Projekt

Obecné

Profil

Podání #12138

uzavřený

Podnět pro příští rozpočet, věcný dar od společnosti Active Vision

Přidáno uživatelem Mikuláš Ferjenčík před téměř 6 roky(ů). Aktualizováno před téměř 6 roky(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
-
Začátek:
04.07.2018
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:

Popis

Vážené předsednictvo,

na konci předvolební kampaně nám společnost Active Vision poskytla věcný dar - bezplatné plochy v outdooru a prostor na obrazovkách v nemocnicích. Až po volbách jsme zjistili, že společnost je napojená na nedůvěryhodné osoby a v posledních dnech došlo k zatčení podnikatele Tomáše Horáčka (https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/kdo-a-jak-zmanipuloval-zakazky-v-nemocnici-na-bulovce-vrbovska-s-horacekem-tendr_1807030600_rak ), který společnost v minulosti zastupoval.

Nemyslím, že je možné dar vrátit - ostatně to je velmi obtížně technicky proveditelné, za tržní cenu bychom dané služby rozhodně nevyužili, navíc určitě nechceme finančně podporovat potenciální korupčníky, nicméně mám za to, že bychom měli například o adekvátní částku navýšit participativní rozpočtování a vrátit tak prostředky veřejnosti, případně vymyslet jiný způsob, jak se s tímto danajským darem vypořádat. Prosím o projednání na zasedání předsednictva v pondělí.

( odkazy na příslušné dary: https://redmine.pirati.cz/issues/7924, https://redmine.pirati.cz/issues/8015 )

Mikuláš Ferjenčík, vedoucí mediálního odboru Pirátů

Aktualizováno uživatelem Ivan Bartoš před téměř 6 roky(ů)

Věc jsme diskutovali dříve tenhle týden, ale na platformu RP to dostanu na jednáni po "prodlouženém víkendu".

Pokud bychom se rozhodli jít cestou navýšení rozpočtů PaRo, muselo by v dojít ke změně vyrovnaného rozpočtu, který do konce 2018 (jsme za půlkou) s takovým přesunem v rozpočtových kapitolách nepočítá resp. věcné plnění nemá obraz v reálných prostředcích se kterými 2018 hospodaříme a vykouzlit ho z rezervy dle mého názoru jen tak nelze.

Pokud bychom se rozhodli jít právě touhle cestou, rozpočtoval bych navýšení PaRo v prvním kole v roce 2019, pokud někdo neumí kouzlit.
Jsem otevřen dalším návrhům. Posílám RP jako téma na přemýšlení.

Aktualizováno uživatelem Jakub Michálek před téměř 6 roky(ů)

Já bych mu to vrátil tím, že budeme vysílat klip o politických vysavačích. Peníze na PaRo bych nenavyšoval, mám za to, že to vůbec nezvládáme, nikdo to nekontroluje a mám velké pochybnosti, že jde již v dnešní podobě o nejjefektivnější způsob použití peněz, natož aby se částka zvyšovala.

Aktualizováno uživatelem Šárka Altman Galuszka před téměř 6 roky(ů)

Oficiální vyjádření Republikového předsednictva viz zápis z RP z 9.7. bod 4. https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?p=571720#p571720

Aktualizováno uživatelem Šárka Altman Galuszka před téměř 6 roky(ů)

  • Stav změněn z Nový na Dokončen

Také k dispozici: Atom PDF