Projekt

Obecné

Profil

Podání #12682

uzavřený

Žádost o stanovisko k MS Praha 3

Přidáno uživatelem Lydie Franka Bartošová před více než 5 roky(ů). Aktualizováno před asi 4 roky(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
-
Začátek:
24.07.2018
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:

Popis

Ahoj předsednictvo,

prosím o vyjádření k situaci v MS Praha 3 a vznikající kandidátce.
Ta zatím nebyla předložena a proces jejího vzniku se zdá být pohnutý, včetně fungování místního sdružení.

Děkuji
Lydie


Soubory


Související úkoly

související s Republikový výbor - Úkol #12745: Rozhodnutí o kandidátce MS Praha 3DokončenMarek Nečada27.07.2018

Akce

Aktualizováno uživatelem Daniel Mazur před více než 5 roky(ů)

Ahoj, potvrzuji převzetí agendy.
Na dnešní explicitní požadavek a po konzultaci s Ondrou Profantem jsem přes Jana Bartka a zmocněnce Lukáše Funka (Praha 2) předal pokyn, aby kandidátní listinu nepodával.
Jelikož zmocněnec v pondělí nebude a v úterý 31.7. může až odpoledne, buď kandidátní listinu podá zástupce zmocněnce, nebo najmenujeme nového místo Lukáše.
Dan

Aktualizováno uživatelem Daniel Mazur před více než 5 roky(ů)

Ještě doplním, že jsem vyzval Margitu Brychtovou a Janu Belecovou jako zástupkyně stran ve sporech o legitimitu kandidátní listiny (zjednodušeně řečeno) pro P3, aby nám dodaly své pohledy na věc. Tyto by měly být přílohou stanoviska, které PKS vygeneruje a které tady postnu.

Aktualizováno uživatelem Daniel Mazur před více než 5 roky(ů)

Ahoj,
PKS to projednává, výstup zatím nemáme - ale přikládám ty dva protichůdné pohledy na situaci pro konkretizaci, v čem jsou spory.
V posledních zprávách Jana Belecová (tábor pro-Konvička) hlásí, že má pocit, že v posledních dnech klidní situaci. Zatím nemám potvrzeno od protistrany.
Právě je vyhlášeno hlasování MS P3 o zbytku kandidátky, potrvá do neděle (https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=982&t=43075). Proto by v neděli v poledne bylo dobré mít výstup - nejen PKS, ale i RV, pokud to bude projednávat.
Dan

Aktualizováno uživatelem Lydie Franka Bartošová před více než 5 roky(ů)

Ahoj,
díky, beru na vědomí.
Lydie

Aktualizováno uživatelem Daniela Weissová před více než 5 roky(ů)

Zdravím, to je samozřejmě nepříjemná a poněkud nepřehledná situace. Jen pocitově bych se přikláněla spíš k Margit, ale fakt ty lidi neznám osobně. Není možné je dostat všechny třeba na mumble a prostřednictvím nějakého mediátora tu situaci rozmotat?

Aktualizováno uživatelem Pavel Kralicek před více než 5 roky(ů)

Mohu se k tomuto nějak vyjadřovat, vzhledem k tomu, že jsou v Margitině stanovisku proti mně vznášena docela silná obvinění, která nejsou pravdivá? Případně budete mít prostor mě nějak vyslechnout, mám napsat také něco za sebe?

Aktualizováno uživatelem Martin Arden před více než 5 roky(ů)

Navrhl jsem aby se protistrany sešly co možná nejdříve ještě dnes -v pátek-, případně zítra v sobotu dopoledne a sjednotili další postup, případně aby bylo nalezeno řešení. Margita všechny zúčastněné obvolala.

Aktualizováno uživatelem Martin Arden před více než 5 roky(ů)

Smírčí jednání se nepovedlo uskutečnit, Margitě protistrana nebere telefony (Pavle Králíčku) a ani neodpovídá na messengeru (Michale Konvičko) Z pozice lídra nevidím situaci i s ohledem na dlouhodobý vývoj dobře.

Aktualizováno uživatelem Pavel Kralicek před více než 5 roky(ů)

Ahoj,
Přikládám i svoje stanovisko jako předsedy MS. S Margitou jsme v čilém kontaktu (už jsme volali asi 3 hodiny), situaci řeším. Telefon jsem nebral včera o půl deváté večer, kdy jsem byl na rodinné oslavě a už na mě byli naštvaní, že hodiny (doslova) telefonuju.

Teď se snažím telefonicky spojit i s Martinem, abychom to řešili napřímo. Bohužel nejsem nyní v Praze, ale pokud budete chtít, můžu na otočku přijet. Udělám opravdu maximum proto, abychom mohli kandidovat a naše práce nepřišla vniveč.

Aktualizováno uživatelem Daniel Mazur před více než 5 roky(ů)

Stanovisko k RM #12682

Ahoj,

PKS považuje za závažná některá z podezření/obvinění, která zazněla v rozhovorech nebo písemně, a to:

  • nedodržování pravidel Pirátské strany (dovozuji, že utrpěl Jednací řád)
  • netransparentnost jednání (prý chybějící zápisy důležitých faktů o jednání), bránění diskuzi a záměrné neposkytnutí informací
  • že probíhá těsná spolupráce pánů Karla Světlíka a Michala Konvičky s politickou konkurencí Pirátů (jmenovaná TOP09) a že tito unášejí MS nepirátským směrem (procesně, neransparentcí...)
  • že Martin Arden a Margita Brychtová, tedy lídr kandidátky a místopředsedkyně MS sabotují práci ostatních, když vznikla pod manažerskou taktovkou pana Konvičky

PKS považuje část sporů za důsledek chyb v komunikaci, nešťastného načasování a nezkušenosti aktivních jednotlivců s formálními náležitostmi vniřních procesů. Proto PKS apelovalo na strany sporu v MS P3, aby se dohodly na spolupráci a vyvinuly upřímnou snahu vytvořit v zájmu společné věci tým.

Pro danou chvíli (40 hodin do termínu pro podání první verze kandidátky) PKS rozhodlo, že nebude bránit podání kandidátní listiny, jak vznikla v proběhlých volbách lídra, čela a zbytku kandidátky. Jelikož k dnešnímu dni a této hodině (29/7 23:00) obě strany sporu odsouhlasily, aby byla podaná vytvořená kandidátní listina (viz , https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=982&t=42941
https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=982&t=43075
OT: padlo fórum, takže přestávám s odkazy), podepsal jsem ji v odhlasované sestavě.
Podání kandidátní listiny je domluvené pondělí (zítra) na 8. hodinu ráno.

Zároveň PKS vnímá stávající situaci s kandidátní listinou v kontextu přetrvávajících (věcných i osobních) sporů jako představující vysoké riziko, že zastupitelský klub vzešlý z voleb bude krajně nestabilní. Proto PKS předpokládá, že RV kandidátní listinu (až bude nahraná do jejich podatelny) projedná ve světle uvedených skutečností. PKS je připraveno podat formální zpětnou vazbu RV a je připraveno - v případě pokračujících konfliktů nebo deficitů ve fungování MS P3 ve smyslu Demokratického minima a ostatních předpisů - podpořit změny kandidátní listiny shora, které zásadně sníží nebo eliminují riziko poškození jména a značky Pirátů.

Zdraví Dan

Aktualizováno uživatelem Marek Nečada před více než 5 roky(ů)

  • související s Úkol #12745: Rozhodnutí o kandidátce MS Praha 3 přidán

Aktualizováno uživatelem Lydie Franka Bartošová před více než 5 roky(ů)

Ahoj předsednictvo, můžete prosím dodat aktuální stanovisko? 16.8. máme přejít k hlasování.

Lydie

Aktualizováno uživatelem Daniel Mazur před více než 5 roky(ů)

Ahoj,

Předvčírem na schůzi MS Prahy 3 se Martin Arden vzdal pozice lídra kandidátní listiny, viz https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=982&t=43277#p577203. Stanovisko PKS Praha k 15/8/2018 tedy je: PKS Praha považuje současnou situaci na P3 za stabilizovanou. Současná kandidátka již nevykazuje spory. Místní sdružení je s ní v rámci možností spokojeno. Proto doporučujeme RV její pokračování.

Za sebe dodám, že při všech sporech a přešlapech bylo cítit, že oběma stranám sporu jde opravdu hlavně o prosazování pirátských myšlenek a programu a o dodržování pravidel. Během téhle eskalované situace k sobě ale někteří členové týmu ztratili důvěru a u Martina v pozici lídra kandidátky to bylo víc, než šlo v historicky krátké době zahojit. Nebylo pro něj lehké ten krok udělat, ale byl to ten správnější ze všech nelákavých možností, které zbyly. Moc si za něj Martina vážím a věřím, že to týmu výrazně pomůže se stmelit - do voleb, do zastupitelské práce i do všech ostatních aktivit.

Dan Mazur

Aktualizováno uživatelem Lydie Franka Bartošová před více než 5 roky(ů)

Díky.

Aktualizováno uživatelem Honza Hora před asi 4 roky(ů)

  • Stav změněn z Nový na Dokončen

Také k dispozici: Atom PDF