Projekt

Obecné

Profil

Podání #17418

uzavřený

Žádost o schůzku ohledně Pirátského institutu

Přidáno uživatelem Janka Michailidu před asi 5 roky(ů). Aktualizováno před asi 5 roky(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
-
Začátek:
04.02.2019
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:

Popis

Ahoj RP!
Asi tušíte (soudím tak z toho, že se někteří členové RP přímo zapojují do diskuze na foru), že se s pár dalšími lidmi snažíme dát dohromady a založit Pirátský institut (viz. vlákno na foru https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=75&t=36707 ). S několika menšími přestávkami na tom děláme už téměř dva roky a v současnosti jsme ve fázi, kdy máme prakticky hotové stanovy a částečně i další dokumenty (jako PraH, JdŘ, RŘ), a tedy bychom mohli institut brzy založit.
V lednu jsme se však dozvěděli, že nezávisle na nás vznikl v RP úplně odlišný nástřel institutu a RP s tímto návrhem míří za RV. Naším cílem je, aby měl institut se stranou dobré vztahy, nebo alespoň vztahy neutrální.
Zároveň je naším cílem, aby Pirátský institut nejen kultivoval Pirátské ideje v rámci své činnosti, ale také aby tyto hodnoty byly obsaženy ve struktuře fungování institutu. Naše pravidla proto odrážejí demokratičnost, transparenci a snahu o zachování co největšího zapojení celého členstva i veřejnosti.
Nemohli jsme si nevšimnout, že návrh RP (viz Zakládací listina PIVOS https://docs.google.com/document/d/1AwZfLYTtQmX9cGq9WwI8q6rgO6ahDUlR6_ejlIpaUx8/edit ) v sobě nese mnohem více známky exekutivnosti a autoritativního řízení.
Jelikož opravdu nechceme, aby bylo výsledkem, že vzniknou dvě instituce, které by mohly tříštit snahy o dosažení společných cílů, chceme vás požádat o osobní schůzku, kde bychom si navzájem vyjasnili motivace a cíle a pokusili se najít kompromis.

Díkudík.

Aktualizováno uživatelem Šárka Altman Galuszka před asi 5 roky(ů)

  • Stav změněn z Nový na V řešení (diskutuje se)

Aktualizováno uživatelem Šárka Altman Galuszka před asi 5 roky(ů)

  • Stav změněn z V řešení (diskutuje se) na Dokončen

Ahoj,

podání bylo prokonzultováno na dnešním RP, záležitost bude jménem RP řešit Ivan B., který se s tebou spojí ohledně detailů.

Š.

Také k dispozici: Atom PDF