Projekt

Obecné

Profil

Podání #20336

uzavřený

Usnesení RV: kampaň pro volby do EP

Přidáno uživatelem Exasistent RV před téměř 5 roky(ů). Aktualizováno před téměř 5 roky(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
-
Začátek:
03.05.2019
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:

Popis

Na zasedání dne 27.4.2019 bylo v rámci bodu „Nový systém hlasování a přepočítávání hlasů v JdŘRV“ republikovým výborem přijato následující usnesení:

„Republikový výbor
a) nesouhlasí se současným rozdělením kompetencí v kampani do Evropského parlamentu.
b) ukládá republikovému předsednictvu začlenit tzv. Eurostrategický tým pod řízení volebního výboru
c) ukládá republikovému předsednictvu provést analýzu a zhodnocení dosavadní činnosti jím ustanoveného orgánu - volebního výboru, respektive celého řízení a výkonu volební kampaně do EP včetně zpětné vazby z regionů. Vypracovanou zprávu pak předložit k projednání republikovému výboru Pirátské strany do 10. 6. 2019, aby byla k dispozici před zasedáním 15. 6. 2019 v Mariánských lázních.“

Zápis k prohlédnutí zde: https://docs.google.com/document/d/1rXUNlqW5p21uPtGEVjNstTWu6WIo8YBbDc5pVb34xZI/edit#, po vyřešení technických problémů bude přesunut na mrak.

Prosím o zprocesování.

Aktualizováno uživatelem Šárka Altman Galuszka před téměř 5 roky(ů)

  • Stav změněn z Nový na V řešení (diskutuje se)

Aktualizováno uživatelem Šárka Altman Galuszka před téměř 5 roky(ů)

  • Stav změněn z V řešení (diskutuje se) na Dokončen

Aktualizováno uživatelem Šárka Altman Galuszka před téměř 5 roky(ů)

Na toto podání reagoval Jakub Michálek hromadným mailem na celé RV dne 27.5.2019

Cituji část týkající se tohoto podání z mailu viz níže:
Fungování volebního štábu pro kampaň pro evropské volby
Naše kampaň pro volby do Evropského parlamentu fungovala a dobíhá podle volebního řádu (viz zde). Každé pondělí od 8:00 hodin se scházel volební štáb, který řešil volby do Evropského parlamentu. Tento volební štáb je standardně podřízen republikovému předsednictvu, potažmo volebnímu výboru (viz ustanovení volebního řádu). Následně od 9:00 je strategická porada (strategy), kde projednává předseda strany s mediálním odborem, zástupci vedení poslaneckého klubu a zástupci nejvíce exponované samosprávy (HMP) aktuální priority a diskutují možná řešení, zejména s ohledem na voličskou základnu a aktuální útoky ostatních stran.

Povolební průzkum a analýza
Republikové předsednictvo také počítá jako každý rok se zpracováním analýzy voleb, se kterou seznámí republikový výbor. Na včerejším mimořádném jednání jsme rozhodli o tom, že pořídíme povolební výzkum, který bude zkoumat vzorek osob, které zvažovaly volbu Pirátů a zjišťovat jejich motivace a dopad kampaně (vzhledem k celkovým nákladům kampaně přes 5 milionů považujeme investici cca 63 tis. Kč za důležitou pro učení se a další kampaň). Současně budeme sbírat zpětnou vazbu z krajských sdružení, takže zde prosíme o součinnost. Analytická část zprávy bude vyhotovena až potom, co budeme mít hotové zákonem požadované zprávy, ze kterých nám hrozí sankce. Průzkum, sběr a analýzy tedy zaberou čas, který bude určitě delší než 15 dnů v náročné povolební době, ve které požaduje zpracování republikový výbor, takže se musíme omluvit, ale v této době není reálné kvalitní analýzu předložit. Republikové předsednictvo uložilo zpracovat zprávu ke dni 1.8.2019. Termín republikového výboru bohužel naše asistentka zaznamenala až teď (podle ní v důsledku problému se zobrazováním v redmine) a usnesení bylo přijato na zasedání republikového výboru v den, kdy naše účast nebyla očekávána. Proto jsme o usnesení ani nevěděli a nemohli jsme vás o připraveném řešení informovat dříve. Nicméně vzali jsme si z toho ponaučení a aby komunikaci probíhala ještě lépe a členové RV měli aktuální a včasné informace od vedení strany, bude se zástupce RP účastnit obou jednacích dnů RV tak, jak to umožňuje čl. 10 odst. 3 stanov.

Také k dispozici: Atom PDF