Projekt

Obecné

Profil

Volební oznámení #12263

uzavřený

Volební program - Příbram

Přidáno uživatelem Štěpán Drtina před téměř 6 roky(ů). Aktualizováno před více než 5 roky(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
-
Cílová verze:
Začátek:
10.07.2018
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Spisová značka:
Datum podání:
10.07.2018
Stěžovatel:
Typ spolupráce:
§14) Předložení společného programu
Kraj:
KS Středočeský kraj
Smlouva:

Popis

Vážení členové RV,

Přikládám volební program Příbrami v textu i příloze.

Příbramští Piráti přinesou na radnici nový pohled, který bude v souladu s oficiálním pirátským komunálním programem, založeném primárně na transparenci, nových technologiích, ekologii, kultuře, vzdělávání, otevřené radnici a zapojení občanů do rozhodování o fungování města.
Nad rámec obecného pirátského programu přinášíme těchto 5 pro důležitých bodů, které můžou pomoci udělat naše město lepším.

1) Karta Příbramáka
Zasadíme se o vznik čipové karty pro obyvatele Příbrami, která bude primárně určena k čerpání slev na MHD, parkování, či na kulturní akce pořádané městem. Základní podmínkou však bude bezdlužnost vůči městu a jednoduchá možnost dalšího rozšíření o nové užitečné funkce. Do budoucna by tak mohla být používána pro jednání a rezervaci na úřadech, hlasování v místních referendech apod.
2) Kultura a podpora místních spolků
Budeme vždy podporovat lokální kulturu a místní komunitní spolky. Piráti věří, že právě místní spolky jsou svým nezávislým a často nekomerčním přístupem, důležitým prvkem pro kvalitní kulturní a veřejný život v Příbrami. Podpora však nemusí být vždy pouze finanční. Často postačí pouze možnost bezplatného využití městských prostorů a pozemků, či propagačních ploch. Z toho důvodu se také velice zasadíme o vhodné využití prostor bývalého klubu Junior, či Nového rybníku. Dle pirátů to jsou ideální prostory pro časté pořádání neziskových kulturních a volnočasových aktivit všeho druhu a žánrů.

3) Rozvoj turismu v Příbrami
Dle Pirátů má Příbram veliký nevyužitý potenciál jakožto turistická lokalita. Krásných míst tu máme rozhodně hodně. Svatou horu, hornické muzeum, starou Příbram, či Brdy však spojuje nedostatečná propagace regionu a investice do turistické a dopravní infrastruktury, včetně parkování. Vše je sice dlouhodobě zapracováno do strategického plánu města, nicméně investice tímto směrem jsou zatím za očekáváním. Přitom s rozvojem turismu je spojeno plno pozitivních sekundárních efektů, jako jsou např. nová pracovní místa, podpora podnikání, lepší stav veřejného prostoru, nabídka služeb, či pouze dobrý pocit, že je Příbram fajn místo k životu.
4) Příbramské bydlení
Bydlení v Příbrami sebou neslo vždy nespočet problémů. Jedním ze zásadních problémů je stav městských a sociálních bytů, které jsou často v žalostném stavu z důvodu velkého podfinancování údržby a nedostatečného sociálního mixu. Problémem je i minimální počet tzv. startovacích či služebních bytů, které by mohli přivést nové rodiny, či např. chybějící doktory do Příbrami. Piráti se zasadí o urychlené řešení těchto problémů na základě zpracované analýzy koncepce bydlení města Příbram z roku 2015. Tuto analýzu plně podporujeme.
5) Plošné zákazy na území města
Piráti jsou principiálně proti většině plošných zákazů, jelikož svět není černobílý. V současnosti můžeme vypíchnout hlavně loňský zákaz venkovních zahrádek po 10-té hodině. Piráti respektují a uvědomují si problémy s rušením nočního klidu kolem některých venkovních zahrádek, nicméně plošný zákaz dle nás není ideální řešení. Máme na věc opačný pohled. Nepovolit zahrádky pouze tam, kde jsou dlouhodobě problémy s hlukem, nebo tam, kde se o tom rozhodnou lidé v petici, či referendu.


Soubory

Aktualizováno uživatelem Elizabet Kovaceva před téměř 6 roky(ů)

  • Kraj nastaven na KS Středočeský kraj
  • Typ spolupráce nastaven na §14) Předložení společného programu
  • Datum podání nastaven na 10.07.2018
  • Cílová verze nastaven na Komunální volby 2018
  • Stav změněn z Nový na Čeká se na řešitele
  • Projekt změněn z Republikový výbor na Registr volebních oznámení
  • Fronta změněn z Podání na Volební oznámení

Příště všechny prosím rovnou do subpodatelny Volební oznámení ("hlášení volebních věcí") a také uvádět kraj. Děkuji

Aktualizováno uživatelem Exasistent RV před více než 5 roky(ů)

  • Stav změněn z Čeká se na řešitele na Dokončen

Také k dispozici: Atom PDF