Projekt

Obecné

Profil

Podání #11693

uzavřený

Žádost o přidělení rozpočtu na kampaň do komunálních voleb 2018 v Jihlavě

Přidáno uživatelem Anonymní před téměř 6 roky(ů). Aktualizováno před téměř 6 roky(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
Začátek:
12.06.2018
Uzavřít do:
07.07.2018
% Hotovo:

100%

Odhadovaná doba:

Popis

Vzhledem k neexistenci MS Jihlavsko a jeho nezařazení do rozpočtu na tento rok, a vzhledem k tomu, že se původně nepočítalo s naší účastí ve volbách do Zastupitelstva města Jihlavy, bychom tímto rádi požádali o dodatečnou alokaci finančních prostředků na vedení kampaně. Od února jsme ušli velký kus cesty, dali dohromady kvalitní čelo kandidátky, dokázali překonat vnitřní spory a dohodli se na koalici s TOP 09 a Zelenými, což zvýší naše šance podílet se na dění v zastupitelstvu (ať už přímo nebo nepřímo - koaliční smlouva bude obsahovat závazek povolební spolupráce i se stranami, které nebudou mít v zastupitelstvu své představitele). Už teď se zdá, že jsme do jihlavské politiky přinesli kultivační prvek ve formě předvolebního vyjednávání a odmítnutí "skokanů". Naše kandidátka klade důraz na angažované lidi a odborníky, jichž v současné době v zastupitelstvu alespoň v některých oblastech nezasedá mnoho.

Koalice s sebou nese nutnost podílet se finančně na nákladech kampaně. Předpokládá se, že každá ze stran do společného rozpočtu na transparentní účet vloží zhruba 50 tisíc, což není málo, na krajské město v situaci Jihlavy je to ale adekvátní částka, která může výrazným způsobem ovlivnit naše šance uspět. Je zřejmé, že každá ze stran bude mít ke kampani trochu odlišný přístup - TOP 09 například prosazuje billboardy, které se jim v minulosti osvědčily, Piráti a Zelení zase budou sázet na kontaktní kampaň v ulicích (na kterou nemá zdroje naopak TOP). Nepředpokládá se tedy, že bychom se rovným dílem podíleli na všech položkách, zhruba třetinový podíl se ale předpokládá na celkovém rozpočtu. TOP09 kromě toho předpokládá, že bude vyvíjet úsilí směrem k získání dalších finančních prostředků ve formě sponzorských darů.

Věříme, že podobně jako my vnímáte příležitost vyplývající z účasti na jihlavských komunálních volbách, stejně jako nutnost finančního pokrytí kampaně. Budeme vděčni za jakoukoliv částku a rozdíl se vynasnažíme nahradit svou angažovaností v ulicích města.

Přikládám pracovní verzi rozpočtu, která se může měnit. Až bude aktualizovaná verze, přidám ji sem.


Soubory

Aktualizováno uživatelem Milan Daďourek před téměř 6 roky(ů)

Ahoj,
úplně nerozumím položce propagační materiály - 30 tis, materiál na výrobu propagačních materiálů 10 tis., trička 5 tis, placky 5 tis. - zdá se mi to v překryvu. Trička si může asi každý koupit... Na grafiku je tam dalších 20 tis. Zdá se mi, že by se na tom dalo docela ušetřit - alespoň 30k.
Milan

Aktualizováno uživatelem Michaela Vodová před téměř 6 roky(ů)

  • % Hotovo změněn z 0 na 50

Aktualizováno uživatelem Michaela Vodová před téměř 6 roky(ů)

  • Stav změněn z Nový na V řešení (diskutuje se)

Aktualizováno uživatelem Michaela Vodová před téměř 6 roky(ů)

Bylo schváleno Usnesení:
Krajské předsednictvo Vysočiny schvaluje 50.000,- na volební kampaň koalice Žijeme Jihlavou. Po následném dodání podrobného rozpočtu kampaně Krajské předsednictvo Vysočiny zašle finanční prostředky na transparentní účet uvedený v koaliční smlouvě.

Aktualizováno uživatelem Michaela Vodová před téměř 6 roky(ů)

  • % Hotovo změněn z 50 na 100
  • Stav změněn z V řešení (diskutuje se) na Dokončen

podrobný rozpočet dodán zde:
https://redmine.pirati.cz/issues/12158

schválen

Také k dispozici: Atom PDF