Projekt

Obecné

Profil

Úkol #12794

uzavřený

Dlouhodobý úkol #10750: Odměňování správce centra (JiPiCe)

07/2018 Hodnocení správce JiPiCe

Přidáno uživatelem Michaela Vodová před více než 5 roky(ů). Aktualizováno před více než 5 roky(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
-
Začátek:
Uzavřít do:
% Hotovo:

100%

Odhadovaná doba:
Typ práce:
Organizační struktura:
Ne
Smlouva:

Popis

Úkol pro slovní hodnocení (zpětná vazba) správce JiPiCe:

  • prosím členy PKS Vysočina o vyjádření slovního hodnocení Ondřejovi Tůmovi, děkuji. Hodnotíte dle náplně správce https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=572&t=40196 (v hlavním úkolu je vše vypsáno) Ke slovnímu hodnocení doplňte vámi navrženou finanční odměnu od 0 do 5k.

Na základě hodnocení opět zprůměruji finanční odměnu. Pokud hodnocení nebudu rozumět, vyzvu vás k doplnění.

Ondru prosím o vložení odkazu na svůj výkaz a o slovní shrnutí své práce za červenec zde, nebo na fóru v odpovídajícím vlákně. Také prosím o slovní zpětnou vazbu, zda je spokojen, či jakou podporu potřebuje apod.

Aktualizováno uživatelem Michaela Vodová před více než 5 roky(ů)

  • % Hotovo nastaven na 0
  • Fronta změněn z Dlouhodobý úkol na Úkol

Aktualizováno uživatelem Michaela Vodová před více než 5 roky(ů)

Aktualizováno uživatelem Ondřej Tůma před více než 5 roky(ů)

Ahoj

Tedy výkaz je zde:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1eqDaxxrVew7snaSaTgio9a6VP_SrN83wzfDCljXoTq4/edit#gid=1667669998

Červenec se nesl především v duchu administrativy, a to jak předvolební v rámci podpory a příprav pro Jihlavu či další místa v kraji, tak i v rámci plánování programu na září a říjen (na kterém bych býval potřeboval strávit ještě tak trojnásobek času, než se mi podařilo utrhnout). Součástí onoho plánování jsou i "služební cesty", jimiž jsem ovšem nebyl pověřen, respektive bylo plánování oněch cest tak rychlé, že schválení vyslání by nebylo byrokraticky ani možné (Nakonečný - Budějovice, Baumaxa - Brno, etc..). Také jsem se věnoval logistice Pirátských Listů, a to jak jejich dovoz do Jihlavy, tak i do Havlíčkova Brodu a k tomu i jejich roznos a distribuce či přímá agitace (ačkoliv solo) v oblasti východu Jižních Čech - Vydří, Dačice, Slavonice a okolí.

Co se týká spokojenosti či nespokojenosti, tak myslím, že červenec nebyl zrovna měsícem vzájemné spolupráce, a to nejenom tím, že jsou prázdniny, ale i v rámci dalších domluv či organizace - Vydří. Na druhou stranu jsou prázdniny a to jde spousta věcí trochu jinak.
Srpen už by se měl nést v trochu více hektickém duchu, především díky finalizaci programu na podzim, finalizaci PL, přiblíživším se volbám atd.

Jediné s čím jsem vyloženě nespokojen, a to dlouhodobě - není to jen na PKS, myslím to obecně, tak je zapojení do pirátských akcí, do dění a vůbec nějaká aktivita členů i RegP. Jednou za rok Dračí lodě není všechno.

Aktualizováno uživatelem Michaela Vodová před více než 5 roky(ů)

  • Typ práce nastaven na Zpětná vazba
  • % Hotovo změněn z 0 na 20

Vzhledem k tomu, že stále nemáme zpracovanou podrobnou náplň a navíc jsem osobně věnovala čas více komunálkám a jejich administrativě a podpoře lidí .. nemám ani připomínky, ani dotazy.

Jediné, co od tebe potřebuji je iniciativa a samostatnost. Proto se stále ptám, co bys potřeboval, jakou podporu, kde vnímáš nějaký nedostatek. Cílem je centrum rozjet. Za pár měsíců nás čeká zhodnocení efektivity apod.

Navrhuji odměnu 3,5k. A to vzhledem k pominutí "zkušebky" a naší (PKS) nedostatečné reakce na práci s centrem jako takovým!

(Budu ráda Ondro, kdyby ti to nevyhovovalo, a měl bys nějakou konkrétní připomínku a podnět, že by sis zasloužil víc, prosím, informuj mě.. díky!)

Aktualizováno uživatelem Ondřej Tůma před více než 5 roky(ů)

Doufám pevně, že odrazem iniciativy a samostatnosti bude podzimní program. Potřeboval bych jediné - aktivitu, teď přes prázdniny až tak ne, to jede centrum relativně volným tempem, ale od září v rámci programu. Ty tu býváš relativně často, tak máš trochu přehled, Honza občas taky, ale Milan či Roman vlastně vůbec (pomineme-li KF), pak se i to hodnocení může zdát neobjektivní. Jinak onou výše zmíněnou aktivitou je občasná účast na akcích, které se v centru konají, podpořit další Piráty a příznivce ze svého okolí, aby se zastavili. Do podzimních akcí už půjdou i nějaké finance, tak by bylo (teda kromě reklamy) potřeba s tím začít něco dělat. Jak jsem psal na fóru - za červen nebyl na jediné celé akci jediný člen, a to ani předsednictva, ani kraje jako takového. Můžeme mluvit o iniciativě, ale pokud naráží na bariéru členů, pak je taková iniciativa hůře k dostání.

Případně tedy mi stačí říct, že na to prdíte a podle toho pak budu postupovat dále v rámci prezentací etc.

Aktualizováno uživatelem Roman Pašek před více než 5 roky(ů)

Nesvedeme diskuzi o budoucnu někam jinam?

Navrhuji 3500, vzhledem k výkazu.

Jen si nemyslím, že by administrativní podpora jihlavské buňky měla být v náplni správce centra. Ale dokud nebude odsouhlasena finální verze náplně práce, tak nemůžu hodnotit.

Aktualizováno uživatelem Ondřej Tůma před více než 5 roky(ů)

Romane....za sebe mohu říci, že si myslím, že to spadá do administrativní podpory KS. Stejně tak kdyby mě oslovil H. Brod, Telč či kdokoliv jiný z kraje s prosbou o podporu, tak bych podporu dodal a ve výkazu by bylo místo "Jihlava" jiné město či MS.

Aktualizováno uživatelem Michaela Vodová před více než 5 roky(ů)

Ondro, tomu nerozumím, na jaké akci jsem měla být? Respektive která akce byla pořádána pro Piráty a já, jako předsedkyně, nebo jako KoKS jsem na ni měla být?

Protože v tomhle si asi nerozumíme. Piráti centrum mají využívat ke svému schazeni se, organizovat si to sami, aktivně, případně např. piratecon, různé aktivní členské iniciativy apod. jim můžeš organizovat i ty či já či společně...

Ale jinak ty akce,které momentálně poradas jsou pro veřejnost. Pro oslovovani příznivců, zájemců a možných dalších z řad veřejnosti. A pro nabízení prostoru v centru.. Proč by se jich měli Piráti účastnit. Pokud o tu konkrétní aktivitu nemají zájem?

Nechápu tu bariéru členů..

Aktualizováno uživatelem Ondřej Tůma před více než 5 roky(ů)

To nebylo konkrétní Míšo. Akce pořádané pro Piráty a pro veřejnost jsou samozřejmě rozdíl, mě jde spíše o propagaci jako takovou, samozřejmě nikdo nemá povinnost sem chodit, chraňbůh abych někoho nutil, ale když se chci bavit o malé návštěvnosti, pak je třeba začínat u sebe.... a já k tomu přidal ještě, že začínám u nás. Ale to je na jiné povídání. Ostatně vidíš.....teď nevím, jak to sakra zkloubit. Rád bych to zařadil na program KF, ale vypadá to, že tam tak na 90% nebudu :(. Inu ale, jestli budeš v pondělí, tak to můžeme probrat :)

Aktualizováno uživatelem Jan Pošvář před více než 5 roky(ů)

Navrhuji odměnu 3860,-

Některé položky jsem si s Ondrou ujasnil, nevěděl jsem, co si pod tím představit. Doporučuji mu, aby se pokusil býti méně stručný. Musí především sám zhodnotit, jak moc stručný může být s ohledem na to, že jeho výkaz mohou číst i ti, kteří nemají ponětí, co je obsahem jeho práce. Jinak samozřejmě dovolené a volnější režim centra přes prázdniny trochu zkresluje, ale krom toho, že nebyl výkaz doplňován průběžně, tak jsem spokojen.

Aktualizováno uživatelem Milan Daďourek před více než 5 roky(ů)

  • Typ práce smazán (Zpětná vazba)
  • % Hotovo změněn z 20 na 0

Já mám také trochu problém s tou administrativou pro Jihlavu. Nikoliv v principu, ale protože mám pocit, že je dána spíše Ondrovým členstvím v MS Jihlavsko, než požadavky MS. Ptám se: Dostali ostatní MS nabídku na pomoc s nástinem, co se chystáš dělat pro Jihlavsko, aby mohli také využít tvůj čas Ondro?

Aktualizováno uživatelem Milan Daďourek před více než 5 roky(ů)

Jinak uznávám, že nemám mnoho informací k Ondrově činnosti a jejímu hodnocení. Proto se tentokrát v souladu s myšlenkou tekuté demokracie (snad si ten termín pamatuju dobře) přikláním k hodnocení jednoho z ostatních a navrhuji 3,5k. Sám mám asi měřítka nastavena přísněji, takže bych byl úspornější.
Zeptám se k tomu - ta složka odměny, o které rozhodujeme, je v běžné praxi u Pirátů blíže osobnímu ohodnocení nebo odměně? Je zvykem dávat ji +- plně a srážet jen důvodně, nebo naopak přiznávat ji jen za odměnu? Nebo je zvykem průměr a od něj odůvodněné odchylky?

Aktualizováno uživatelem Milan Daďourek před více než 5 roky(ů)

A ještě trochu OT - jde něco dělat s tímhle systémem hodnocení? Třeba nastavit termín podle pracovních dnů? Docela mě začíná štvát mít dva dny na tuhle celkem vážnou věc, ať je svátek nebo víkend. Tak buď to začnu střílet +- stejně, nebude-li důvod k odchylkám, nebo budu tlačit na to, aby pravidla nepravidla měl Ondra všechny podklady nejpozději posledního, protože on je dělá ve svém placeném čase.
Ale myslím si, že touto šibenicí bychom se obecně neměli jako dobrovolníci nechat týrat... Je to IMHO přepalování, kde není třeba. Kdy je výplatní termín?

Aktualizováno uživatelem Ondřej Tůma před více než 5 roky(ů)

K prvnímu dotazu - pomoc Jihlavě nebyla nabídnuta, byl jsem požádán, stejně tak Nmnm, kde jsem byl tzv. přítelem na telefonu a par hodin a par excesů jsme poresili, nicméně to bylo velmi roztříštěné a psát si to po ctvrthodinach dva tydny kazdy den mi přišlo absurdní, tak jsem to prakticky vyeliminoval. No a přímou nabídku pomoci jsem dal Havličkovu Brodu. Btw. MS Jihlavsko už existuje? To mě jaksi minulo :/

Aktualizováno uživatelem Michaela Vodová před více než 5 roky(ů)

odměna je tedy 3590,-
https://redmine.pirati.cz/issues/12802

ostatní později, děkuji

Aktualizováno uživatelem Michaela Vodová před více než 5 roky(ů)

  • % Hotovo změněn z 0 na 100
  • Stav změněn z V řešení (diskutuje se) na Dokončen

Také k dispozici: Atom PDF