Projekt

Obecné

Profil

Úkol #18878

uzavřený

Revize PaRo 2018

Přidáno uživatelem Jana Schlegelová před asi 5 roky(ů). Aktualizováno před asi 15 hodin(y).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
Cílová verze:
-
Začátek:
06.03.2019
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:
Spisová značka:
Typ práce:
Byrokracie
Organizační struktura:
Ne
Smlouva:

Popis

Zadání vychází z fóra - https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=498&t=38959#p610363

Průběžně zpracovávaná tabulka PaRo projektů - https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Z3OSnwtjjB4UsUky5q8KYri6il_dIIPKfyYuhTHu8UA/edit#gid=0
(Tenhle úkol použiji k zaznamenávání progresu, abych se v tom neztratila).


Související úkoly

související s finanční tým - Podání #20533: PaRo 2019Dokončen11.05.2019

Akce

Aktualizováno uživatelem Jana Schlegelová před asi 5 roky(ů)

Projekty aktuální a ty po termínu s významnějšími zbytky finančních prostředků (víc než 1000kč), jsem v redmine aktualizovala. Někde už se mi informace o jejich aktuálním stavu vrátila (moc děkuji!), ty bez vyjádření budu postupně obesílat dalšími dostupnými kanály. Na redmine budu pokračovat s projekty se zbývajícími drobnými a těmi již kompletně vyčerpanými. Tam půjde předpokládám především o to dopátrat se závěřečného komentáře řešitele před jejich uzavřením.

Aktualizováno uživatelem Jana Schlegelová před asi 5 roky(ů)

Doplňuji dnešní legendu - řešitelé od fialových projektů se už vyjádřili v tom smyslu, že by chtěli žádat o prodloužení. Něco málo jsem v redmine dokončila (zeleně podbarvené řádky).
Cca polovina řešitelů od projektů, kde mají ještě "více než malé množství" prostředků jsem kontaktovala mimo redmine i soukromou zprávou na fóru.
Zítra bych chtěla SZ kontakovat ten zbytek a podchytit na redmine projekty s menším než malým množstvím prostředků, tu s důrazem na závěrečný komentář.

Aktualizováno uživatelem Vojtěch Pikal před asi 5 roky(ů)

  • Předmět změněn z Revize PaRo 2019 na Revize PaRo 2018

Měním název, revidujeme PaRo z minulého roku.

Aktualizováno uživatelem Vojtěch Pikal před asi 5 roky(ů)

Co se týče žádostí o prodloužení, stačí když to napíšou do své "přihlášky" na redmine a vedoucí příslušného orgánu jim to tam odsouhlasí, pokud se nejedná o opakované, nebo druhé prodloužení.

Aktualizováno uživatelem Jana Schlegelová před asi 5 roky(ů)

Dobrá, tak to bude jednodušší. :-) Lhůty pro prodloužení a opakování žádosti o prodloužení se snažím hlídat. Snad mi to nikde neproklouzlo. Nový název jsem propsala tabulky.

Aktualizováno uživatelem Jana Schlegelová před asi 5 roky(ů)

Potvrzenou (i schválenou) máme už jednu položku pro převod do 2019 (viz https://redmine.pirati.cz/issues/8867). Tak pomalu abych věděla, co je pro to třeba udělat. Vytvořit podání na finanční tým s odkazem na položku v piroplácení a na přihlášku? Pokud ještě něco nad rámec toho, prosím o nějaké zaškolení (ta wiki už je asi mimo, když je piroplácení, že jo?).

Tady bych potřebovala pomoci s formalitou. Projekty po Barboře převzal Adam Komenda (převzetí potvrzeno tu https://redmine.pirati.cz/issues/11582), ale já nejsem schopná ho tam nastavit. Naháním ho jinými kanály, ale formálně vzato by tam měl být, aby dostával příslušná upozornění.
https://redmine.pirati.cz/issues/8884
https://redmine.pirati.cz/issues/8849

Pak mám ještě nesrovnalost v projektech Lukáše Blažeje. Jeden spadá pod AO a druhý pod RP. Oba jsou použity na hrazení soudních poplatků, nemělo by to být jednotné. Lukášovi jsem psala, pokud bude chtít převést prostředky do dalšího roku (třeba i prodloužit), mělo by se to asi vyjasnit (Pokud ne, je to už asi jedno). Dám vědět, až budu vědět.
https://redmine.pirati.cz/issues/8885
https://redmine.pirati.cz/issues/8883

Aktualizováno uživatelem Jana Schlegelová před asi 5 roky(ů)

Vojto, ještě jeden dotaz. Radši - k prodloužení přes souhlas RP se už musí podat žádost přes podatelnu RP, že jo? (Vypátrala jsem jeden historickou žádost, která tím tak prošla - https://redmine.pirati.cz/issues/7316, ale abych to zas nějak nezkomplikovala).

Aktualizováno uživatelem Vojtěch Pikal před asi 5 roky(ů)

Ahoj, registraci položek v rozpočtu 2019 bych zatím neřešil.
Chtěl bych to udělat naráz, až to bude všechno rozhodnuté, tedy jasné které položky se budou letos dělat.

Zaškolení jak to dostat na piroplácení bych pak případně udělal.

Ad změna řešitele. Autor úkolu se nedá změnit, lze změnit přiřazeného. Ale tam jde přiřadit jen lidi, co jsou Uživatelé. Přidal jsem Adama mezi uživatele, aby to šlo.

Co se projektů Lukáše týče, asi by obojí mělo být RP, reps. právní tým. Změnu by mělo schválit AO.

Ano, tam, kde je potřeba schválení prodloužení RP (opakované prodloužení, nikoliv první prodloužení, první prodloužení mi asi stačí rozhodnutí pověřeného člena předsednictva) má jít žádost o prodloužení do podatelny RP. Toto podání je vhodné provázat jako související úkol s projektem o jehož prodloužení se žádá.

Aktualizováno uživatelem Jana Schlegelová před asi 5 roky(ů)

Ok, položky zatím neřeším. Snad se to brzo zaplní. Běží třetí vlna nahánění plus řeším to sjednocení u Lukáše Blažeje.

Plus jeden postřeh. Objevuje se nám tu takový nešvar. Stává se mi, že mi místo řešitelů na nahánění odpovídají koordinátoři. Nechci být nějaký přehnaný byrokrat, vidím, že tu spousta věcí běžela/běží samospádem, ale hluboce :-) jsem se nad tím zamyslela a myslím, že mi pravidla dávají za pravdu, že KoKS nemá k projektu, pokud není řešitel, žádná "práva".
Je to spíš takový povzdech na příští ročníky. Jak polopatě prodat PaRo ještě víc ve stylu, že "každý pirát může", nikoli že "kraje mohou". Doufám, že je to trochu srozumitelný povzdech...

Aktualizováno uživatelem Jana Schlegelová před asi 5 roky(ů)

Z velkých otazníků mi zbývá nahnat už jen Miloše Vlacha k projektu GitLaw (tam jsem zatím bez odezvy - redmine, sz, mail odešly - telefon na něj nemám, na webu Pirátů P6 jsem ho nenašla), jinak už jsem se u všech řešitelů projektů s velkým zbytkem prostředků alespoň dostala do TODO listu (většinou mám příslib informací do konce týdne). :-)
Doladili se nějaký žádosti o prodloužení - to průběžně sleduji, když bude ticho, ozvu se zas (příp. popoženu z druhé strany).

Aktualizováno uživatelem Jana Schlegelová před asi 5 roky(ů)

Protože příslib "do konce týdne" až na výjimku nebyl dodržen, zahájila jsem další kolo připomínání se. Největší dluh zbývá z KvK, tam by se mohlo zrodit ještě nějaký prodloužení, tak tam vyvíjím nátlak přednostně.
Miloše Vlacha jsem kvůli projektu GitLaw kontaktovala na facebooku. Zatím bez odezvy.
Popohnala jsem nějaký žádosti o prodloužení. Otevřený zatím zůstávají ty na mediálním odboru, připomínala jsem se (https://redmine.pirati.cz/issues/19350), tak snad se to hne. Jakuba Přibyla jsem navigovala ještě po mailu do podatelny RP (chtějí žádat prodloužení víc než dvojnásobný - https://redmine.pirati.cz/issues/8832), slíbil, že podá. Budu sledovat.

Aktualizováno uživatelem Jana Schlegelová před asi 5 roky(ů)

Aktuální update. Miloše Vlacha už jsem úspěšně zkontaktovala přes FB, tak tam už je jasno. Projekty v KvK (Lucka Trčková a Daniela Bílá, všechno komunikuji přes Lucku) budou prý ještě některé zkoušet prodloužení. Tak tam je to teda ještě otevřené. Slíbeno mám do konce týdne. Zase pohlídám..
Běží proces se sjednocením orgánů u projektů Lukáše Blažeje. Teď to čeká na schválení v podatelně RP (tam mě ještě odeslal Martin Kučera), pak se bude žádat o prodloužení. Tam už nás to prodloužení ale neblokuje v tom zakládat rozpočtový položky do roku 2019, protože čistě formálně, ty projekty ještě běží, datum původního ukončení se sice blíží, ale do 2019 zasahují regulérně i bez prodlužky.

Aktualizováno uživatelem Vojtěch Pikal před téměř 5 roky(ů)

Aktualizováno uživatelem Vojtěch Pikal před téměř 5 roky(ů)

Předal jsem dnes k dalšímu řešení Alešovi.

Aktualizováno uživatelem Aleš Krupa před téměř 5 roky(ů)

Ahoj Jano,

mohl bych tě poprosit o update situace s projekty z předchozích let?

Moc děkuju,

Aleš

Aktualizováno uživatelem Vojtěch Pikal před 6 měsíc(ů)

  • Přiřazeno změněn z Jana Schlegelová na Tadeáš Štěpka

Aktualizováno uživatelem Vojtěch Pikal před 21 dny(ů)

  • Stav změněn z V řešení (diskutuje se) na Dokončen

Aktualizováno uživatelem Tadeáš Štěpka před 18 dny(ů)

Uzavření nedokončených projektů, zápis do registru dlužníků.

Také k dispozici: Atom PDF