátit zpět na MHMP.
Velice nás tato situace mrzí, o to víc, že jsme již dvarát zorganizovali vykácení náletů na tomto pozemku, zajistili jsme dopravu více jak 100 M3 hlíny na vyrovnání pozemku, zahájili skrávku, aby mohl být terén vyrovnán, provedli jsme také již dvojí likvidaci křídlatky, kterou byl a znobvu je pozemek doslova zamořen.
Myšlenka vybudování tohoto areálu nás doprovází již delší dobu. Již v minulosti nám byl tento pozemek jednou přidělen, avšak, když jsme zde začali s likvidací náletů, bylo vše špatně a z myšlenky na areál sešlo. Druhá naděje nám svitla před 4 lety. To nám byl pronajat tento pozemek za symbolických 1000,- Kč ročně, radnici se posléze podařilo sehnat z MHMP finanční prostředky na realizaci tohoto ptojektu. Vznikl projekt sportovního areálu pro hasiče, který osahoval také oddechový kout pro rodiny s dětmi. Následně byla realizace areálu naceněna na prakticky dvojnásobnou cenu. Radnice Prahy 12 zažádala na MHMP o přidělení dalších finančních prostředků, zde naše stopa končí.
Zároveň se čeká na vyjádření MHMP - stavebního odboru k realizaci tohoto projektu.
Zde již údajně došlo k překročení lhůy k vyjádření a stále žádná zpětná vazva na MČ z MHMP nepřišla. Je trochu zarážející, že M?HMP finančně podpoří projektu, který pak nemá zelenou na stavebním odboru.
Nyní by údaně měla končil doma na čerpání prostředků MHMP na realizaci tréninkového prostoru, přijde mi líto tyto peníze vracet na MHMP, nikde není jisté, žeš se jěště někdy tyto finance získají.
Velice nás mrzí, v jakých podmínkám musí Vaše děti trénovat, na asfaltové ploše před hasičskou zbrojnicí není možné bezpečně postavit překážky, okolo jezdí auta, mnohdy dosti nebezpečnou ryhlostí a pozornost řidičů je odváděna trénujícími dětmi.
Rádi bychom Vám požádali o Vaši spolupráci, ta by měla spočívat ve vlně dotazů na MČ, příp,.MHMP.
Zeptejte se jako rodiče dětí, kteří navšetěvují naše kroužky, na to, jak to vypadá s realizací pozemku, proč musí děti i po letech slibů trénovat stále na asfaltu před HZ.
Myslím, že toto by mohly být i správné otázky pro naše poslance, senátory atp., třeba se najde způsob, jak využít finanční prostředky a ne je vracet, na pozemku by prakticky po celý listropad mohly bagry rovnat terén, být vasazena tráva, bylo by možné pořídit lodní kontejner, stejně tak i sloupky na plocení, pletivo, podhrabové desky,...
Děkujeme za Vaši spolupráci, více informací Vám rádi sdělíme na nedělní brigádě.

S pozdravem


Aktualizováno uživatelem Jan Adamec před více než 4 roky(ů)

  • % Hotovo změněn z 0 na 10

Požádáno na zastupitelstvu magistrát na změnu územního plánu na SO1

Aktualizováno uživatelem Michal Macek před téměř 4 roky(ů)

  • Přiřazeno nastaven na Jan Adamec

Aktualizováno uživatelem Michal Macek před asi 3 roky(ů)

  • Semafor nastaven na Bílá
  • Organizační struktura nastaven na Ne
  • Zobrazit v nabídce nastaven na Ne
  • Fronta změněn z Podání na Úkol
  • Resort Školství a vzdělávání přidán

Také k dispozici: Atom PDF