Projekt

Obecné

Profil

Podání #20342

uzavřený

žádosti 106

Přidáno uživatelem Petr Vileta před téměř 5 roky(ů). Aktualizováno před téměř 5 roky(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
-
Začátek:
03.05.2019
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:

Popis

Rozmohl se nám tu takový nešvar. Pirát požádá vlastním občanským jménem o nějaké informace podle zákona 106, ale povinný mu to pošle naschvál poštou v době, kdy si to dotyčný nestihne vyzvednout.

Nešlo by vytvořit nějaký způsob, jak žádat jménem České pirátské strany s doručením do naší DS? Je samozřejmě nutné, aby o tom RP vědělo a dalo k tomu souhlas, a následně pak doručit z DS materiály původnímu žadateli. Nebude to pochopitelně dělat RP osobně, může touto agendou někoho pověřit a od TO si vyžádat jednoduchý systém (Redmine, Dokuwiki, obdoba Piroplácení, něco jiného) na administraci.

Mnoha 106-kovým žadatelům by to usnadnilo život. :)

Aktualizováno uživatelem Šárka Altman Galuszka před téměř 5 roky(ů)

  • Stav změněn z Nový na V řešení (diskutuje se)

Aktualizováno uživatelem Šárka Altman Galuszka před téměř 5 roky(ů)

Ahoj,

mohla bych před konzultací s RP poprosit o info, kolik takových případů je, případně uvést nějaké konkrétní? Moc díky!

Aktualizováno uživatelem Petr Vileta před téměř 5 roky(ů)

Konkrétně vím o jednom a na to se ptej přímo postiženého Jiri.Pek@pirati.cz, ale zaznamenal jsem na Facebooku další nářky, že úřady nechtějí poskytovat informace. Kdyby žádala přímo parlamentní strana, asi by měli větší "respekt" a hlavně obavu, že to někde rozmázneme v médiích. Navíc obyčejný občan, i když třeba člen Pirátů, nemá datovou schránku, kdežto obce i úřady jí mají povinně. Myslím, že naše náklady by nebyly téměř žádné, ale pomoc by to byla velká. Přihlášení do aplikace předpokládám přes pirátskou identitu a jen pro členy, případně naše zastupitele a členy komisí a výborů.

Aktualizováno uživatelem Šárka Altman Galuszka před téměř 5 roky(ů)

  • Stav změněn z V řešení (diskutuje se) na Dokončen

Ahoj,

toto téma bylo probráno na setkání pirátské exekutivy viz zápis zde https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?p=621583#p621583 bod 7) výsledek - není řešení využívat stranickou datovku, jelikož by to mohli odesílat pouze statutárové a je otázka, jak by úřady přistupovaly k tomu, že nežádá konkrétní osoba, ale instituce.

Prozatím tedy takto.

Také k dispozici: Atom PDF