Projekt

Obecné

Profil

Podání #18506

uzavřený

Schválení 20 priorit Pirátů do evropských voleb (linka RP)

Přidáno uživatelem Ivan Bartoš před asi 5 roky(ů). Aktualizováno před asi 5 roky(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Urgentní
Přiřazeno:
-
Začátek:
02.03.2019
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:

Popis

Ahoj, vedl jsem teď dva dny širokou diskusi na téma "akční kroky" - specifikace záměrů a kroků k naplňování priorit po zvolení zástupců Pirátů do EP.

Materiály a podklady k tomu jsou, nicméně je třeba je ještě dopracovat. Pro budoucí překlopení do redmine nejsou postačující.

Musí dojít k jasnému stanovení cíl ve smyslu: gesce, příslušný orgán EP, legislativa, smlouva, potřebné změny, směrnice či normy, pakt, pouhé udržení měnícího se status quo...apod.

V časovém období kampaně budou vyzdviženy zejména ty oblasti priorit, které budou vyhodnoceny jako strategické.

Vzhledem k drobnému nedorozumění, které jsem řešil v prioritách v oblasti udržitelnosti, existují nyní dvě verze dokumentu.

My nyní schvalujeme verzi 20 priorit Pirátů do evropských voleb (výstupy z resortních týmu) viz příloha.
Odvozené materiály nejsou s tímto v rozporu, nicméně skutečně v procesu schvalování pracujeme pouze s verzí přiložených priorit.

Po dohodě se všemi stakeholdry vše potřebné včetně revize proběhne v následujícím týdnu. Dovoluji si to zastřešit svou osobou.

Proto si dovolím, milé RP navrhnout schválit přiložený dokument následovně.

Návrh usnesení:

Republikové předsednictvo:

  1. schvaluje dokument „20 priorit Pirátů do evropských voleb“, který vzešel na základě společného programu Evropských pirátských stran a byl rámcově potvrzen jednotlivými resortními týmy a kandidáty do europarlamentu dle jednotlivých "holonů" (oblastí).

  2. konstatuje, že jednotlivé body dokumentu budou v nejbližší době dospecifikovány opět v součinnosti s resortními týmy na úroveň akčních kroků vzhledem k institucím, dokumentům a strategiím Evropského parlamentu a Evropské komise.

  3. pověřuje předsedu Ivana Bartoše, aby:
    a) v součinnosti s lídry kandidátky voleb do europarlamentu a Mikulášem Peksou (Volební výbor) dohlédl na vzorné dopracování akčních kroků do neděle 10.3. (a to včetně nové revize resortními týmy)
    b) předložil dokument "20 priorit Pirátů do evropských voleb" Republikovému výboru (popřípadě CF) ke schválení.

Děkuji


Soubory

Aktualizováno uživatelem Mikuláš Peksa před asi 5 roky(ů)

PRO

Aktualizováno uživatelem Radek Holomčík před asi 5 roky(ů)

PRO

Aktualizováno uživatelem Ivan Bartoš před asi 5 roky(ů)

PRO
Ještě jsem se díval na jednán CF 2017 a 20 priorit pro sněmovnu tam nemohu najít. Opravte mě prosím, ale CF schvalovalo strategii, nikoliv programové priority pro PS PČR. Vyplývá mi z toho, že stejně tak jako EP program tyto priority bych měl dále předložit RV.

Aktualizováno uživatelem Olga Richterová před asi 5 roky(ů)

Pro

Aktualizováno uživatelem Jakub Michálek před asi 5 roky(ů)

Hlasuji PRO

Dokument je nutne dopracovat. Bod Spravedlnost vubec nebyl konzultovan s rezortnim tymem spravedlnost. Nebyl dodrzen postup, ze budou ve ctvrtek rozposlany konkretni kroky, dostal jsem to az v patek na zaklade nekolika urgenci. Prislo mi to, ze se volebni vybor prede mnou pokousel dokument utajit.

Vyhradu mam k bodu o rovnosti muzu a zen, kde volebni tym vubec netusi, jaka je pravni uprava a neni vubec jasne, proc a jak to ma resit EU a proc to nelze nechat na clenskych statech dle subsidiarity. Nerad bych, aby z toho vypadlo feministicke placani, az si budou kandidati vymyslet, co konkretne udelaji, kdyz v programu to nenajdou.

Ad Ivan: Priority pro snemovnu schvalovalo celostatni forum v ramci povolebni strategie
https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=477&t=37439

Domnivam se, ze i v tomto pripade je nezbytne, aby priority schvalil organ, ktery ma podle stanov kompetenci schvalit program, tj. RV nebo CF.

Aktualizováno uživatelem Šárka Altman Galuszka před asi 5 roky(ů)

  • Stav změněn z Nový na Dokončen

usnesení bylo SCHVÁLENO

Také k dispozici: Atom PDF