Projekt

Obecné

Profil

Podání #19963

uzavřený

2019/04 - MSK záměr - Trička (Lukáš Jansa) - PKS

Přidáno uživatelem Jakub Dedek před asi 5 roky(ů). Aktualizováno před téměř 5 roky(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Vysoká
Přiřazeno:
Začátek:
17.04.2019
Uzavřít do:
20.04.2019
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:

Popis

Zdravím,

na žádost Lukáše Jansy předkládám PKS k vyjádření fakturu k tričkám. Celková částka je 2,320,- bez DPH. Faktura je vystavena taky bez DPH, tak já nevím, zda ji mám odmítnout, ať vystaví znovu s DPH nebo jak.

Dále o co konkrétně jde.

Lukáš si zverboval a objednal pro kandidáty trička a u toho nabídl trička dalším lidem.
https://www.facebook.com/groups/313926185321391/permalink/1871080562939271/

A další:
https://www.facebook.com/groups/313926185321391/permalink/1876843829029611/

Seznam lidí, kteří si trička objednali:
Vladan, Pavlína, Ondřej Ručka, Andrea, Radek, Pavel, Ondra Polanský (3x), Znova ondra Polanský (4x), Gabriela

Zde je tabulka s platbama, která by dle slov Lukáše měla být aktuální:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1807K9SMYNXJQKcOYqMNwzu45arw07iJAH1dBcMoXvP4/edit#gid=0

Proč to Lukáš chce proplatit?
Trička bohužel zůstavala ve velikostech S a M v poslanecké kanceláři a nikdo o ně nejevil zájem. Trička byla i po volbách stále v kanclu a nikdo je nechtěl. V momentě, kdy se stěhovali věci z kanceláře zpět do Opice na žádost poslanců, tak se bralo vše co šlo. Vím, že trička byly v kanceláři, nejsem si jistý, jestli byly převezeny do Opice. Nicméně Lukáš začal v prosinci řešit, kde ty trička jsou. Na to jsem napsal, že se pravděpodobně nachází v Opici, ale tam jsem je v lednu, kdy jsme se tam dostali nenašel. Ještě mohli být v kumbále, kde byla hromada věci, tak jsme se domluvili, že jakmile se bude stěhovat, tak se snad někde objeví. Bohužel se trička neobjevili a nevím kde jsou.

Na základě toho vystavil Lukáš fakturu na Piráty.

Prosím tedy o vyjádření, jak s fakturou (v příloze) naložit. Děkuji.


Soubory

001_19(1).pdf (73.9 KB) 001_19(1).pdf Jakub Dedek, 17.04.2019 14:28

Aktualizováno uživatelem Radek Simkanic před asi 5 roky(ů)

já měl za to, že si ty trička každý bude platit sám, upřímně jsem na to při tom všem zapomněl a nemám problém si za své triko zaplatit.

Aktualizováno uživatelem Jakub Dedek před asi 5 roky(ů)

Lukáš mi psal, že byl vyzván doplnit nějaké informace. Poslal jsem mu odkaz na žádost, kterou jsem předložil a na to napsal: "Asi nemám co dodat, ale Zuzka a Rosťa chtěli". Tak nevím, jaké byly doplňující otázky...

Aktualizováno uživatelem Pavel Kořízek před téměř 5 roky(ů)

Kdo to vůbec organizoval? Kdo ty trička přebíral? Kdo za ty trička vybíral peníze? Já si objednal 3 trička XXXL a než jsem se dověděl, že nějaká trička jsou již k dispozici, tak už mé objednané velikosti nebyly...

Aktualizováno uživatelem Radek Simkanic před téměř 5 roky(ů)

A ja to tricko vlastne ani nemam :-D predtim jsem to tu nechtel psat bo jsem si tim nebyl uplne jist, a dnes jsem jej pekne dlouho i hledal, nenasel. Ale vim ze jsem jej chtel bo se mi libil design. Ale aspon jsem nasel jina tricka co jsem nerozdal. Pak donesu do opice at se mohou kdyztak pak dat nekomu :-).

Aktualizováno uživatelem Jakub Dedek před téměř 5 roky(ů)

Organizoval to Lukáš Jansa a stejně pak objednával. Stejně tak přebíral. Peníze se vybrali na jedné schůzce lídru od těch co to rovnou přebírali, pak nevím. Pošlu záměr Veronice, jak jsme se včera bavili v Opici, ať se k tomu případně vyjádří.

Aktualizováno uživatelem Veronika Murzynová před téměř 5 roky(ů)

  • Stav změněn z Nový na V řešení (diskutuje se)

Tak na žádost Kuby přidávám svou trošku do mlýna. Trička řešil Lukáš, od designu po sběr objednávek (velikosti, barvy), následně je dovezl do Opice. Od pohledu jich bylo méně a v jiných velikostech, než co si lidi objednali. Vzhledem k naší vytíženosti (tou dobou jsme byli v polovině kampaně) jsme na předávání triček, jejich hlídání a přebírání peněz neměli s Kubou moc čas. Pouze jsme se postarali o to, aby byly v separátní bedně (aby se nepomíchaly s ostatníma) a vzadu v nepoužívané místnosti v poslaneckém kanclu.
Z kanclu se po volbách stěhovaly do Opice, tam byly celou dobu co vím v krabici na schodech vedle ostatního merche, ale moc jich tam nebylo, tak tři, max. čtyři... ale nejsem si jistá.

Jenom drobná poznámka, přijde mi to celé trochu úsměvné. Když jsem objednávala polotrika a mikiny, musela jsem objednat více velikostí, něco chybělo, něco přebývalo, něco mi dodavatel vyměnil, něco ne, něco si asi lidi vzali sami... ve výsledku se mi ze zaplacených 11k vrátilo asi 8k, ale nikdy mě nenapadlo si to od Pirátů žádat zpátky, stejně jako celou řadu dalších drobnějších i větších volebních výdajů nebo třeba rozdíl v nevrácené dani... stejně jako spousta dalších lidí :)

Ve výsledku - pokud Lukáš bude na proplacení faktury trvat, nemám nic proti. Těžko říct, kdo měl za co zodpovědnost. Spíš je to poučení pro nás pro všechny pro příště, aby jednotlivci nedělali objednávky, které si "neobhospodaří" na 100% sami.

Aktualizováno uživatelem Zuzana Klusová před téměř 5 roky(ů)

Vzhledem k výše uvedeným faktům bych to viděla následovně: Chyba byla na obou stranách. Lukáš Jansa zřejmě nedefinoval přesně, jak má být s tričky naloženo a nepohlídal si to. Na druhou stranu je fakt, že se trička v tom chaosu a stěhování "někde" poztrácela. Navrhuji proto Lukášovi proplatit 50% výdajů, pokud je to možné.

Aktualizováno uživatelem Jakub Dedek před téměř 5 roky(ů)

Na základě telefonátu s Pavlem, Pavel se chce s Lukášem spojit a domluvit se...

Aktualizováno uživatelem Pavel Kořízek před téměř 5 roky(ů)

Přikládám vyjádření Lukáše Jansy:
Takže dovolte, abych se po této diskuzi k tomu celému vyjádřil. Co se týká toho jak to vzniklo. Já se nabídl, že má velmi dobrou módní návrhářku, která je ochotna navrhnout zajímavý design se svým grafikem na naše pirátské trička. Poté co vznikl první návrh, tak lidi do komentářů psali velikosti triček, které by chtěli. Nicméně tento návrh ještě nebyl finální a současně ani nebylo jasné kolik tričko bude stát atd. Poté co se domluvil typ triček a cena (cena triček + grafik – 4000 Kč + cestování 2x do Šenova) vyšla ca 270 Kč a dohodli jsme se, že prodejní cena bude 290 Kč a to co zbude se dá té návrhářce, která nechtěla z důvodu, že je kamarádka nic (obvykle bere 10 tis Kč). Po stanovení finální ceny a designu jsem opět dal výzvu na PS ať lidi tedy opět dají své finální požadavky. Podle toho se objednaly trička plus něco navíc. To, že už někteří si znovu trička neobjednali bohužel nebyla moje chyba. Já pak uhradil všechny náklady, tj. tisk, trička nákup a grafika. Poté jsem trička přivezl do Opice a lidi kteří si vzali trička je uhradili. Dvě trička se daly Jakubovi Michálkovi a zbytek zůstal v Opici. Několik měsíců jsem se na ně ptal a nakonec se ztratily. Já všemi věnoval x hodin a považuji nefér, abych merch hradil ze svého navíc, když zmizely. Já jsem zajistil design, tisk a dovoz triček. Neměl jsem na starost distribuci a na to neměl ani čas. Trika schválil volební tým a dal to na starost volebnímu manažerovi. Já pak se domluvil s Jakubem, aby mi peníze, které vybere pak předal, protože jsem vše uhradil ze svého. Musím se důrazně ohradit vůči tomu co tady tvrdí Veronika. Triček bylo víc než co se objednalo a odpovídaly velikosti poslední objednávce. Pokud někdo někomu vzal velikost trička, tak to už jsem v Opici nemohl ovlivnit. Co se týká drobné poznámky Veroniky, tak já v kampani utratil ca 7000 za vlastního člověka, kterého jsem platil na roznos pirátských listů, protože se nestíhaly rozdávat a nebyli dobrovolníci, já poskytl desítky hodin na právních službách zdarma, aniž bych chtěl cokoliv hradit, poskytl několikrát prostory své firmy včetně občerstvení bez žádosti o úhradu čehokoliv, já jako neuvolněný radní pracuji pro město ca 20-30 hodin týdně podstatně nad obvyklou míru a mám výsledky a jsem veškerou svou činnost prokázat.
Přijde mi však spíš jako slušnost, když někdo má kolem toho x hodin starostí, celé to zaplatí doveze do Opice, aby se to prodalo a pak nakonec když trika zmizí, tak že se to uhradí a ne, že mě tady ještě bude někdo očerňovat. Díky

Aktualizováno uživatelem Radek Simkanic před téměř 5 roky(ů)

K tomu očerňování - nemyslím si, že tu někdo někoho očerňuje, jen prostě se to řeší a snažíme se prostě spojit ty kousky dohromady.

Jinak to, že to je částka 2+k tak jsem pro, aby se to uzavřelo a proplatilo jestli to je možné, protože nad řešením se už stravilo spousta času.

Aktualizováno uživatelem Jakub Dedek před téměř 5 roky(ů)

  • Stav změněn z V řešení (diskutuje se) na Dokončen

Také k dispozici: Atom PDF