Projekt

Obecné

Profil

Podání #12444

uzavřený

Podávám podnět RV ve věci mé kandidatury do Senátu v tomto roce za obvod č. 74

Přidáno uživatelem Karel Světnička před téměř 6 roky(ů). Aktualizováno před více než 5 roky(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
-
Začátek:
14.07.2018
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:

Popis

O Senát jsem projevil zájem již na CF v Brně a následně to projevil i písemně tehdejšímu krajském předsedovi.

Vše bylo v pořádku do doby, kdy jsem ve smyslu Stanov Pirátů svobodně projevil svůj názor, opřený o mé odborné nálezy a znalosti - uváděl jsem již delší dobu, že prezidentský kandidát Drahoš sám aktivně docházel za důstojníky StB. Zvedla se obrovská vlna invektiv a vyhrůžek. To zesílilo, když jsem neodpovídal jednotlivcům, ale podle programu Pirátů otevřeně a transparentně jsem to medializoval všem a ne jen jednotlivým tazatelům.

Rovněž se mnohým nelíbilo, že jsem odhalil, že Mikuláš Peksa je antisemita a dokonce mi napsal, že podpora přátel židovského národa a Státu Izrael je v rozporu s programem Pirátů. Pochopitelně i to patří mezí transparentně a otevřeně publikované, jako mnoho dalších věcí.

Invektivy a napadání, včetně různé činnosti mající znaky skutkových podstat trestných činů byly organizovány placenými "diskutéry" - jako by všichni noví zájemci dostali "stranický úkol" na mě útočit. Dokonce mi bylo několikrát vyčítáno, že jsem členem Konfederace politických vězňů a mám právo na Ocenění III. odboje.

Tyto skutečnosti jsou v rozporu se Stanovami i dalšími programovými body Pirátů.

Poslední útok byl, když jsem měl jít na "grilování" do OPICe v Ostravě. Napřed mi několikrát vyhrožoval okresní předseda Michal Gill, že jestli přijdu, tak uvidím - to je také program a Stanovy Pirátů? Je zajímavé, že mu vadí člen Konfederace politických vězňů s nárokem na Ocenění III. odboje, ale naopak ještě nikdy se neozval, že by mu vadilo, že krajské ředitelství Policie ČR vede StBák.

Samotné "grilování mělo podivný průběh. Napřed jsem řekl pár bodů svého programu. Měl jsem na to 5 minut. Pak jsem měl 10 minut na dotazy. Jenže dotazy nebyly k mému programu a k zájmům Pirátské strany a Pirátského programu, ale namísto toho byl neustálý zájem o to, na koho z Pirátů jsem podal trestní oznámení. Na jedné straně je vidět podle těchto dotazů, že neznají Ústavu, Listinu práv a svobod a také trestní zákoník i trestní řád. - Jak mohou neznalí elementárních právních norem rozhodovat o tom, kdo je zdatný podílet se na jejich tvorbě? Jenže byl na akci pozván i Ondřej Ručka, který si sedl vedle mě a začal ječet úryvky předpisů, které si možná pamatuje z nedávné zkoušky na fakultě. Pochopitelně naprosto nesmyslné, ale to ostatní nepoznali. Svým jekotem hlasem eunucha (respektuji, že třeba mohl mít rakovinu příslušného orgánu, tak mu byl odstraněn) se snažil překřičet, aby ostatní neslyšeli moje programové věci k OKD, k bytům OKD i k ČEZ. - Jaký byl zájem, aby to ostatní neslyšeli? Kdo ve skutečnosti platí tyto podivnosti bránící tomu, aby byla má slova slyšena ostatními. Je pravdou, že jsem se nikdy nijak nikde netajil mojí znalostí, jak postupovat v případě OKD, bytů OKD nebo ČEZ. Ono není od věci, že poslední dva generální ředitelé ČEZ (Roman i Beneš) jsou z mého trvalého bydliště, tedy i volebního obvodu do Senátu. Mnoho vím ze své 15 leté práce na NKÚ na Ostravsku.
Ondřej Ručka úplnou náhodou byl za svůj výkon vřískání následně přijat k Pirátům. Překvapivé je, že, ač je zaměstnancem místní Rozvojové banky, nikdo nezkoumal, jaké pohledávky má jeho zaměstnavatel u OKD..
Dalo by se to více rozvíjet, ale to pak případně až do dalších článků a videí.

Následně mě Jakub Dedek napsal, že mu mám poslat svoji úvodní řeč. Napsal jsem mu, že hned jak dodělám jiné povinnosti, že mu ji pošlu. Jakub žádný termín nedal - přesto zahájil hlasování na základě neúplného a mnohdy nepravdivého zápisu a k tomu je dodán neúplný zvukový záznam.

Svoji řeč jsem dodal tuto:

Drahé pirátstvo,

byl jsem vyzván Jakubem Dedkem, abych vyslal úvodní řeč ke své kandidatuře na senátora za Pirátskou stranu v obvodu 74.

Odepsal jsem mu, že ji dodám ihned, jak jen se přes jiné povinnosti dostanu k sepsání, ale hlavně jsem jej vyzval, aby doplnil neúplný zápis ze schůze, kde jsem údajně měl být v souvislosti s mojí kandidaturou "grilován". Namísto posečkání na moji řeč a hlavně doplnění zápisu, sám nejlépe ví, kdo jej donutil k tomu aby zápis ze schůze ani přes moji urgenci nedoplnil, a tento tak zůstal pro osoby nezúčastněné a nestranné na první pohled nevěrohodný, až skoro účelově zmanipulovaný. Jako by snad někdo měl obavy, že by i přes masivní manipulaci na sociáních sítích mohl někdo začít přemýšlet svou vlastní hlavou.
Tak bylo dokonce i se zmanipulovaným neúplným zápisem dokonce zahájeno hlasování, a to i za použití neúplné nahrávky schůze.
Protože došlo k porušení mnoha Pirátských předpisů, je zřejmě mnoho věcí i celý proces neplatný, ale to doufám budou řešit jiní.
Navíc už k věci mám nachystánu sérii článků a TV šotů, a to právě s odkazem na to, že základním pilířem Pirátské politiky má být transparentnost a otevřenost za všech okolností, tím spíše v procesu schvalování do funkcí a kandidatur. Zatímco v diskusích na Pirátském fóru si moje názory přečte jen hrstka lidí, kdežto články na různých webech si může přečíst až desetitisíce čtenářů - i voličů Pirátů.

Uznávám, že někteří jedinci mohou takto proti mě osobně útočit a pletichařit, protože se mohou stydět, že já, oproti jejich rodičům, jsem se nikdy nezaprodal ani zločinnému komunistickému režimu, ani režimu jinému, a vždy jsem ve svém životě soukromém i veřejném, pracovním i osobním uplatňoval právě ty zásady, ke kterým se později hlásila vzniklá Pirátská strana. Nechci zde vyzdvihovat skutečnost, že rodiče těchto jedinců, oproti mě, nemají nárok žádat o Ocenění III. odboje a nejsou členy Konfederace politických vězňů, ale to, že zásady liberální demokracie, svobody jedince, svobody informací, transparentnost a odvaha veřejně tyto pirátské zásady hájit a prosazovat, jim byly cizí kdykoliv, a jsou zřejmě cizí i jejich potomkům, i když se zrovna mohou nazývat Piráty.

K samotné řeči kandidáta na senátora za Piráty v obvodu č.74

Nežádám a neslibuji, ale nabízím. Nabízím, že budu nejen pro Piráty, ale také pro všechny své spoluobčany, rodáky a sousedy v mém volebním obvodu, nepochybě vesměs budoucí voliče Pirátské strany, přínosem, když budu do Senátu kandidovat. Pro to jsem ochoten věnovat veškerý svůj čas, kterého mám dostatek, veškeré mé odborné zkušenosti a veškerou svoji energii.

Slibovat nemíním nic. Inflaci planých předvolebních slibů ponechám jiným kandidátům za jiné politické subjekty. V uplynulých obdobích jsme si jich užili víc než dost. A jak se říká, slibem nezarmoutíš. Naopak - budu dělat nadále vše, co jsem dělal dosud,

Pirátsky jsem v regionu jednal ( https://www.pirati.cz/program/ ) už za totality, kdy jiní lezli kdoví komu kdoví kam. Nenabádám nikoho, aby se ptal svých rodičů, jaké byly mé aktivity v té době. Proč jsem nesměl tehdy studovat a vzdělaní jsem si mohl doplnit až po roce 1989. Snad jen příznivci folku, prostestních songů a experimentálního divadla mne dobře znají z mé účasti na legendárním setkání domácího a zahraničního undegroundu v polské Wroclavi, Ale to je již minulost. Po obnově demokracie v naší zemi jsem nechtěl jen nostalgicky vzpomínat, planě blábolit, případně nekonstruktivně kritizovat, ale zcela reálně novému vývoji naší společnosti na cestě k demokracii napomoci. Díky zájmu o společenské a ekonomické vědy jsem průběžně studoval na přibližně 7 vysokých školách, Počet a akademické tituly nejsou důležité, hlavní je, že i toto široce pojaté studium bylo a je pro mne školou života. Díky němu jsem pevně i nadále zakotven v akademickém prostředí, jsem obeznámen s radostmi i strastmi současných studentů i pedagogů. K tomu mám 15 let odborné praxe na vrcholovém státním orgánu kontroly - na Nejvyšším kontrolním úřadu. Tam jsem se zabýval právní kontrolou v mnoha oblastech a úsecích. Namátkově mohu uvést: kontrola zabaveného majetku KSČ a SSM (Socialistický svaz mládeže); kontrola transformace státního zařízení v Ostravě v účetní (tržní je mnohem vyšší) hodnotě 11,5 mld. Kč - majetek neexistoval; kontrola podvodů a tunelování státu při velké privatizaci, a tak by se dalo pokračovat.. V současnosti na NKÚ už pár let nejsem - lékaři mi 6 let léčili něco zcela jiného, než měli, což se podepsalo ve zhoršení mého pohybu, takže mi dali invalidní důchod. A opět škola života - problematika spoluobčanů, co potřebují pomoc společnosti nejvíce, invalidů, nemocných.. Namísto sedění doma se však i nadále vzdělávám - třeba někdo někdy moji šíři vzdělání využije - a rád bych, aby to byli spoluobčané i voliči v mém obvodu a Pirátská strana. Díky mé praxi v kontrole a šíři studia mi bylo umožněno veřejně různě odborně působit. Počínajíce odborným poradenstvím ve zpravodajství ČTV, pak to byla spolupráce s některými orgány Sněmovny a Senátu.
V případě odhalování závažné korupce a další trestné činnosti jsem oproti jiným jen planě neřečnil, ale jednal. Podal jsem několik úspěšných trestních oznámení. Například díky mě byl odejit generální ředitel hasičů generál Štěpán (krycí jméno ve svazcích StB "Opočno"), nebo byl odejit pro jednání se znaky korupce generální ředitel celníků generál Pavel Novotný. Prezidentu NKÚ byl také k mému podnětu "ukončen" (kde v tomto případě si bohužel nestihl závěrečný rozsudek vyslechnout - stanul před nejvyšším soudem). Zabýval jsem se také problematikou nefunkčnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů, kdy skončili dva její generální ředitelé - Ivan Bílek a Michal Murín. Ač dobře znal mé zásadní výhrady k činnosti, přesto mi první z jmenovaných věnoval pamětní odznak GIBS. Dále se mi podařilo odhalit řízenou legalizaci korupce při zadávání veřejných zakázek na úpravy a opravy komunikací. Další kauzou, které se osobně věnuji, je odhalování mafiánských struktur bývalých StBáků kolem rektora UK Tomáše Zimy, díky kterému je Univerzita Karlova "pračkou" na peníze z našich daní ve prospěch těchto bývalých vrcholových důstojníků Státní bezpečnosti. Takových věci je spousty a spousty (třeba podvody kolem zákona o státní službě, podvody kolem personálních výběrových řízení, podvody kolem CTHH a podobně) Naposledy to je odhalení podvodů Taťány Malé nebo personálních podvodů při sestavování Babišovy vlády, kdy má ve vládě lidi, kteří přísahali věrnost Státní bezpečnosti a tato přísaha nikdy nebyla zrušena. Ale hlavní důraz i přes tyto celostátní kauzy věnuji na problematiku mého regionu - z mého potencionálního volebního obvodu jsou asi nezajímavější dva mediálně prezentované hlavní problémy: Neoprávněný prodej 44 tisíc bytů OKD Bakalovi. Prodal mu je bývalý premiér Sobotka, aniž by byly státu - stejně jako Harry Jelínek podvodem prodal Karlštejn. Druhým případem je neštěstí mých sousedů - tragické důsledky metanolové aféry, kdy jsem mediálně odhalil, že vinu na tom mají celníci.
A tak by se dalo pokračovat - o mnohém se lze dočíst na mém blogu na http://karelsvetnicka.blog.idnes.cz. Vždy jsem jednal a jednám transparentně a otevřeně podle pravidel Pirátů - vše jsem uveřejnil a snažil se medializovat. Tak, aby Česká republika nebyla Eldorádem východu, ale platným a spolehlivým členem euroatlantických struktur, zemí s vyvinutou demokracií, právním státem, ctícím zásady liberalismu, svobod jedince a státem přívětivým ke svým sousedům i lidem, hledajícím v něm nový domov.

Ozýval jsem se a ozývám vždy proti všem nepravostem, ať je dělá kdokoli, padni komu padni. "Neexistuje pravda, které bych se bál, nebo kterou bych si přál ukrýt před světem," říkám spolu s jedním z amerických otců zakladatelů Thomasem Jeffersonem. Pár jednotlivcům i z Pirátské strany (nejspíše placených) se nelíbí, že určitá trestní oznámení, kterými se některé excesy snažím řešit, by se mohla týkat také lidí od Pirátů. Znevažují mne, zesměšňují, ba nazývají v zápalu svého boje i "blbem". Nelíbí se jim to asi jen proto, že na základní škole v hodinách společenských věd spali. Tak přeslechli, že pachatelem nemů že být nikdo za členství v politické straně, ale pouze občan, který naplnil skutkovou podstatu trestného činu. Zřejmě se někteří zhlédli v příbězích z totality, kdy členové KSČ byli nedotknutelní, trestáni mírně nebo vůbec. Ačkoliv ctím za všech okolností loajalitu, s takovými názory odporujícími podstatě liberalismu a plurality nemohu souhlasit. Pirátská strana není a doufáme všichni, že ani nebude spolek mafiánů ani Bratrstvo Kočičí pracky. Jakoby podle těchto nedovzdělaných Pirátů - když Pirát znásilní a zavraždí dítě, měl mít beztrestnost, že je "Pirátem" nebo dokonce snad poslancem za Piráty. Naopak nejenže jim vůbec nevadí, že jeden poslanec písemně potvrdil, že politikou všech Pirátů je nenávist k Židům, ale oni jej dokonce brání, když se to medializovalo.

Takže drahé Pirátstvo, máte možnost mě nyní podpořit a pustit v zájmu naší strany a v zájmu spoluobčanů na ně - na všechny ty korupčníky, slibotechny, lháře, zloděje, na různé -isty. Nebudu dělat nic jiného, než jsem doposud už skoro 40 let dělal - byl jsem vždy "Pirátem" a jednal přesně tak, jak máme stanoveno v Pirátském programu - vše pro dobro a prospěch naší společnosti, tedy nás všech. Jestli tehdy vládli komunisté, nebo nyní mnohdy jejich děti, je to naprosto jedno. Vždy budu poukazovat na korupci, nepotismus a všechny další lumpárny, které škodí nám všem, a navíc je všichni našimi daněmi platíme a živíme.

Takže teď po dodání mé řeči by mělo proběhnout hlasování. Prosím, aby mi dávali hlas jen ti z vás, kteří jsou ještě neprodejní a nezmanipulovaní, kteří nekryjí antisemity. Pochopitelně taktéž komu vadí, mé oprávnění na Ocenění III. odboje nebo mé členství v Konfederaci politických vězňů, či dokonce komu vadí mé dodržování programu Pirátů https://www.pirati.cz/program/ ) - všechny takové prosím, ať pro mne nehlasují - byla by to pro mne ostuda. Takoví ať mne raději pověsí na ráhno nebo předhodí žralokům. I to je svoboda jejich volby. A jak řekl George Orwell -"Existují okamžiky, kdy se vyplatí bojovat a být poražený, než nebojovat vůbec".

Pochopitelně těm neprodaným a slušným předem děkuji za hlasy, a hlavně za jejich neprodejnost a svobodu. taky se s těmi poctivými a slušnými těším na širokou spolupráci ve prospěch všech sousedů v mém volebním obvodu a všech slušných Pirátů. A také přeji všem svým poctivých a zásadovým pirátským kolegům, aby šťastně dopluli do volebního přístavu a kromě velkých galér s nákladem zlata nezapomínaly ani na ty malé bárky. I ty totiž mohou být napěchované poklady srdci nejcennějšími.

Tolik moje řeč...

Následovalo mnoho účelových nepravd a opět invektiv. Potěšitelné je, že můj program je tak dobrý, že k němu nebyla vůbec žádná připomínka.

Pochopitelně se budu všemi prostředky bránit a v rámci Pirátské transparentnosti a otevřenosti i medializovat. Z půl roku invektiv mám materiálů dost a dost.

Obracím se tedy na RV, aby posoudil celou situaci a o mé kandidatuře rozhodl namísto Krajské organizace, jež je dlouho pod vlivem Michala Gilla a s podporou antisemity Mikuláše Peksy. Jestliže mohl nesouhlasit s plzeňským rozhodnutím o Janu Rumlovi, pak by podobně mohl nesouhlasit s ostravským rozhodnutím o mé kandidatuře.

Návrh usnesení: RV mění závěr ze SM kraje a kandiduje Mgr. Karla Světničku jako kandidáta Pirátské strany ve volbách do Senátu v obvodu č. 74


Soubory

Výstřižek.PNG (49 KB) Výstřižek.PNG Jakub Dedek, 16.07.2018 17:04

Související úkoly

související s Republikové předsednictvo - Podání #13200: Návrh na zrušení registrovaného příznivectvíDokončenŠárka Altman Galuszka16.08.2018

Akce

Aktualizováno uživatelem Radek Simkanic před téměř 6 roky(ů)

Jen přidám odkaz na vlákno kde se toto řešilo:
https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=339&t=41960

Aktualizováno uživatelem Michal Gill před téměř 6 roky(ů)

Dovolím si jen klarifikovat jednu z mnoha Karlových lží výše, která se týká mé osoby:

1) Nikdy jsem Karlovi nevyhrožoval, jak to uvádí výše. Věta, kterou mi vkládá do úst: "jestli přijdeš na schůzi, tak uvidíš", padla kdesi na Facebooku, nicméně pokračovala zhruba ve smyslu "jestli přijdeš na schůzi, tak uvidíš sám, že nejsem jediný, kdo si o Tobě myslí, že jsi mimo". Originál bohužel nejsem schopen dohledat, každopádně pokud by se RV rozhodlo Karlovým podáním zabývat, byť nemá meritum, protože se Karel obrátil o jeden stranický orgán vedle, prosím, aby Karel své nařčení mé osoby doložil, protože vyhrožování může být klasifikováno jako trestný čin a dost mě tento Karlův konstrukt (dovolím si říct křivé obvinění) uráží.

Aktualizováno uživatelem Karel Světnička před téměř 6 roky(ů)

Netuším, jak se kvalifikuje lež, dokonce ve více podobách ("jednu z mnoha"), či dokonce navíc bez podkladové dokumentace... Oproti Michalu Gillovi mám text uložený, jako i všechny ostatní texty, kterými mám podložené skutečnosti tvrzené v mém podání. (Stejně tak postupuji při veřejné medializaci - píšu jen to, co mám podloženo písemnou dokumentací - přesně podle programu Pirátů transparentně a otevřeně.) Svým textem také doložil mnou tvrzené - neargumentoval o faktech, ale hodnotil moji osobu. Podání přímo RV nebyl omyl, ale záměr - pročetl jsem si pozorně Stanovy Pirátů k RV jsou jednoznačné. Jinému orgánu tato věc obsahem nepřísluší. Ostatně podání na RV mí poradilo nezávisle na sobě několik osob z vrcholových orgánů Pirátů, kterým také vadí ignorování Ústavy a Listiny, zákonů, Stanov s programovým i volebním programem Pirátů, trestná činnost, antisemitismus, podvody, mafiánství a podobně. Jen snad na doplnění - myšlenky Pirátů a jejich program jsou mi vlastní, proto velice rád jakoukoli činností pomohu očistě Pirátů od všeho, co jsem uvedl v předchozí větě.

Aktualizováno uživatelem Michal Gill před téměř 6 roky(ů)

Prosím, cituj. Obvinil jsi mě z trestného činu vyhrožování, tak prosím neváhej a uveď přesnou a kompletní citaci, ze které jsi vytrhl sprostou lež výše. Jsem skoro ochoten se vsadit, že to neuděláš, protože bys sám sebe usvědčil z manipulace. A s tím RV jsi vedle jak ta jedle - Rumla řešilo CF, což by byl případně i vhodný orgán pro tento podnět, kdyby měl jakékoli meritum (což nemá). RV Tě s tím pošle co nevidět do háje, protože výsledky primárek jen posvěcuje, rozhodně ale nezvrací jejich závěry. Tedy předpisy jsi zjevně nikdy neviděl Ty, jako ani tu Listinu a Ústavu, kterými se furt velkohubě oháníš. A ty Tvé stranické experty, se kterými jsi konzultoval, bych chtěl také vidět, protože poslal-li Tě někdo s tímhle k RV, tak buď žádným expertem nebyl, nebo si z Tebe vystřelil.

Aktualizováno uživatelem Karel Světnička před téměř 6 roky(ů)

Drazí členové RV, poslední text Michala Gilla ukazuje, jak si představuje a naplňuje Stanovy, volební a politický program Pirátů. Věřím, že většina Pirátů má odlišné představy o tom, co jak se naplňují Stanovy, volební a politický program Pirátů. Uznávám, že i kdybych sebelépe vypisoval, jaká všechna napadání v posledním půl roce jsou organizována proti mě, nedokázal bych dát tak pěkný příklad, jak nyní učinil Michal Gill. Moc mu za tu ukázku děkuji. Rád RV pomohu všestrannou medializací zvládnout toto bohatě neojedinělé jednání. Snad tomu bude brzy, kdy odpovědným dojde, že díky tomuto typu "odpovědné politické práce" padají co měsíc procenta popularity Pirátů...a to se blíží volby..
Poznámka: Možná jsem neodpovídal správně v minulé reakci. Psal jsem o kvalifikaci, kdežto tam se psalo o klarifikaci - je to něco s klérem? Jaké církve?

Aktualizováno uživatelem Michal Gill před téměř 6 roky(ů)

Jak jsem říkal: na mou jednoznačnou žádost o doložení citace, kde Ti údajně vyhrožuji, jsi neodpověděl (jak bys taky mohl, když k tomu nikdy nedošlo); zas jen házíš vekohubé fráze, pasuješ se za jediného pravého Piráta, tvrdíš, že nám padají preference (opravdu?; ani to nemáš čím doložit, protože to není pravda). Z Tvých reakcí je zcela zjevné, že buďto nejsi mentálně v pořádku (pak se začni o své duševní zdraví starat), nebo jsi se stal prvotřídním trollem. Dávám Ti poslední šanci - hoď sem kompletní přepis toho mého údajného vyhrožování Tvé osobě, ze kterého jsi mě obvinil, protože mě už opravdu začínáš štvát. MSK Tvou kandidaturu zamítlo 23:0 a možná je na čase začít uvažovat nad tou zcela nepravděpodobnou a jen vzdáleně možnou variantou, že to je Tebou, ne všelidovým spiknutím.

Aktualizováno uživatelem Radek Simkanic před téměř 6 roky(ů)

I já žádám Karla, aby doložil citaci údajného vyhrožování, nejlépe i s co nejpřesnější referenci, kde tomu tak nastalo.

Aktualizováno uživatelem Michal Gill před téměř 6 roky(ů)

Snažil jsem se to dnes ráno hledat, tuším, že to bude pod nějakým Karlovým pseudočlánkem na Liberální Lumpenkavárně okolo cca. 4.6., ale najít se mi to nepovedlo. Prosím tedy Karla o pomoc s hledáním, když už si, jak tvrdí, vše zapisuje a kopíruje.

Aktualizováno uživatelem Jakub Dedek před téměř 6 roky(ů)

"...V Ostravě dokonce Pirátských podporovatelů zájmů OKD či vedení ČEZu..."
Z čeho prosím vychází toto tvrzení?

Aktualizováno uživatelem Michal Gill před téměř 6 roky(ů)

Nedivil bych se, kdyby to byla reakce na mě, když jsem kritizoval Karlovo pokrytectví, když podal TO na Mikiho Peksu za to, že nazval Babiše zlodějem, ale sám při svém grilování nazval Sobotku zlodějem za odprodej OKD. Přece jen by to hodně pokřivené mysli snad mohlo znít tak, že se po letech ostré kritiky OKD zastávám či co? :-)

Aktualizováno uživatelem Radek Simkanic před téměř 6 roky(ů)

viz OKD, na to jsem se ho ptal několikrát jak k tomu došel, prakticky bez odpovědi. Přímy odkaz: https://www.facebook.com/karel.svetnicka.3/posts/10156882853443287

Aktualizováno uživatelem Michal Gill před více než 5 roky(ů)

Tož co bude, Karle, s odpověďmi na vznesené dotazy? Asi nic, jako ostatně vždycky, co?

Aktualizováno uživatelem Vojtěch Pikal před více než 5 roky(ů)

Přeskočím veškerá nepodložená obvinění a čistě z osobní kuriozity bych se zeptal;

Zajímá mě jak to bylo s tou úodní řečí
a) kdy byl zahájeno jednání
b) jak byly vyhlášeny lhůty pro navrhování, na rozmyšlenou a termín hlasování
c) kdy jsi byl vyzván dodat kandidátskou/závěrečnou řeč
d) kdy poté bylo vyhlášeno hlasování
e) kdy jsi řeč dodal

Protože pokud má být rozhodnuto o změně, např. na uvedeném pochybení procedury, jsou důležité termíny.

(Doplním, že RV se k Rumlovi nakonec nevyjádřil a přenechal to CF, dokonce vůči možnosti vyškrtnutí preferoval možnost nevyškrtnutí - https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=578&t=41150)

Aktualizováno uživatelem Michal Gill před více než 5 roky(ů)

Vlákno pro navrhování kandidátů pro všechny obvody v MSK založeno 11.1.
Karel Světnička se v tomto vláknu přihlásil o nominaci 9.4.
Grilování proběhlo na schůzi v Ostravě 6.6.
Vlákno pro grilování na Fóru založeno 7.6. a zahájení hlasování ohlášeno na 12.6. (Karel S. se tohoto grilování nezúčastnil, byť dotazy byly; nedodal kandidátskou řeč)
Hlasování v Heliosu zahájeno 12.6. a ukončeno 15.6. s výsledkem 23:0 pro nepodpoření kandidatury
První reakce K.S. na fóru přišla 3.7., kdy dodal kandidátskou řeč a požadoval nové hlasování pod hrozbou vláčení mediálním bahnem
Koordinátor na Fóru vyzývá členy KS k podání podnětu na přezkum 4.7.; dodnes (29.7.) to nikdo neudělal

Aktualizováno uživatelem Karel Světnička před více než 5 roky(ů)

Vojto, z mé strany žádná nepodložená obvinění nejsou. Mnozí sice píší o důkazech, ale když je napíšu, volají po nich stále - pravda publikuji je veřejně otevřeně a transparentně - všichni voliči mají právo vědět otevřeně a transparentně.. Všechny věci budu v rámci Pirátské transparentnosti a otevřenosti nadále publikovat.
a) Přihlásil jsem se mailem 10. ledna 2018 - bylo doporučeno, že tak mám učinit na tehdejšího předsedu.(Možná to bylo důvodem, že další den bylo založeno vlákno k senátním volbám.)
b) Nikdy nikde nikým žádné lhůty nebyly určeny.
c) Výzva k řeči kandidáta byla 7.6. - nebyla v ní vůbec žádná lhůta
d) Netuším, kdy bylo vyhlášeno hlasování
e) Řeč jsem dodal 3.7. - když nebyl určen termín, tak to bylo do měsíce...
Obrátil jsem se na RV o CF podle Stanov, ale pak jsem na mnohé nemohl reagovat - nešlo se přihlásit.
Na doporučení Mikuláše Peksy (konec října 2017) a Michala Gilla (konec ledna 2018) jsem pomohl pár lidem založit Moravskou a Slezskou Pirátskou stranu. Nemají nic proti Českým Pirátům, jen se jim nelíbí některá jednání některých osob hlásících se k České pirátské straně (není známo, jestli jsou nebo nejsou členy). Podrobnosti takových to některých jednání pochopitelně podle programu Pirátů budou postupně otevřeně a transparentně uveřejňovány. Podle všeho to vypadá, že naopak příslušníci České Pirátské strany mají výhrady k Pirátům Moravy a Slezska.
Byla Tvá osobní kuriozita uspokojena? ;-)

Aktualizováno uživatelem Karel Světnička před více než 5 roky(ů)

Radku a Michale i další tázající se, na všechny odpovědi, které tu píšete, jsem odpovídal. Rád je zopakuji, ale už v jednotlivých článcích - respektuji Pirátskou transparentnost a otevřevnost

Aktualizováno uživatelem Michal Gill před více než 5 roky(ů)

1) Opět jsi neuvedl citaci toho mého údajného vyhrožování, jak jinak.
2) Jak "na mé a Paksovo doporučení" se podílíš na založení MSK separátní strany?! Jde jen o blbou formulaci, nebo se nás už snažíš osočit i z tohohle?
3) Pokud se ti nelíbí jednání některých lidí hlásících se k Pirátům, obzvlášť těch, kteří nejsou členy strany, tak to prostě jen přestaň dělat a přestaň se k nám hlásit. Beztak, jaks' přiznal, zakládáš stranu paralelní.

Aktualizováno uživatelem Martin Kučera před více než 5 roky(ů)

Karel Světnička napsal:

b) Nikdy nikde nikým žádné lhůty nebyly určeny.
c) Výzva k řeči kandidáta byla 7.6. - nebyla v ní vůbec žádná lhůta
d) Netuším, kdy bylo vyhlášeno hlasování

Výzva k řeči byla 7. 6. v tomtéž příspěvku v němž bylo i oznámeno kdy začne hlasování: https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?p=565249#p565249

Aktualizováno uživatelem Vojtěch Pikal před více než 5 roky(ů)

  • související s Podání #13200: Návrh na zrušení registrovaného příznivectví přidán

Aktualizováno uživatelem Michal Gill před více než 5 roky(ů)

Gratulace Karlovi k založení konkurenční strany, živící se z našeho dobrého jména. Teďs konečně ukázal pravou barvu i těm úplně posledním, co by snad měli jakoukoli chuť tě hájit.

Aktualizováno uživatelem Elizabet Kovaceva před více než 5 roky(ů)

  • Stav změněn z Nový na Dokončen

Také k dispozici: Atom PDF