Projekt

Obecné

Profil

Podání #15984

uzavřený

žádost PKS Jmk

Přidáno uživatelem Róbert Čuma před více než 5 roky(ů). Aktualizováno před 3 měsíc(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
-
Začátek:
17.12.2018
Uzavřít do:
% Hotovo:

100%

Odhadovaná doba:

Popis

ahoj,

PKS Jmk žádá o zřízení provozního účtu KS Jmk s přidělenou platební kartou. viz:

https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=305&t=32039&start=20#p595579

důvody: FO nefunguje (můžu vám poslat deset dvacet konkrétních příkladů totální nekompetence, jestli máte zájem), piroplacení spuštěné stupidně v den sčítání hlasů ve volbách je stále defektně nastavené a už nás nikoho nebaví suplovat zdarma práci, kterou mají vykonávat placené orgány strany. odmítáme jít do xté kampaně v řadě, kde všechno, co se musí koupit cash, zaplatíme ze svého a pak budeme týdny nebo měsíce čekat na proplacení (podle aktuálního stavu chaosu v FO, nebo jak je kdo na dovolené..). např. Tomáš Koláčný nemá proplacené výdaje za FB kampaň, které platil ze své karty a je prosinec. bavíme se cca o 60k. když jsme se před 2 týdny dotazovali FO, kdo nám sdělí aktuální plnění příjmových položek (členské příspěvky, dary atd.), bylo nám řečeno, že nikdo, že si to máme spočítat sami. lol... něco je na wiki, něco je v novým piroplacení, dary chodí na nějakej účet, příspěvky na jiný atd. proto chceme svůj provozní účet, abychom KDYKOLI věděli, kolik prostředků doopravdy máme. proto chceme svou kartu, abychom nemuseli úvěrovat stranu, případně žádat dobrovolníky, ať něco koupí za své (což se běžně během kampaně děje a nebyl by to zas tak problém, kdyby jim to bylo proplaceno obratem, což se ale opravdu neděje). s kartou nebude problém, vybereme jim to ten stejný den, co to za nás zaplatí. historicky jsme kraj, kde se FO "seklo" ve svých výpočetech o cca 250k a taky jsme si to museli sami spočítat a sami doložit, protože nás s tím poslali 10x do prdele. už nás to kamarádi nebaví. pokud nám nevyhovíte, budeme pokračovat v této aktivitě dále na fóru, protože vůle členů KS Jmk je jasná - mnohokrát jsme to spolu probírali.

Aktualizováno uživatelem Šárka Altman Galuszka před více než 5 roky(ů)

  • Stav změněn z Nový na V řešení (diskutuje se)

Aktualizováno uživatelem Jaromír Beránek před více než 5 roky(ů)

Ahoj, už mi to úplně nepřísluší, ale na žádost Jakuba posílám aspoň stručnou reakci.

Vlastní účet pro JmK jsme diskutovali už dříve (https://redmine.pirati.cz/issues/14688) a Markétě jsem nabízel přiřadit práva disponenta. K tomu ale potřebuji znát rodná a klientská čísla ve Fio designovaných proplácečů, dále si musíte s AO domluvit podpis hmotky a NDA.

Kartu je možné objednat k dedikovanému krajskému účtu. Ten teoreticky můžu přiřadit JmK už i teď bez aktivního propláceče. Jen pro jistotu dodávám, že karty ke stranickým účtům jsou určené pro objednávku online služeb, které nelze uhradit převodem na základě faktury, eventuálně pro větší jednorázové nákupy nebo krytí výdajů na cestách. Karta tedy rozhodně nemůže sloužit pro výběry hotovosti a dělání jakýchsi pofiderních nedokumentovaných transakcí. Jako Piráti razíme zásadu plné transparentnosti, všechny platby tedy musejí být stoprocentně dohledatelné na transparentních účtech. Pokladny nevedeme a věřím, že i nový vedoucí kanceláře tento přístup zachová jako jediný správný.

Aktualizováno uživatelem Jakub Michálek před asi 5 roky(ů)

Dále řeší vedoucí kanceláře.

Aktualizováno uživatelem Ondřej Kotas před asi 5 roky(ů)

BUMP

Aktualizováno uživatelem Denisa Horáková před 3 měsíc(ů)

  • % Hotovo změněn z 0 na 100
  • Stav změněn z V řešení (diskutuje se) na Dokončen

Také k dispozici: Atom PDF