Projekt

Obecné

Profil

Úkol #15626

otevřený

Úkol #15622: Zajištění podkladů

Bobr - info od MmP, p. Ujec, Reiský OHA

Přidáno uživatelem Aneta Jelínková před více než 5 roky(ů).

Stav:
V řešení (diskutuje se)
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
-
Začátek:
20.11.2018
Uzavřít do:
% Hotovo:

80%

Odhadovaná doba:
Typ práce:
Organizační struktura:
Ne
Smlouva:

Popis

Dne 20.9.2018 ZmP projednávalo žádost o přímý prodej st.p.č. 4194 "BOBR"

K tomu se vyjadřoval OHA - Město pokračuje ve spolupráci s kanceláří Mixage na vytvoření studie adaptace objektu pro zázemí spolku Aikido a Základní školou Josefa Ressla. Tento záměr byl schválen RmP, dne 19.6.2017.
V současnosti je záměr ve fázi tvorby studie, odevzdání je na konci května. Záměr by pak mělo schvalovat ZmP, protože půjde o investici výrazně přesahující 20 mil. Kč; z hlediska platného ÚPmPce se pozemek nachází v ploše s rozdílným způsobem využití OZ - občanská vybavenost základní; dle nového ÚPPce - OS - sport; tento názor nenahrazuje vyjádření, souhlas nebo rozhodnutí dle správního řádu a stavebního zákona, pozemek se nachází v současně zastavěném území města.

Bližší informace by Vám poskytl Odbor hlavního architekta.

Ujec
......................................................................

k tématu objektu „Bobr“ mohu sdělit za OHA následující:

Náš odbor byl pověřen úkolem vypracovat architektonickou studii na revitalizaci dotčeného objektu na sportovní zařízení pro zapsaný spolek AIKIDO. Spolupráce se spolkem AIKIDO byla schválena usnesením RmP R/5831/2017 dne 19.6.2017 s podmínkou, že v dopoledních hodinách bude objekt k dispozici Základní škole J. Ressla pro využití v hodinách tělesné výchovy (ZŠ se dlouhodobě potýká s nedostatečnou kapacitou prostor pro tělocvik). Studie byla zadána s cílem ověřit možnosti a reálnost architektonického řešení stavebních úprav objektu, které mají za cíl adaptovat stávající objekt pro potřeby spolku AIKIDO Pardubice z.s. a Základní školy Josefa Ressla p.o. Studie předložila kvalifikovaný propočet nákladů, který bude sloužit k posouzení investičního zajištění realizace adaptace objektu.

Usnesením RmP ze dne 12.2.2018 R/7258/2018 a R/7259/2018 bylo rozhodnuto o zadání vypracování studie kanceláři Mixage s.r.o. Ta vypracovala variantní studii včetně kvalifikovaného propočtu nákladů. Studie byla odevzdaná 29.5.2018. Vedoucí OHA, paní arch. Kavalírová ji posléze prezentovala paní náměstkyni Dvořáčkové.

Další vývoj záměru neznám.

S pozdravem

Aleš Reiský

Oddělení architektonické a urbanistické koncepce

Odbor hlavního architekta

Magistrát města Pardubic

Žádné položky

Také k dispozici: Atom PDF