Projekt

Obecné

Profil

Podání #14660

uzavřený

kandidáka Děčín

Přidáno uživatelem Lenka Kozlová před více než 5 roky(ů). Aktualizováno před asi 5 roky(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Začátek:
29.09.2018
Uzavřít do:
% Hotovo:

100%

Odhadovaná doba:

Popis

Podávám podnět k zahájení jednání o kandidátní listině (programu) Pirátů v Děčíně.
Chci podotknout, že situace v Děčíně je zatím nepřehledná, ale pokud nezahájíme jednání dnes, nebude možné v případě nouze zakročit.

Pokud vím, došlo k nápravě a omluvě ohledně dokumentu, který přikládám.

Nepříjemné je, že se objevila další věc - zde je odkaz na část debaty s účastí lídra Pirátů:
https://www.youtube.com/watch?v=GF0eeUDxnWQ&feature=youtu.be&t=20m10s

Mám za to, že lídr by se měl ke svému jednání vyjádřit.

Díky za vaši pozornost a případnou podporu.


Soubory

42182314_2126433777572725_4665179750199721984_o.png (362 KB) 42182314_2126433777572725_4665179750199721984_o.png řešení vyloučených lokalit Děčín Lenka Kozlová, 29.09.2018 14:47

Aktualizováno uživatelem Ondřej Tůma před více než 5 roky(ů)

Určitě jsem pro projednání, tohle není oukej. Máš moji podporu.

Aktualizováno uživatelem František Kopřiva před více než 5 roky(ů)

Pro projednání

Aktualizováno uživatelem Daniela Weissová před více než 5 roky(ů)

Pro projednání

Aktualizováno uživatelem Václav Židek před více než 5 roky(ů)

Dobrý den, omlouvám se za vměšování, ale jako KoDo za Ústecký kraj musím doplnit podstatné informace.

Petr Zdoinský není lídr kandidátky, a zároveň navrhují Piráti na další azylový dům mnohem lepší objekt - Hotel Bowling Club, nejde o žádnou vyloučenou lokalitu. Tedy nechtějí rozšířit stávající, ale rovnou založid další větší.

Jde o objekt v majetku města, kde měl být zřízen dům pro seniory - nachází se ve vilové čtvrti.
https://www.google.cz/maps/place/Klicperova+219%2F164,+K%C5%99e%C5%A1ice,+405+02+D%C4%9B%C4%8D%C3%ADn/@50.7534831,14.1995418,127a,35y,171.67h,45t/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x47099e22a8a35c09:0xa85cd8c56c85e4b0!8m2!3d50.7521959!4d14.1999653

Detaily lokality:

Knihovna pešky - 30 min.
Obchod na hlavní ulici v Křešicích
Vlakové nádraží - 9 minut
MHD - 5 minut
Za rohem škola NATIVITY - která se věnuje žákům s potřebou větší podpory ze strany učitele (citace ze stránek školy)
Státní základní škola - 15 minut pěšky
Pošta - 17 minut pěšky
Banka - 15 minut pěšky
Nejdál to je na městský úřad, ale tam jezdí MHD.

Aktualizováno uživatelem Václav Židek před více než 5 roky(ů)

omlouvám se za překlepy :-/

Aktualizováno uživatelem Lenka Kozlová před více než 5 roky(ů)

Díky za informace, vlastně právě o to jde především, zjistit situaci, ne hned řezat :)
Ale z časových a z důvodu dodržení jednacího řádu jsem se odhodlala k podání podnětu, pro sichr.

Aktualizováno uživatelem Mikuláš Peksa před více než 5 roky(ů)

Coby krajský 1. místopředseda a poslanec za Ústecký kraj jsem byl v RP požádán, abych situaci řešil, dovolím si tedy několik poznámek.

1) Petr Zdobinský není lídrem děčínské kandidátky, je nestraníkem s číslem 2. Lídrem kandidátky je Honza Šmíd. Jménem krajského předsednictva jsem chtěl požádat, aby Honza resp. Petr dostali možnost účastnit se tohoto jednání.

2) MS Děčín je jedno z našich dvou nejstarších místních sdružení a je složeno z našich dlouhodobých členů. Jediným relativně novým členem je Martin Strnad, který se vždy projevoval jako zanícený liberál. Není důvod předpokládat, že došlo k nějakému zokamurovatění místní buňky. Jsem přesvědčený, že se nejedná o záměr, ale prostě o trapnou chybu. Složení MS a data registrace členů - viz https://forum.pirati.cz/memberlist.php?mode=group&g=353

3) Situace v ústeckém kraji je lehce vyhrocená kvůli debatě v ústeckém klubu Hraničář. Do této debaty byl bohužel pozván i Tomáš Vandas. Část našich členů a příznivců byla toho názoru, že bychom měli debatu bojkotovat, nicméně MS Ústí nad Labem podpořilo vystoupení kandidátky naší koalice PRO!ÚSTÍ (je jí Karolína Žákovská, mimochodem republiková místopředsedkyně Zelených). To vyvolalo spory. Emoce z tohoto sporu bohužel částečně živí i spory kolem kandidátky v Děčíně.

4) Speciálně dodávám, že Miroslav Brož, který se ve věci hodně angažuje, historicky usiloval o členství u Pirátů a bylo mu zamítnuto. Zároveň byl historicky naším KoDo, ovšem tuto funkci z důvodu jisté nespokojenosti v rámci krajského sdružení opustil. Minimálně část členů našeho kraje vidí v tomto sporu osobní rovinu. Berte to, prosím, v úvahu, bude-li Vám telefonovat nebo Vás jinak vyzývat, abyste to řešili.

5) Děčínská kampaň byla dosud většinou kraje vnímána jako příkladně efektivní. Osobně je mi, podobně jako řadě dalších v ústeckém kraji, líto, pokud na ní ulpívá stín nějakého podezření. Vnímal bych jako hodně nešťastné, pokud by byla mnohoměsíční práce mnoha lidí zmařena nějakým úletem.

6) Berte, prosím, v úvahu, že ústecký kraj je ten, kde komunistického hejtmana drží u moci koalice s SPD a ČSSD. A Děčínská ČSSD je ta, která stvořila Jaroslava Foldynu. Chudoba, exekuce, ghetta a rasismus jsou věci, na které narážíme více, než jinde. Není jednoduché tu žít a není jednoduché odpovídat na otázky, jak tady věci zlepšit. Snažíme se tu prosazovat Pirátský program, i když to jde ztuha. Určitě jsme při tom udělali chyby, ale snažíme se je napravit a poučit se z nich. Zopakuji tedy, co jsem říkal v debatě o kandidátce na Praze 3 - je tam řada jmen, u kterých nedokážu říct, proč by neměli kandidovat. Jsou to lidi, kteří se poctivě snaží a bylo by špatně jim v cílové rovince podrazit nohy.

Aktualizováno uživatelem Andrej Ramašeuski před více než 5 roky(ů)

pro projednani

Aktualizováno uživatelem Lydie Franka Bartošová před více než 5 roky(ů)

Pro projednání

Aktualizováno uživatelem Marek Nečada před více než 5 roky(ů)

Pro projednání

Aktualizováno uživatelem Marek Nečada před více než 5 roky(ů)

Prosím, aby se někdo ujal předsedání – podpora skupiny členů shromážděna. Já jsem (opět) marod a v současném stavu to nedávám.

Aktualizováno uživatelem Martin Kučera před více než 5 roky(ů)

Mikuláš Peksa napsal:

4) Speciálně dodávám, že Miroslav Brož, který se ve věci hodně angažuje, historicky usiloval o členství u Pirátů a bylo mu zamítnuto. Zároveň byl historicky naším KoDo, ovšem tuto funkci z důvodu jisté nespokojenosti v rámci krajského sdružení opustil. Minimálně část členů našeho kraje vidí v tomto sporu osobní rovinu. Berte to, prosím, v úvahu, bude-li Vám telefonovat nebo Vás jinak vyzývat, abyste to řešili.

K tomu doplním, že Miroslav Brož již dříve členem byl, v letech 2010-2013.

Aktualizováno uživatelem František Navrkal před více než 5 roky(ů)

Rád bych požádal o svolání mumble konference ve věci, kde se dá prostor vše vysvětlit nám kandidátům z Děčína.

Aktualizováno uživatelem Martin Strnad před více než 5 roky(ů)

Chtěl bych do toho vstoupit a je mi opravdu velmi líto těch kauz, které na základě dezinformací (či z mého pohledu) účelových dezinformací dochází. Nepopírám, že některé interpretace jako slovo "nepřízpusobivý" je velmi nešťastné, ale bylop myšleno tak, že chceme (a jako jediný) řešit otázku domů, které se tu objevili vzhledem obchodu s chudobou. Tímto tématem se zabýváme několik posledních let a především kandidátka č. 3 Olga Vonková a kandidát č.2 Petr Zdobinský.
Jedná se o spousty opatření, které mají vést k tomu, aby byl naplňovám, ale hlavně dodržován zákon a zákon vymáhán. To bohužel stávající vedení ANO a další strany nedělají. I proto jsou již dvě ulice prohlášeny jako "ghetta" dle nového zákona. To nám příjde nešťastné a takový Děčín nechceme (ani aby byl takto vnímán). To jen na okraj k této kauze. Za nevhodné slovo se omlouváme a vše jsme se snažili odstranit a napravit i omluvou.

Vězte, že za poslední měsíce jsme se snažili udělat takové práce a stojí nás to veškerý čas, protože věříme, že Děčín (a sever celý) může být pirátský. Sám pomáhám s kampaněmi jako grafik (noviny, vizitky, vizuál, eshop, foto na kandidátky) a jako guru na eGoverment(píšu seriál o eGovermentu do piratskelisty.cz, radim mestum a piratum z on-line sluzbama atd..atd....) pro celý "sever" a města tady + pro celou pirátskou stranu. A do toho jsme představili nejkomplexnejší program co myslím může být. Konkretní body a řešení, né hesla. A tam se bohužel stalo, že některé slovní spojení byla špatně vyjádřena a pochopena.
Za to se opět omlouváme, ale věříme, že oceníte, že opradu makáme. Makáme 24 hodin denně několik měsíců.

Co se týka Petra Zdobinského tak opravdu není kamarád pana mafiána Hroudy z ANO a nic tu domluvené není. To je opravdu směšné. Naopak. Domluvena koalice tu už je a to ANO + Náš Děčín (p. Raška jako opět primátor) a to se všeobecně ví. My proti tomu bojumeme - programem, kampaní, našema osobnostma a chceme tomu zabránit, protože tohle město milujeme a věříme v pirátské hodnoty. btw: s ANO do koalice nepůjdeme, stejně jako s mnoha stranama, které jsou spojení s kauzama v Děčíně, jsou nedemokratické, nacionalistické nebo je vede obviněný člen STB.

Pokud bude zájem vysvětlit kauzu Azaylový dům rád to udělám, protože se jedná o další účelově zaměřenou kauzu pana Brože (čímž mu velmi neděkuji). Opravdu je mi smutno z toho, že tolik práce a nadšení a to, že tu všichni dýcháme pro piráty vyustilo v toto. Budu si jen přát, aby jste nás pochopili a omluvili naše některé přešlapy.

Osobně dodám, že je mi z toho celého opravdu smutno. Celkově.

Díky Martin Strnad - kandidát č.4 a člen Pirátů Děčín
https://www.piratskelisty.cz/clanek-213 ... mest-1-dil

Aktualizováno uživatelem František Kopřiva před asi 5 roky(ů)

  • Přiřazeno nastaven na František Kopřiva

Aktualizováno uživatelem František Kopřiva před asi 5 roky(ů)

  • % Hotovo změněn z 0 na 100
  • Stav změněn z Nový na Dokončen

Jelikož podání evidentně již není aktuální, dovolím si ho zamknout.

Také k dispozici: Atom PDF