Projekt

Obecné

Profil

Úkol #18898

otevřený

Otevření Rady v Jindřichově Hradci

Přidáno uživatelem Lukáš Mareš před asi 5 roky(ů). Aktualizováno před asi 5 roky(ů).

Stav:
Nový
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
Cílová verze:
-
Začátek:
10.03.2019
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:
Typ práce:
Organizační struktura:
Ne
Smlouva:

Popis

Ahoj,
na jednání krajského fóra 9. 3. 2019 v Českém Krumlově proběhla diskuze o fungování zastupitelů města Jindřichův Hradec, kteří byli zvoleni za Piráty. Z jednoho zastupitele se stal nezávislý, který se od činnosti rady distancuje, druhý zastupitel naopak v té radě sedí a často tvoří jazýček na vahách.
V Jindřihvě Hradci vznikla v rámci povolebních vyjednávání relativně velmi široká koalice (a tedy minimální opozice). A protože je transparentnost jednou z našich priorit, bylo by dobré využít této široké rady města a naší zástupkyně v ní, aby začala prosazovat její maximální otevřenost. Jednou z cest je jmenovité hlasování radních, zveřejňování materiálů rady před jejím konáním apod.

Na krajském fóru v ČK jsem vznesl dotaz na paní Janu Burianovou (radní), zda uvažují o zavedení jmenovitého hlasování rady. Odpověděla ve smyslu, že o této možnosti nevěděla.

Cílem tohoto mého podnětu je, aby PKS vytvořilo pro paní Burianovou a jindřichohradecké Piráty co nejkomfortnější podmínky pro zavedení opatření na otevření rady.

Představuji si to následovně:
Jmenovité hlasování rady funguje v Táboře.
1) Václav Klecanda by tedy měl realisticky informovat paní Burianovou o výhodách a nevýhodách takového přístupu (ideálně v písemné formě z důvodu sdílení)
2) Václav Klecanda poskytne paní Burianové táborský jednací řád rady, ve kterém je jmenovité hlasování zakotveno.
3) PKS po dodání těchto materiálů naplánuje spolu s paní Burianovou koaliční jednání, na kterém bude tento návrh prezentován.
4) PKS bude trvat na písemném zápisu z tohoto koaličního jednání, ve kterém budou zapsána stanoviska jednotlivých koaličních stran.
5) PKS tento materiál zveřejní.

Děkuji Michalu Horákovi za administraci tohoto úkolu a všem za jeho dokončení.

Aktualizováno uživatelem Václav Klecanda před asi 5 roky(ů)

Ahoj, pisek je v tomto ohledu jeste dal. Zverejnuje anonimizovane podklady pro jednani rady jeste pred jednanim. Pro inspiraci bych sel tam. Ale nase JR poslu.

Také k dispozici: Atom PDF