Projekt

Obecné

Profil

Podání #16178

uzavřený

Společný program pro eurovolby - schválení a překlad

Přidáno uživatelem Markétka Gregorová před více než 5 roky(ů). Aktualizováno před asi 5 roky(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
-
Začátek:
04.01.2019
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:

Popis

Ahoj RP,

tak, společný program pro eurovolby je hotový. :) Je k nalezení zde: https://docs.google.com/document/d/1H2Jdwx-W7527-GyZQPTHtVeZaAxmwX3HDbbPlt2pE0Q/edit?usp=sharing

Aktuální postup většiny stran je takový, že začnou po dílčích částech schvalování (každý dle vlastního klíče a vnitrostranického nastavení - někdo po odstavcích, někdo po celých sekcích či nadpisech atp.) a v případě, že tam naleznou náhodou ještě něco neprůchozího, šrkrtne se to. U nás, jelikož jsme měli kapacitu to projít po těch programových částech a gesční týmy mi je schválili, předpokládám, že to RV bude schvalovat rovnou po jednotlivých programových blocích (doprava, finance, zemědělství atp.). Je to tak? Prvně bych to nicméně samozřejmě potřebovala dle úkolu #15833 schválit vámi a souběžně dát na překlad, aby to RV mělo k dispozici v češtině. Poptala jsem to u osoby, která z minulého překladového výběrka vyšla jako druhá nejlepší, jelikož původní výherce na překlad nemá kapacity, a ta nabízí NS za 500 Kč. Normostran je nyní 36. Proto vás žádám o schválení dvou usnesení:

Návrhy znění usnesení:

Republikové předsednictvo schvaluje znění společného programu pirátských stran pro Evropské volby 2019 a ukládá republikovému výboru projednání tohoto programu.

Republikové předsednictvo schvaluje záměr na překlad společného programu pro eurovolby, a to v maximání výši 20 000 Kč.

U překladu se nicméně můžeme pobavit i o alternativách s ohledem na to, že to některé strany ještě mohou zkrátit - a tak je trochu škoda dávat 18K za 36 NS, když to třeba bude méně NS. Takže nabízím kupříkladu s dobrovolníky program přeložit jen velice hrubě pro potřeby RV (aby byl pochopitelný význam, ale nebude to mít hezkou češtinu a sloh), pokud to RV zkousne; a zadat překlad placenému překladateli až poté, co bude známa schválená podoba všemi. Co myslíte?

Cílem je, abychom mohli slavnostně 9. února v Lucembursku program podepsat.

Díky moc a mějte se pěkně.

Aktualizováno uživatelem Šárka Altman Galuszka před více než 5 roky(ů)

Záměr na překlad byl SCHVÁLEN viz zápis z RP 2/2019 bod 2 https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?p=599989#p599989. Druhé usnesení bude hlasováno buď per rollam, nebo na příští schůzce RP 21.1.

Aktualizováno uživatelem Šárka Altman Galuszka před asi 5 roky(ů)

  • Stav změněn z Nový na Dokončen

Také k dispozici: Atom PDF