Projekt

Obecné

Profil

Podání #17956

uzavřený

Žádost přidělení přístupových práv Matějovi Kubíčkovi do fora

Přidáno uživatelem Aleš Krupa před asi 5 roky(ů). Aktualizováno před asi 5 roky(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
-
Kategorie:
-
Začátek:
14.02.2019
Uzavřít do:
14.02.2019
% Hotovo:

100%

Odhadovaná doba:

Popis

Prosím o urgentní nastavení přístupových práv Matějovi Kubíčkovi do fora na vlákno https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=572&t=44802

Prosím o potvrzení realizace.

Díky,

Aleš Krupa

Aktualizováno uživatelem Martin Kučera před asi 5 roky(ů)

  • Předmět změněn z Žádost přidělení přístupových práv Matějovi Kubíčkovi do fora https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=572&t=44802 na Žádost přidělení přístupových práv Matějovi Kubíčkovi do fora

1) Uživatel Matej.Kubicek (ani Matěj Kubíček) ve fóru neexistuje, takže potřebujeme odkaz na jeho uživatelský profil, plus bude nutné změnit mu uživatelské jméno na Matej.Kubicek.
2) Oprávnění technicky nelze (fórum to zkrátka neumí) přidělovat v rámci jednotlivých vláken, pouze v rámci celých subfór.
3) Žádost o přidělení oprávnění musí být patřičně zdůvodněna, tedy z jakého důvodu má dotyčná osoba obdržet oprávnění (např. byla zvolena do předsednictva KS, byla přijata jako zaměstnanec na tu a tu pozici) a v jakém rozsahu (pokud to neplyne např. přímo z funkce, do níž byla zvolena).
Nicméně ježto byla podána žádost o přístupové právo k vláknu, je zjevné, že jde o možnost přispívání do existujícího vlákna, takže rozsah oprávnění je tímto vyřešen.

Aktualizováno uživatelem Aleš Krupa před asi 5 roky(ů)

Ahoj Martine,

jak se prosím jmenuje ta skupina? A jaká oprávnění má Jana. Jak musí vypadat zdůvodnění žádosti? V jakém předpise je to prosím uvedeno?

Díky,

Aleš Krupa
vedoucí kanceláře České pirátské strany
tel 602 711 592

Aktualizováno uživatelem Martin Kučera před asi 5 roky(ů)

  • Stav změněn z Nový na Čeká se na podatele

jak se prosím jmenuje ta skupina?

Vyberova rizeni

A jaká oprávnění má Jana.

Vedoucí skupiny, což znamená, že může přidávat a odebírat její členy.

Jak musí vypadat zdůvodnění žádosti?

Viz výše - z jakého důvodu má dotyčná osoba obdržet oprávnění (např. byla zvolena do předsednictva KS, byla přijata jako zaměstnanec na tu a tu pozici) a v jakém rozsahu (pokud to neplyne např. přímo z funkce, do níž byla zvolena)

V jakém předpise je to prosím uvedeno?

Přece nebudeme na každý detail vymýšlet předpisy. PO odpovídá za výběrová řízení (to plyne z Organizačního řádu), tedy vedoucí PO je oprávněna rozhodovat, kdo do té sekce bude moci přispívat. Má-li odpovědnost, musí mít zároveň kontrolu.

A obecně platí, že žádosti o úpravu přístupových práv musejí jít přes podatelnu, protože tento proces musí být zpětně kontrolovatelný.

Aktualizováno uživatelem Aleš Krupa před asi 5 roky(ů)

Ahoj Martine, takže chápu-li to správně, kdyby Jana napsala do redmine, že žádá o oprávnění pro Matěje Kubíčka, aby mohl přispívat na fórum do skupiny Výběrová řízení z toho důvodu, že je pověřen KSPraha organizací výběrových řízení, tak mohl mít ta přístupová práva?

Aleš

Aktualizováno uživatelem Martin Kučera před asi 5 roky(ů)

  • % Hotovo změněn z 0 na 100
  • Stav změněn z Čeká se na podatele na Dokončen

Takže abych to uzavřel.
1) Přístup byl zřízen 21. 2. na základě #18116 (takto nějak by měla žádost vypadat).
2) Jana nemusí o nic žádat, Jana ten přístup může udělit sama (technicky - jakožto správce zmíněné skupiny, i právně - jakožto vedoucí PO), ovšem i ona by měla před jeho udělením obdržet žádost obdobnou jako #18116 (čímž je zároveň i ona krytá, že nepřiděluje přístupy jen tak, jak se jí zrovna zamane).

Také k dispozici: Atom PDF