Projekt

Obecné

Profil

Podání #18084

uzavřený

Připojení k iniciativě Youth, Speak Up! - 21 bodů pro 21. století

Přidáno uživatelem František Kopřiva před asi 5 roky(ů). Aktualizováno před asi 5 roky(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
Začátek:
19.02.2019
Uzavřít do:
% Hotovo:

100%

Odhadovaná doba:

Popis

Vážený RV,

byl jsem oslovený Klubem mladých politologů, zda bychom měli zájem se připojit k iniciativě Youth, Speak Up!, konkrétně dokumentu 21 bodů pro 21. století. Považuji tuto výzvu za relevantní, proto navrhuji projednání v rámci RV.

Můžeme se připojit k dokumentu jako celku, nebo pouze k vybraným bodům. Celý dokument je v příloze.

Navrhuji tedy usnesení:

Republikový výbor

  1. se ztotožňuje s dokumentem 21 bodů pro 21. století,
  2. podporuje iniciativu Youth, Speak Up!

Důvodová zpráva (převzatá od Klubu mladých politologů):
Reprezentujeme Klub mladých politologů – studentský spolek při VŠE (http://politologove.cz/), který letos v rámci doprovodného programu pro Forum 2000 vytvořil projekt Youth, Speak Up! Jednalo se o událost, kdy jsme pozvali na jedno jeviště dvacet mladých a úspěšných lidí (Tomáš Klus, Dominik Stroukal (ekonom, Roklen24), Ondřej Krátký (spoluzakladatel, Liftago), Martin Škoda (profi fanda gastronomie, Konec plýtvání), Andrea Procházková (redaktorka, Týdeník Respekt), Libor Hoření (inovátor, podnikatel, Toprecepty.cz) Tomáš Pánek (digitální stratég), Veronika Víchová (analytička, Kremlin Watch), Šrámek Petr (farmář, podnikatel), Petr Chytil (právník, Havel & Partners), Tereza Harazímová (fashion market(h)ink, Vermont), Hana Fořtová (zakladatelka, Frusack), Marie Salomonová (spoluzakladatelka, Nevypusť duši), Jan Husák (analytik, Česká rada dětí a mládeže), Vojtěch Sucharda (advokát, partner ARROWS advokátní kancelář), Mikuláš Minář (autor výzvy Milion chvilek pro demokracii)) a ptali jsme se jich, jaká je jejich vize v rámci oboru, ve kterém působí. Vznikl z toho velmi zajímavý materiál, který jsme nazvali 21 bodů pro 21. století (http://youthspeakup.cz/). Tento dokument zamýšlíme zaslat politickým představitelům a pokusíme se nalézt alespoň u některých bodů širokou politickou shodu.

Cílem projektu je ukázat mladým, že společnými silami a úsilím je možné ovlivňovat věci veřejné. Aby byl projekt úspěšný a měl potřebnou váhu, rozhodli jsme se do něho přizvat i další organizace spolupracující s mládeží. Zatím se nám podařilo vyjednat podporu s Radou dětí a mládeže, Stužákem (www.stuzak.cz), Studentskou komorou RVŠ a participaci přislíbily i mládežnické politické organizace napříč spektrem: Mladí lidovci, TOP Tým, mSTAN, Mladí ODS, jednáme s Mladými soc. demokraty a Mladým ANO.

Byli bychom poctěni, kdyby se i Pirátská strana do naší aktivity zapojila. Charakter a duch Pirátů by mohl mít k naší aktivitě a chuti něco změnit blízko. Prosíme tedy, přečtěte si oněch 21 bodů a zvažte, zdali byste dokument podpořili jako celek, případně vybrali nějaké body, se kterými souzníte.


Soubory

youth-Speak-Up-prohlášení (9) (1).pdf (241 KB) youth-Speak-Up-prohlášení (9) (1).pdf 21 bodů pro 21. století František Kopřiva, 19.02.2019 10:49

Aktualizováno uživatelem Daniela Weissová před asi 5 roky(ů)

Jsem pro projednání.
Daniela Weissová

Aktualizováno uživatelem Jiří Rezek před asi 5 roky(ů)

Po přečtení nadpisu jsem byl velmi skeptický, ale obsah mě doslova nadchl. Velice mě překvapil například střízlivý, od fetiše aplikovaného výzkumu prostý, pohled na financování české vědy.
Projednat, schválit, autory přivést do strany ;)

Aktualizováno uživatelem Petra Smutná před asi 5 roky(ů)

S textem se plne ztotoznuji, nicmene, nektere body souvisi s jinymi aspekty zivota, ktere politika skrze kvalitnejsi legislativu medokaze postihnout.
Pro projednani.

Aktualizováno uživatelem Lukáš Blažej před asi 5 roky(ů)

Pro projednání.
Pozastavil jsem se jen u věty "Česká energetická politika by měla být soběstačná a nezávislá". Evropská určitě, u České si tím jistý nejsem.

Aktualizováno uživatelem Exasistent RV před asi 5 roky(ů)

  • Přiřazeno nastaven na Petra Smutná
  • Stav změněn z Nový na V řešení (diskutuje se)

Aktualizováno uživatelem Petra Smutná před asi 5 roky(ů)

  • % Hotovo změněn z 0 na 100
  • Stav změněn z V řešení (diskutuje se) na Dokončen

Aktualizováno uživatelem Vojtěch Pikal před asi 5 roky(ů)

Pro úplnost doplňuji finálně schválené usnesení:

Republikový výbor

  1. vítá dokument 21 bodů pro 21. století,
  2. podporuje iniciativu Youth, Speak Up!
  3. pověřuje Františka Kopřivu zastupováním Pirátů v této věci.

Také k dispozici: Atom PDF