Projekt

Obecné

Profil

Podání #16878

uzavřený

Piroplácení

Přidáno uživatelem Marcela Šroubková před více než 5 roky(ů). Aktualizováno před více než 3 roky(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
Kategorie:
Piroplácení
Začátek:
20.01.2019
Uzavřít do:
31.01.2019
% Hotovo:

100%

Odhadovaná doba:

Popis

Ahoj TO,
díky moc za nový systém proplácení je to s ním o dost snažší. Mám jen pár postřehů, které bych Vám ráda sdělila. Je možné, že jejich realizace není možná, nebo současný stav má svůj důvod. Nicméně osobně by mi práci usnadnilo následující:

  • Kdyby mimo stavů, které jsou přibyl stav "Pozastaveno", u kterého by zadavatel věděl, že jeho žádost není dále zpravovávána. Mohl by mít tedy možnost se doptat, co se děje. Nejčastěji by asi v žádosti něco chybělo a on by to doplnil. Aktuálně člověk neví, zda toho má propláceč mnoho a proto u něj žádost "visí" nebo tam něco chybí.
  • Alernativou je, aby Hospodář a Propláceč měli možnost jednoduše kliknout na něco, co by vygenerovalo uni mail na zadavatele, kam by jen doplnili, co je v jejich žádosti špatně/co tam chybí apod. A dali by status "Pozastaveno" v ideálním případě :).
  • Trochu mi tam chybí propojení když u jednotlivého záměru vidíte přiřazené žádosti, ale nevidíte z jaké jsou hrazeny rozpočtové položky a obráceně. Když se díváte na jednotlivé rozpočtové položky, tak vidíte přiřazené žádosti, ale ne z jakých jsou hrazeny záměrů. Po rozkliknutí pak samozřejmě ano. Nešlo přidat vždy sloupec a tam dát záměr nebo rozpočtovou položku? - příklady:
  • Stejně tak v celkovém náhledu na Rozpočet a Sumu záměrů bych tam vždy dala i jaké jsou záměry u dané rozpočtové položky a naopak. Jednoduše to propojit. Mohlo by to snížit chybovost v rozdílných skladbách a číslech účtu v rozpočtových položkách, záměrech a žádostech.
  • Dále by byla fajn možnost duplikovat a následně upravit žádosti i záměry. To určitě není nutné, ale na začátku roku by se to hodilo :). To je pár podnětů, ale i bez toho je to super systém. Poslední je dotaz. Je třeba i s rozpočtovou položku Rezerva pracovat jako s jinými. Tedy je třeba na její čerpání vždy vytvořit záměr nebo to zde potřeba není? Díky moc, Marcela

Aktualizováno uživatelem Martin Rejman před asi 5 roky(ů)

  • Přiřazeno nastaven na Martin Rejman
  • Stav změněn z Nový na V řešení (diskutuje se)

Děkuji, vím o tom, uvidíme, kam se posuneme po shodě s finančním týmem.

Aktualizováno uživatelem Martin Rejman před téměř 5 roky(ů)

  • Stav změněn z V řešení (diskutuje se) na Čeká se na řešitele

Aktualizováno uživatelem Martin Rejman před asi 4 roky(ů)

  • Přiřazeno změněn z Martin Rejman na Lucie Spáčilová

Aktualizováno uživatelem Martin Rejman před asi 4 roky(ů)

  • Přiřazeno změněn z Lucie Spáčilová na Martin Rejman

Asi je potřeba zvážit v rámci dalších úprav.

Aktualizováno uživatelem Martin Rejman před asi 4 roky(ů)

  • Přiřazeno změněn z Martin Rejman na Lucie Spáčilová

Aktualizováno uživatelem Lucie Spáčilová před asi 4 roky(ů)

  • % Hotovo změněn z 0 na 20

Marcela Šroubková napsal:
Ahoj TO,
díky moc za nový systém proplácení je to s ním o dost snažší. Mám jen pár postřehů, které bych Vám ráda sdělila. Je možné, že jejich realizace není možná, nebo současný stav má svůj důvod. Nicméně osobně by mi práci usnadnilo následující:

Kdyby mimo stavů, které jsou přibyl stav "Pozastaveno", u kterého by zadavatel věděl, že jeho žádost není dále zpravovávána. Mohl by mít tedy možnost se doptat, co se děje. Nejčastěji by asi v žádosti něco chybělo a on by to doplnil. Aktuálně člověk neví, zda toho má propláceč mnoho a proto u něj žádost "visí" nebo tam něco chybí.
Alernativou je, aby Hospodář a Propláceč měli možnost jednoduše kliknout na něco, co by vygenerovalo uni mail na zadavatele, kam by jen doplnili, co je v jejich žádosti špatně/co tam chybí apod. A dali by status "Pozastaveno" v ideálním případě :).

*Na tomhle se bude rozhodně pracovat, ale jsou dvě možnosti řešení:
a)vytvoření možnosti založní žádosti: s účtenkou, s fakturou, se smlouvou - od čehož by se odvíjeli povinné položky k vyplnění.
b)notifikace v případě vrácení žádosti s možností člena FT, propláceče nebo hospodáře napsat, proč byla žádost vrácena. Použila bych tedy některé stavy, které máme zde v redmine, aby to bylo sjednocené.
*

Trochu mi tam chybí propojení když u jednotlivého záměru vidíte přiřazené žádosti, ale nevidíte z jaké jsou hrazeny rozpočtové položky a obráceně. Když se díváte na jednotlivé rozpočtové položky, tak vidíte přiřazené žádosti, ale ne z jakých jsou hrazeny záměrů. Po rozkliknutí pak samozřejmě ano. Nešlo přidat vždy sloupec a tam dát záměr nebo rozpočtovou položku? - příklady:
Stejně tak v celkovém náhledu na Rozpočet a Sumu záměrů bych tam vždy dala i jaké jsou záměry u dané rozpočtové položky a naopak. Jednoduše to propojit. Mohlo by to snížit chybovost v rozdílných skladbách a číslech účtu v rozpočtových položkách, záměrech a žádostech.

*Tohle je hodně zajímavá myšlenka, ale větvila bych to spíše tak, že po rozkliknutí rozpočtové položky, by existoval seznam aktuálních záměrů a jejich aktuální hodnota, takže by vznikl přehled, kolik prostředů z rozpočtové položky lze ještě použít na konkrétní nebo nový záměr.*

Dále by byla fajn možnost duplikovat a následně upravit žádosti i záměry. To určitě není nutné, ale na začátku roku by se to hodilo :).

*Na tomhle už se pracuje.*

To je pár podnětů, ale i bez toho je to super systém.
Poslední je dotaz. Je třeba i s rozpočtovou položku Rezerva pracovat jako s jinými. Tedy je třeba na její čerpání vždy vytvořit záměr nebo to zde potřeba není?
Díky moc, Marcela

Aktualizováno uživatelem Andrej Ramašeuski před asi 4 roky(ů)

  • % Hotovo změněn z 20 na 100

Aktualizováno uživatelem Helča Buchtová před téměř 4 roky(ů)

  • Stav změněn z Čeká se na řešitele na Dokončen

Aktualizováno uživatelem Jan Hamal Dvořák před více než 3 roky(ů)

  • Kategorie nastaven na Piroplácení

Také k dispozici: Atom PDF