Projekt

Obecné

Profil

Programový cíl #20089

otevřený

Podpoříme Točenskou infrastrukturu

Přidáno uživatelem Michal Macek před asi 5 roky(ů). Aktualizováno před více než 2 roky(ů).

Stav:
V řešení (diskutuje se)
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
Začátek:
01.01.2019
Uzavřít do:
% Hotovo:

50%

Odhadovaná doba:
(Celkem: 0.00hod)

Popis

Budeme podporovat vybudování kanalizace na Točné.


Dílčí úkoly 1 (0 otevřených1 uzavřený)

Střednědobý cíl #20223: Střednědobý cíl: Vybudování kanalizace na TočnouDokončenIvan Štěpka26.04.2019

Akce

Aktualizováno uživatelem Michal Macek před asi 5 roky(ů)

  • Předmět změněn z Točenská infrastruktura na Podpoříme Točenskou infrastrukturu

Aktualizováno uživatelem Michal Macek před asi 4 roky(ů)

  • Cílová verze nastaven na Územní rozvoj, bydlení a sociální služby

Aktualizováno uživatelem Michal Macek před asi 4 roky(ů)

  • Přiřazeno nastaven na Ivan Štěpka

Aktualizováno uživatelem Michal Macek před asi 4 roky(ů)

S plněním cíle vybudovat kanalizaci na Točnou bylo započato ihned po nástupu na radnici. K roku 2018 byla ve věci odkanalizování Točné k dispozici dokumentace pro umístění stavby (ÚR) zpracovaná v souladu s generelem vodovodů a kanalizací na území hlavního města. Dle platného Plánu rozvoje vodovodů a kanalizací (schváleným Zastupitelstvem hl. m. Prahy dne 2. 11. 2017), byla výstavba rozdělena do dvou etap - 1. vybudování kanalizace a napojení na lokální čistírnu odpadních vod (dočasné řešení v souladu s požadavky PRVKUK), 2. připojení na ústřední čistírnu po zavedení přivaděče od Cholupic. Orientační náklady na vybudování kanalizace činily 95 mil. Kč bez DPH (14 mil. ČOV, 81 mil. kanalizace).
Od začátku roku 2019 probíhala ze strany koaliční radní Jandové a předsedy zastupitelského klubu Pirátů s podporou Zelených Mlčocha snaha domluvit schůzku u náměstka primátora Hlubučka.

Informace ke dni 6. 4. 2020 - bylo vydáno územní rozhodnutí na výtlačný řad z Cholupic na Točnou. Pokud se některý z účastníků řízení neodvolá, nabude územní rozhodnutí právní moci koncem dubna 2020. Bezprostředně poté budou navazovat práce na dokumentaci ke stavebnímu povolení (akci zajišťuje hl. m. Praha). Ohledně odkanalizování jednotlivých ulic na Točné, probíhá výběrové řízení na zpracovatele projektové dokumentace pro stavební povolení a realizaci stavby (byly otevřeny obálky s nabídkami). Územní rozhodnutí nabylo právní moci v srpnu 2018 a má platnost dva roky. Bylo požádáno o prodloužení platnosti územního rozhodnutí a toto řízení bylo již zahájeno. Prodloužení by mělo nabýt právní moci do konce dubna 2020. Dále probíhá projekční práce na výpustním místě (zajišťuje hl. m. Praha).

Dne 10. 3. 2020 vedoucí oddělení technické vybavenosti MHMP Ing. Freimann zaslal e-mail, ve kterém informoval, že dne 9. 3. 2020 byla vyhlášená soutěž na zpracovatele PD, včetně zajištění stavebního povolení, a otevírání obálek s nabídkami proběhne dne 23. 3. 2020.

Dne 11. 12. 2019 bylo vydáno Oznámení o zahájení územního řízení čj. P12 49618/2019 OVY týkající se umístění stavby nazvané „Stavba č. 0132 TV Točná, etapa 0003 ČS + výtlačný řad do Cholupic“.

Dne 5. 12. 2019 starosta Adamec zasílá dopis primátorovi hl. m. Prahy (viz usnesení zastupitelstva ze dne 27. 11. 2019)

Dne 27. 11. 2019 přijalo Zastupitelstvo Prahy 12 Usnesení č. Z-10-005-19, ve kterém požaduje, aby starosta MČ Praha 12 neodkladně a důrazně požadoval po primátorovi HMP zahájení prací na projektové dokumentaci pro SP kanalizace na Točné.

Dne 17. 9. 2019 přijalo Zastupitelstvo Prahy 12 Usnesení č. Z-07-002-19, ve kterém ukládá Radě městské části Praha 12 bezodkladně zahájit jednání vedoucí k převodu pozemků jiných subjektů dotčených stavbou kanalizace do správy MČ Praha 12 dotčených IS Točná a určit převod pozemků od jiných subjektů dotčených stavbou kanalizace do správy MČ Praha 12 jako jednu z hlavních priorit městské části.

Dne 22. 8. 2019 byl na Radnici Prahy 12 doručen z Magistrátu hl. m. Prahy dopis, ve kterém bylo uvedeno, že při rekonstrukci stávající ČOV by nebylo dosaženo požadované kapacity 1200 ekvivalentních obyvatel (EO). Z tohoto důvodu byl plánovaný projekt odkupu stávající ČOV pozastaven, neboť není z pohledu MHMP vhodnou investicí. Na základě těchto skutečností nesouhlasí Ing. Hlubuček s dříve navrhovaným odkupem ČOV a realizací odkanalizování ve dvou etapách. Dále bylo uvedeno, že v roce 2020 je předpokládáno vybudování výpustního místa a v roce 2021 napojení Točné na sběrač A2 přivedený z Cholupic.

Dne 6. 5. 2019 se po několikaměsíčním úsilí podařilo sjednat návštěvu u náměstka primátora hl. m. Prahy Ing. Petra Hlubučka. Za koalici na Praze 12 se této schůze zúčastnili starosta Jan Adamec, radní Hana Jandová a zastupitelé Matěj Mlčoch a Ivan Štěpka. Výsledkem jednání byl příslib Ing. Hlubučka v realizaci odkanalizování Točné ve dvou výše zmíněných etapách.

Dne 27. 2. 2019 přijalo Zastupitelstvo Prahy 12 Usnesení č. Z-04-002-19, ve kterém konstatuje, že jednou z hlavních priorit městské části Praha 12 je pokračování odkanalizování Točné do lokální čistírny odpadních vod.

Aktualizováno uživatelem Ivan Štěpka před téměř 4 roky(ů)

  • % Hotovo změněn z 0 na 10
  • Stav změněn z Nový na V řešení (diskutuje se)

Aktualizováno uživatelem Michal Macek před téměř 4 roky(ů)

  • % Hotovo změněn z 10 na 20

Aktualizováno uživatelem Jan Adamec před více než 3 roky(ů)

14.8.2020 rada hl.m. souhlasí se zpracováním dokumentaci pro stavební povolení kanalizace na Točné (https://www.seznamzpravy.cz/clanek/tocna-se-konecne-docka-kanalizace-praha-opravi-i-cistirnu-v-lipencich-117343)

Aktualizováno uživatelem Ivan Štěpka před více než 3 roky(ů)

  1. 4. 2020 - nabytí právní moci pro výtlačný řad z Točné do Cholupic a následně byl vybrán zpracovatel projektové dokumentace pro stavební povolení a realizaci stavby.

Konec srpna 2020 - Rada hl. m. Prahy schválila projektanta (D-PLUS PROJEKTOVÁ A INŽENÝRSKÁ a.s.) a do 21. 9. 2020 má být podepsána smlouva. Dle vyjádření náměstka primátora p. Hlubučka by měla být zahájena stavba kanalizace nejpozději v roce 2022.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/tocna-se-konecne-docka-kanalizace-praha-opravi-i-cistirnu-v-lipencich-117343

Aktualizováno uživatelem Ivan Štěpka před více než 3 roky(ů)

  • % Hotovo změněn z 20 na 30

Aktualizováno uživatelem Jan Adamec před více než 3 roky(ů)

  • % Hotovo změněn z 30 na 40

24.11. 2020 proběhlo zahájení stavby stoky mezi Modřany (Čs. exilu) a Cholupicemi, která odkanalizuje domy na Cholupickém vrchu a přivede stoku opět o výrazný kus blíže Točné.
Zároveň probíhají práce na projektu pro stavební povolení kanalizačních řadů na Točné, viz https://www.praha12.cz/obyvatele%2Dtocne%2Dvybiraji%2Dmista%2Dpro%2Dkanalizacni%2Dpripojky%2Dsvych%2Dpozemku/d-79854

Aktualizováno uživatelem Ivan Štěpka před asi 3 roky(ů)

  1. 1. 2021 - S dotčenými orgány se projednává dokumentace ke stavebnímu povolení pro výtlačný řad z Točné do Cholupic. Podání žádosti o stavební povolení se předpokládá na konci února 2021. Zpracovatelem projektové dokumentace pro stavební povolení na odkanalizování jednotlivých ulic na Točné je společnost D-Plus projektová a inženýrská, a.s. Do první etapy dokumentace pro stavební povolení je zahrnuta pouze jižní část Točné v rozsahu, na který je již územní rozhodnutí vydané. Dokumentace pro stavební povolení první části by měla být dokončena během ledna 2021 (následně bude zahájeno projednávání s dotčenými orgány). Na severní část bude zpracována změna dokumentace pro územní rozhodnutí (z důvodu nutné úpravy koncepce odvodnění) - po získání územního rozhodnutí budou zahájeny práce na druhé etapě dokumentace pro stavební povolení v severní části.

Aktualizováno uživatelem Ivan Štěpka před více než 2 roky(ů)

Únor 2021 - Výtlačný řad splaškové kanalizace z Točné do Cholupic: projednává se dokumentace ke stavebnímu povolení s dotčenými orgány. Podání žádosti o stavební povolení se předpokládá na přelomu února a března 2021. Akci zajišťuje odbor investic hl. m. Praha.
Točná – odkanalizování jednotlivých ulic: zpracovatelem dokumentace pro stavební povolení je společnost D-Plus projektová a inženýrská, a.s.(dále jen D-Plus). Pokračují práce na dokumentaci pro stavební povolení na jižní část Točné. Projektant se snaží vyjít vstříc požadavkům majitelů nemovitostí v rámci zákonných možností, ale prodlužuje se tím čas pro předání hotové dokumentace k projednávání s dotčenými orgány. Na severní část Točné musí být nejprve zpracována změna dokumentace pro územní rozhodnutí (ÚR), která bude reflektovat změny v koncepci odvodnění území. Zahájení projektových prací na změnu ÚR projednává projektant s investorem, tedy odborem investic HMP. Dokumentace pro stavební povolení pro jižní část Točné bude
dokončena později, než se předpokládalo.
Výtlak Cholupice – Čs. exilu včetně odkanalizování Cholupického vrchu: zhotovitel stavby je společnost Čermák a Hrachovec a. s., 1. 4. budou zahájeny
stavební práce při výstavbě stoky A2 v ulici Čs. exilu. Začátek stavby bude přibližně v prostoru zastávky MHD Pavelkova pod KC Otava. Bezvýkopovou technologií budou práce v ulici Čs. exilu probíhat od července, v letošním roce by mikrotuneláž měla pokračovat i v navazujícím úseku Hornocholupické až k ulici K Ladům. V květnu začnou práce v ulici U Obce na výtlačném řadu, dokončení se předpokládá začátkem října. Zároveň od června budou zahájeny práce na stokách v ulicích Cholupického vrchu a budou probíhat až do konce roku.

Aktualizováno uživatelem Ivan Štěpka před více než 2 roky(ů)

Duben 2021 - Dokumentace pro stavební povolení jižní části Točné se upravuje na základě připomínek PVK. Zahájení projektových prací na změnu ÚR v severní části Točné a dokumentaci pro stavební povolení se předpokládá na jaře letošního roku. Do této etapy by mohly být přidány oblasti z jižní části Točné, které nebyly zahrnuté v původním územním rozhodnutí, pokud se podaří dořešit problematické pozemky.
Výtlak Cholupice – Čs. exilu včetně odkanalizování Cholupického
vrchu: Od 6. dubna 2021 probíhají stavební práce při výstavbě stoky A2 v ulici Čs. exilu. V prostoru zastávek MHD Pavelkova pod KC Otava je proto omezena doprava.

Aktualizováno uživatelem Ivan Štěpka před více než 2 roky(ů)

Květen 2021 - Byla podána žádost o stavební povolení pro výtlačný řad splaškové kanalizace z Cholupic na Točnou. Do konce května by
mělo být zahájeno stavební řízení.
Pro dokončení dokumentace pro stavební povolení jižní části Točné je nutný průzkum spodních vod v prostoru náměstí, který by měl proběhnout do konce května. Zahájení projektových prací na změnu ÚR v severní části Točné závisí na dořešení vlastnických vztahů u pozemků pod komunikacemi Branišovská, Pod Čihadlem a
části K Závorám. Do druhé etapy budou zařazeny části komunikací, které nejsou součástí původního územního rozhodnutí.
Pokračují stavební práce při výstavbě stoky A2 v ulici Čs. exilu a v ulici U Obce. Nově se zahajují v ulici V Hájkách a probíhat budou až do poloviny srpna, následně se přesunou do ulice Točenská a od října do ulice Malá lada a Dolnobřežanská na Cholupickém vrchu.

Aktualizováno uživatelem Ivan Štěpka před více než 2 roky(ů)

Červen 2021 - Bylo vydané stavební povolení pro stoku z Točné do Cholupic.
Točná (jižní část): Probíhá vyhodnocování hydrogeologického vrtu. Po zapracování výsledků do dokumentace pro stavební povolení začne projednávání s dotčenými orgány, aby mohlo být požádáno o stavební povolení.
Točná (severní část): V úterý 8. června 2021 odsouhlasila rada městské části dohodu o narovnání majetkoprávních vztahů k pozemkům pod komunikacemi Branišovská, Pod Čihadlem a K Závorám. Dohodu musí 22. června 2021 ještě schválit zastupitelstvo městské části a následně může být požádáno o zápis do Katastru nemovitostí. Zahájení projektových prací na změně části dokumentace pro územní rozhodnutí i stavební povolení v severní části Točné by již nemělo nic bránit. Vlastníci nemovitostí budou osloveni, aby připomínkovali umístění přípojek pro napojení na splaškovou kanalizaci. Do druhé etapy budou
zařazeny i části komunikací, které nebyly součástí původního územního rozhodnutí a podaří se nám dořešit majetkoprávní problémy.

Aktualizováno uživatelem Ivan Štěpka před více než 2 roky(ů)

Srpen 2021- Stoka z Točné do Cholupic: stavební povolení nabylo právní moci. Byly zahájeny práce na dokumentaci pro výběr zhotovitele stavby.
Točná (jižní část): dokončuje se dokumentace pro stavební povolení. V průběhu září by mělo být zahájeno projednávání dokumentace s dotčenými orgány.
Točná (severní část): byly zahájeny projektové práce na změně části dokumentace pro územní rozhodnutí a na dokumentaci pro stavební povolení pro tuto
oblast. Do této etapy budou zařazeny i části komunikací, které nebyly součástí původního územního rozhodnutí. Podařilo se obnovit likvidaci společnosti
Lester s.r.o. a získat darem pozemek, který bránil odkanalizování části ulice Ke Spálence. Zařazena je i Votrubova a U Olšiček. Vlastníci nemovitostí budou v průběhu září osloveni, aby vyznačili umístění přípojek na splaškovou kanalizaci do mapky. Ta bude součástí dotazníku, který bude roznesen do schránek.
Pokračují stavební práce v ulici Čs. exilu a postupně se posouvají úseky, kde je zavedena kyvadlová doprava. Nově je doprava kvůli stavbě omezena i v úseku ulice Podchýšská směrem ke kruhovému objezdu.

Aktualizováno uživatelem Ivan Štěpka před více než 2 roky(ů)

Říjen 2021 - Stoka z Točné do Cholupic: Pokračují práce na přípravě realizace stavby.
Bylo zahájeno projednávání dokumentace pro stavební povolení s dotčenými orgány. Termín podání žádosti o stavební povolení není možné přesně určit, protože z projednávání mohou vzejít požadavky na dílčí úpravy v projektu. Vyjádření trvají v průměru dva měsíce.
Točná (severní část): v rámci změny územního rozhodnutí bude splašková kanalizace doplněna i o částí komunikací, které nebyly součástí původního územního
rozhodnutí v této oblasti. Nedořešená zůstává zástavba na konci ulice U Čihadel, protože komunikace vede i přes soukromé pozemky. Splašková kanalizace
bude vyprojektována na veřejném pozemku a se soukromými vlastníky se bude dále jednat. Termín pro dokončení dokumentace pro stavební povolení je 6 měsíců od nabytí právní moci územního rozhodnutí.
Stoka A2 – Cholupice – Čs. exilu: do konce roku by mělo být dokončeno přepojování nové stoky do staré v úseku u parkoviště Pavelkova, kde je svedena doprava
do jednoho jízdního pruhu. Probíhá mikrotuneláž v hloubce cca 8 m. Stavební práce se z Čs.exilu přesouvají do Hornocholupické a průjezd dotčenými úseky bude
opět řízen světelnou signalizací.

Aktualizováno uživatelem Ivan Štěpka před více než 2 roky(ů)

Listopad 2021 - Stoka z Točné do Cholupic: probíhá příprava realizace stavby.
Točná (jižní část): dokumentace pro stavební povolení je projednávána s dotčenými orgány. Bylo vydané územní rozhodnutí na splaškovou kanalizaci v části ulice Starý lis a Zahrádkářská, dokumentaci pro stavební povolení bude zajištovat HMP v rámci druhé etapy.
Točná (severní část): byly zahájeny práce na změně dokumentace pro územní rozhodnutí.
Stoka A2 – Cholupice – Čs. exilu: termín dokončení stavebních prací v úseku u parkoviště Pavelkova se posouvá do roku 2022. Stavební práce se z Čs. exilu přesouvají do Hornocholupické a průjezd dotčenými úseky bude opět řízen světelnou signalizací.
Nové výpustní místo: na území MČ Praha 12 – bylo vydané společné územní a stavební povolení. Realizace se předpokládá v první polovině roku 2022.

Aktualizováno uživatelem Ivan Štěpka před více než 2 roky(ů)

  • % Hotovo změněn z 40 na 50

Listopad 2021 - Stoka z Točné do Cholupic: probíhá příprava realizace stavby.
Točná (jižní část): dokumentace pro stavební povolení je projednávána s dotčenými orgány. Bylo vydané územní rozhodnutí na splaškovou kanalizaci v části ulice Starý lis a Zahrádkářská, dokumentaci pro stavební povolení bude zajištovat HMP v rámci druhé etapy.
Točná (severní část): byly zahájeny práce na změně dokumentace pro územní rozhodnutí.
Stoka A2 – Cholupice – Čs. exilu: termín dokončení stavebních prací v úseku u parkoviště Pavelkova se posouvá do roku 2022. Stavební práce se z Čs. exilu přesouvají do Hornocholupické a průjezd dotčenými úseky bude opět řízen světelnou signalizací.
Nové výpustní místo: na území MČ Praha 12 – bylo vydané společné územní a stavební povolení. Realizace se předpokládá v první polovině roku 2022.

Také k dispozici: Atom PDF