Projekt

Obecné

Profil

Podání #15271

uzavřený

Žádost o schválení koaliční smlouvy o spolupráci na Praze 7 mezi PRAHA 7 SOBĚ a Piráti a Zelení Praha 7

Přidáno uživatelem Pavel Tauer před více než 5 roky(ů). Aktualizováno před asi 4 roky(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
-
Začátek:
23.10.2018
Uzavřít do:
24.10.2018
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:

Popis

Vážení,
žádám vás tímto o schválení koaliční smlouvy o spolupráci na Praze 7 mezi PRAHA 7 SOBĚ a Piráti a Zelení Praha 7 (viz. příloha).

V městské části Praha 7 jsme jako koailce získali 3 mnadáty v 29ti členném zastupitelstvu. Hnutí Praha 7 Sobě získalo nadpoloviční většinu 18ti mandátů. Z jeho strany nám byla nabídnuta koaliční spolupráce, která prozatím zahrnuje pozici jednoho uvolněného radního pro dopravu. Tento post by zastával lídr naší společné kandidátky Ondřej Mirovský. Dále nám bylo přislíbena možnost dalších funkcí v komisi pro školství a otevřenou radnici a 2 místa v redakční radě radničního měsíčníku Hobulet.
Tuto nabídku nelze hodnotit, jako "oslnivou", nicméně vzhledem k naší pozici nemáme žádné páky na vyjednání lepších podmínek. Koalice Praha 7 Sobě byla v koalici se Zelenými i v minulém volebním období a rozhodně naši čtvrť posunula po létech vlády ODS hodně kupředu. Z toho také pramení zdejší popularita starosty Čižínského, kterou přetavil i ve velice slušný volební výsledek ve volbách na pražský magistrát. Problémem ovšem je, že si dokázal přivlastnit úspěchy celého zastupitelstva jen pro sebe a obávám se, že podobně se bude chovat i nadále. Nicméně v programových prioritách máme naprostou shodu a domnívám se, že varianta koalice je pro nás o něco málo výhodnější než zůstat v opozici, kde budeme jen těžko hledat problémy, na které bychom mohli poukazovat.

Hlavní priority navrhované koalice:

  1. Respekt MČ Praha 7 k jejím občanům, jejich zájmům, názorům a aktivitám.
  2. Transparentnost MČ Praha 7 (např. dokumentace k veřejným zakázkám se zveřejní na webu MČ Praha 7 včetně konečné smlouvy s dodavatelem).
  3. Otevřenost a vstřícná komunikace MČ Praha 7 navenek na jejím webu i jinde.
  4. Hospodárnost a rozpočtová odpovědnost MČ Praha 7 (např. sídlo radnice podle výsledků referenda).
  5. Péče o životní prostředí (včetně parků, stromů a jiné zeleně) a čistotu ulic (zejména úklid chodníků) a veřejných prostranství v MČ Praha 7, rychlá náhrada případných pokácených dřevin a výsadba nových uličních stromořadí.
  6. Zklidnění dopravy na území MČ Praha 7 (zejména snížení zatížení obyvatel hlukem a imisemi v okolí magistrály) a podpora bezbariérovosti a forem dopravy šetrných k životnímu prostředí (např. cyklostezek či cyklotras).
  7. Rozvoj MČ Praha 7 s citem k povaze zástavby (např. úsilí o kvalitní územní plán v rozvojovém území Bubny-Zátory a odpor vůči stavbám, které odporují povaze lokality a s respektováním památkové ochrany a zajištění či udržení spojení s ostrovem Štvanice – např. přívoz a lávka od Holešovické tržnice.
  8. Další podpora MČ Praha 7 jako dobrého místa k bydlení (např. využívání majetku MČ Praha 7, uzavření zbývajících heren na území MČ Praha 7).
  9. Rozvoj školství, budování kapacit, např. zajištění míst ve školách pro všechny děti občanů Prahy 7 a udržení kapacity předškolního vzdělávání od věku 3 let, a podpora participace klíčových aktérů v oblasti školství s ohledem na Místní akční plán rozvoje vzdělávání v Praze 7. Zavedení jednotné komunikační softwarové platformy pro školy pro komunikaci s rodiči.
  10. Podpora rozvoje smysluplné sociální a zdravotní politiky na území MČ Praha 7 (např. aktualizace koncepce bytové politiky a pravidel sociálního bydlení), spolupráce organizací poskytující sociální a zdravotní služby a zvyšovat tak dostupnost potřebných služeb, zejména s přihlédnutím k tomu, aby mohli lidé zůstat žít, co nejdéle ve zdraví ve svém přirozeném prostředí.
  11. Podpora kulturních aktivit v MČ Praha 7 a spolupráce s kulturními institucemi na území MČ Praha 7.
  12. Soustavná komunikace s úřady a jinými subjekty, jejichž činnost souvisí s MČ Praha 7.

Koaliční smlouva by se měla podepsat 24.10.2018 v 18:30. Požádal bych vás tedy o rychlé zhodnocení, případné dotazy rád urychleně zodpovím.

Děkuji

Pavel Tauer


Soubory

Aktualizováno uživatelem Vít Šimral před více než 5 roky(ů)

Pro.

Aktualizováno uživatelem Daniel Mazur před více než 5 roky(ů)

Ahoj,mám dotaz: Praha (7) sobě má milionové předvolební sponzory. Jak jste vyrovnaní s tímhle otazníkem nad loajalitou k občanům? Jak bude probihat kontrola ze strany Pirátů, že P7S nepřihrává kapříky sponzorům? Jaká je domluva se Zelenými o postupu, pokud se něco takového dozvíte?

Aktualizováno uživatelem Pavel Tauer před více než 5 roky(ů)

Oblasti, kde by mohla P7S potencionálně přihrávat výhody developerům je zástavba brownfieldu Zátory-Bubny, případně ještě nějaký, těžko představitelný, projekt na Letné. Ostatní velké stavby jsou v gesci magistrátu a tam bych se spolehl na tuto naši sekci. Radnice P7 je opravdu otevřená a v zastupitelstvu máme nyní ještě vyšší možnosti kontroly. Kdybychom měli jakékoliv podezření, že si Čižinský přihrává prachy, tak o to by byla naše situace snažší. Mohly bychom projet zakázky a něco najít. Je to těžko představitelné, ale v tuto eventualitu příliš nevěřím. Čižinský rozhodně nemá pověst zkorumpovaného politika. Nejsem jeho fanda. On má rád popularitu, on má rád moc, ale peníze mu nic neříkají. I proto měl tak vynikající výsledek nejen na P7, ale nakonec hlavně v celé Praze.
Nabídka koalice pro Piráty a Zelené je IMHO z jeho strany tah, nás nadobro pohřbít. Zároveň se zbaví na P7 nevděčného resortu dopravy. Když je něco špatně, mohou za to Zelení. Případně Piráti. Je mi to naprosto jasné. Z jeho strany je to hra. S tím jeho nevinným ksüchtíkem bude vypadat jako lidumil co nabídl koalici i nikterak zazávřivším koaličním partnerům. Můžeme to hrdě odmítnout. Ale pak budeme za pičuse odmítající podanou ruku. Dle mě bude chytřejší, hrát jeho hru a mít možnost vše zblízka sledovat. Lidé na kandidátce P7S nejsou žádní prospěcháři. Spíše lidé, co věří svému spasiteli. Proto si myslím, že taktičtější bude se neseparovat a naopak být nablízku.
Dalším faktorm je, že Zelení zastupitelé jsou v tuto chvíli už jen Ondřej Mirovský. Třetí zastupitel naší koalice, František Vosecký minulý týden z řad Zelených vystoupil.
Když se, ale vrátím otázce. V případě, že zjistím jasné a prokazatelné pochybení, tak nebudu ani chvíli váhat a koalici opustím.
ŠŤASTNĚ A HRDĚ :)

Aktualizováno uživatelem Ondřej Profant před více než 5 roky(ů)

Pro

Předchozí zkušenosti jsou dobré.

Aktualizováno uživatelem Daniel Mazur před více než 5 roky(ů)

OK, dik, jsem pro.

Aktualizováno uživatelem Adam Zábranský před více než 5 roky(ů)

Pro

Aktualizováno uživatelem Jaromír Beránek před více než 5 roky(ů)

Díky, také pro.

Aktualizováno uživatelem Honza Hora před asi 4 roky(ů)

  • Stav změněn z Nový na Dokončen

Také k dispozici: Atom PDF