Projekt

Obecné

Profil

Podání #14546

uzavřený

MS Praha 5 - Žádost o navýšení volebních výdajů o 20 000 Kč na propagační předměty od 1. Pirátské

Přidáno uživatelem Daniel Mazur před více než 5 roky(ů). Aktualizováno před asi 4 roky(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
-
Začátek:
26.09.2018
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:

Popis

Ahoj,
Žádáme o mimořádný příspěvek pro Piráty z MS Praha 5 ve výši 20 tisíc na propagační předměty (zejména placky a náramky) na posledních 5 dní kampaně. Důvody jsou tyto:

  • Jako MS jsme mimořádně aktivní - se stánky jsme začali už na konci července a propagujeme Piráty v Praze 2 a půl měsíce v kuse, z části z fin. zdrojů místních spolků.
  • Propagační předměty, které jsme měli na finále kampaně, se nám podařilo udat na velké jednorázové akci - koncertu Kollera, Prago Union, PSH a dalších 25. 9., kde byla cílová skupina voličů Pirátů z celé Prahy. Udělali jsme tak reklamu velké kandidátce na magistrát, rozdali jsme několik stovek náramků.
  • V posledním týdnu kampaně budeme stát každý den od rána do večera na Andělu, což je strategické místo nejen pro Prahu 5, ale opět pro celou Prahu. Musíme tam konkurovat např. ANO, které rozdává zdarma jablka a leccos dalšího. V tuto chvíli přitom není ani jisté, jestli budeme mít dostatek novin (rozdáváme každý den + jsme využili pošty). Neradi bychom ostatním stranám konkurovali jen nějakými podomácku vyrobenými letáky.
  • V koordinaci s Míšou Krausovou budeme stát i na 2-3 místech barandovského sídliště, (už jsme tam 1 akci měli 12.9., jednu celodenní přítomnost máme taky dnes). Myslíme si, že to je investice, která se do posledních 5 dnů kampaně zásadně vyplatí, Piráti budou díky tomu vidět každý den na klíčovém dopravním uzlu a každý člověk chodící po Praze s náramkem nebo plackou je v posledních dnech výborná reklama. Ohledně novin už často slyšíme, že je lidé mají, byla by škoda, aby nám kampaň v posledním týdnu „chcípla“. Piráti mají historickou šanci vyhrát volby v Praze a na Praze 5 zase získat skutečně důstojnou reprezentaci (v současné chvíli na zastupitelstvu Prahy 5 Piráti nejsou a máme oproti ostatním stranám těžší pozici). Zaručujeme, že všechny propagační předměty se dostanou mezi obyvatele Prahy ještě před volbami, že nám pomůžou zviditelnit Piráty na klíčovém dopravním uzlu a v konečném důsledku díky tomuto příspěvku zvýšíme šance na úspěch ve volbách nejen na Praze 5, ale obecně v Praze.

Dan
P.S. Jelikož merch centrální kampaně už byl rozdělený a ještě týden potřebujeme mít co rozdávat na stáncích a stanech včetně akcí s celopražským záběrem, žádáme o navýšení volebního rozpočtu MS Praha 5 o 20 000 Kč na merch, který koupíme u 1. Pirátské. Vašek Žídek píše, že skladem jsou:
balónky - dnes dorazily
reflexní pásky
propisky
píšťalky
tužky
klíčenky
kšiltovky (500 ks)
trika s Hřibem - dám za nějakou super price, protože jinak nevím co s nima ...
náramky cca v pondělí

Chceme investovat těch cca 20 000 Kč do náramků, balonlů, reflexních pásků a tužek, v menším měřítku do těch nákladnějších věcí. To navýšení volebního rozpočtu potřebujeme schválit dnes, protože objednávku musíme poslat do 12h ve čtvrtek.
**
Ještě podotknu, že průběžně jsme sice nevyčerpali dosavadní rozpočet asi o 10 000 Kč, ale pořád není jasné, kolik ještě budeme přispívat na CLVčka. Může se stát, že část té částky navíc nevyužijeme, ale taky to může vyjít akorát s těmi dalšími výdaji.**

Díky. Dan

Aktualizováno uživatelem Daniel Mazur před více než 5 roky(ů)

Doplňuji návrh o to, že se toto navýšení rozpočtu vezme z rezervy.

Aktualizováno uživatelem Jaromír Beránek před více než 5 roky(ů)

Pro.

Aktualizováno uživatelem Ondřej Profant před více než 5 roky(ů)

Pro

Aktualizováno uživatelem Adam Zábranský před více než 5 roky(ů)

Pro

Aktualizováno uživatelem Honza Hora před asi 4 roky(ů)

  • Stav změněn z Nový na Dokončen

Také k dispozici: Atom PDF