Projekt

Obecné

Profil

Úkol #11467

uzavřený

Dlouhodobý úkol #10750: Odměňování správce centra (JiPiCe)

05/2018 Hodnocení správce JiPiCe

Přidáno uživatelem Michaela Vodová před téměř 6 roky(ů). Aktualizováno před téměř 6 roky(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Vysoká
Přiřazeno:
Začátek:
03.06.2018
Uzavřít do:
% Hotovo:

100%

Odhadovaná doba:
Typ práce:
Zpětná vazba
Organizační struktura:
Ne
Smlouva:

Popis

Úkol pro slovní hodnocení (zpětná vazba) správce JiPiCe:

  • prosím členy PKS Vysočina o vyjádření slovního hodnocení Ondřejovi Tůmovi, děkuji. Hodnotíte dle náplně správce https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=572&t=40196 (v hlavním úkolu je vše vypsáno) Ke slovnímu hodnocení doplňte vámi navrženou finanční odměnu od 0 do 5k.

Na základě hodnocení opět zprůměruji finanční odměnu. Pokud hodnocení nebudu rozumět, vyzvu vás k doplnění.

Ondru prosím o vložení odkazu na svůj výkaz a o slovní shrnutí své práce za květen zde, nebo na fóru v odpovídajícím vlákně. Také prosím o slovní zpětnou vazbu, zda je spokojen, či jakou podporu potřebuje apod.

Aktualizováno uživatelem Michaela Vodová před téměř 6 roky(ů)

Aktualizováno uživatelem Milan Daďourek před téměř 6 roky(ů)

Rád bych něco hodnotil, ale nějak nemůžu najít žádný výkaz a tak...

Aktualizováno uživatelem Ondřej Tůma před téměř 6 roky(ů)

Výkaz je tedy zde:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1eqDaxxrVew7snaSaTgio9a6VP_SrN83wzfDCljXoTq4/edit#gid=911552830

Slovní shrnutí: pořádáme slušné množství akcí, snažíme se i o propagaci, ale k té je potřeba víc prostředků, které až tak nemáme.
Nutně potřebuji další proškolení v různých stranických systémech, od všeho mám jen tak nakousnuto a tohle je rozhodně směr, ve kterém se nutně musím zlepšit.

Aktualizováno uživatelem Jan Pošvář před téměř 6 roky(ů)

Po květnu nejsem zcela spokojen s výsledkem Ondrova snažení. Ve výkazu propálil více jak 30 hodin na "Studium médií, soc. sítě". Uvádí, že se jedná především o monitoring. Přijde mi to hodně a není to řádně obhájené. Bohužel čas kvapí a hodnocení musí být dnes hotové. Na monitoring máme agregační stránku, na podrobnější monitoring médií nejsme zařízení (ale nevím, jak je to s centrálním monitoringem). Stejně tak mi přijde podezřelá položka "Příprava centra, projekce hokeje, úklid", kde jsou na jednu akci propáleny 4 hodiny, což pokrývá dle mě i samotné koukání na hokej. Je to hodně sporné, na jednu stranu tam musíš být, ale pokud by to byla jiná akce, kde bys také musel být, tak bys třeba při tom něco dělal.
Na druhou stranu oceňuji, že i když později, ale máme nabitý program na červen. Chce to ale dříve a víc zpropagovat.

Navrhuji odměnu 1000 Kč.

Aktualizováno uživatelem Ondřej Tůma před téměř 6 roky(ů)

Ono pustit hokej, nechat tam lidi a jít pracovat prostě nejde. Jinak jsem u toho samozřejmě i pracoval.

A to se obecně vztahuje i na onen "monitoring" - v době "prostojů", kdy centrum zavírá v 17:00 a další
akce navazují později, není logisticky možné jednoduše odjet a přijet až na samotnou akci. Pak tedy v mezičase
studuji média - monitoring, projíždění záznamů z psp, vyjádření a prohlášení poslanců jak našich, tak i
ostatních našim směrem, fórum, veřejné reakce. Toto je třeba dělat a osobně si myslím, že to patří do krajské administrativy
i ve spojení s MO.

Aktualizováno uživatelem Milan Daďourek před téměř 6 roky(ů)

Vidím to podobně jako Honza. Nevím, jak přesně má/může vypadat Ondrovo úkolování, ale zdálo by se mi vhodnější, aby si pro případy "prostojů" vyžádal od Míši zadání, co je třeba. Určitě je toho nemálo. Pokud jde o monitoring médií - asi by mělo být stanoveno předem v jakém rozsahu je nezbytný. Při časové dotaci, která mu byla věnována, bych docela uvítal nějaké sdílení zjištěného, ze kterého by ostatní mohli načerpat informace - třeba nějakým shrnutím na fóru nebo tak.

Aktualizováno uživatelem Milan Daďourek před téměř 6 roky(ů)

Za mne, když jednoduše proběhnu náplní, mám nějaké poznámky:

  • administrativni podpora ks vysočina - asi by se jí mělo věnovat více času - tedy administrativě administrativní :)
  • medializace centra, akce v centru vč. propagace a celkového zajištění akce, práce s formulářem pro schválení veřejné společenské akce - IMHO probíhá dobře a doufám, že budou následovat růžové zítřky
  • práce se stážisty vč. zajištění administrativy a kontaktů se školami - ve výkazu jsem nenašel - zatím neběží? - je nějaký záměr?
  • zajištění provozu (vč. úklidu, odpadu, provozní řád, evidence klíčů, evidence majetku v centru atd.) - evidencemi si nejsem jistý, ale IMHO běží dobře

Zdá se mi, že se vše ještě trochu usazuje a hledá, což je pochopitelné. Podobně jako Mario mám zkušenost, že z tohoto důvodu se první tři měsíce odměny nedávají, ale zde je asi zvyklost jiná. V rozmezí 0 až 5 bych tedy volil střed = 2,5 :)

Aktualizováno uživatelem Roman Pašek před téměř 6 roky(ů)

Stále nevím jak mám Ondru hodnotit a měli bysme to vyřešit co nejdříve.

  • co se týče monitoringu, tak pokud jde o kraj, tak to bude mít za úkol krajský MO, který zatím není
  • program JiPiCe je třeba řešit dříve, ale opět... nikde Ondra nemá řečeno kdy co musí být hotové
  • s programem pak souvisí i medializace akcí v JiPiCe, ať už jde o facebook, plakáty nebo cokoli jiného

Nevím, zda můžu Ondru vinit za to, že do JiPiCe na různé akce nechodí moc lidí, ale je potřeba s tím něco dělat.

Ač s Ondrem osobně vycházím za dobře (snad budu i nadále), tak bohužel tento měsíc navrhuji menší odměnu. Částečnou vinu ale beru i na PKS, které mu zatím nedalo jasné instrukce a většina věcí se nechává na jeho iniciativě, kterou je potřeba nasměrovat. Bohužel se teď sešlo hodně věcí, včetně převolení PKS a není na to čas, chápu.

Navrhuji odměnu 1000 Kč.

Aktualizováno uživatelem Michaela Vodová před téměř 6 roky(ů)

Hodnocení za mne:
Bohužel krátce, nemám moc prostoru a dnes to musí být hotovo. Souhlasím s Honzou a Milanem. Vidím to ale trochu šířeji, vzhledem k mé práci koordinátorky kraje a provázaností s prací Ondry.

Momentálně pracujeme na detailní náplni práce správce, kterou budeme i dnes komunikovat na mumble PKS. https://docs.google.com/document/d/1zKHBEr73z8w0YWeFmHEwImOK1EwJ140jJsCIzdDpRkI/edit?usp=sharing
Z této náplně bude Ondra vycházet a já osobně se pokusím ji provázat i s konkrétními návody, které jsou nutné k práci Onry. Budeme tedy všichni mít mantinel, na kterém se domluvíme a postupně odbouráme výše uvedené pochybnosti. Doplňujte tedy své návrhy, děkuji. (např. vyloučení prací správce centra vzhedem k problematice oddělování dobrovolné činnosti a placené práce apod., pravidelné aktivity, pravidelné vykazování akcí, času apod.)

Co vnímám jako pozitivní je fb centra a kraje, líbí se mi aktivita, grafika apod. Akorát doporučuji zvyšovat rank stránce JiPiCe, či ji provazovat s krajsku stránkou a eventy sdílet na všechny možné skupiny. Dále doporučuji Ondrovi vytvořit si skupinu přátel, zájemců o aktivitu v JiPICe a zasílat jim pozvánky pravidelně. (Návod společně probereme?)
Jako horší (neodpovídající informace, bez kontaktu, neprovázanost apod.) vnímám následné informování v kalendáři Pirátů Vysočiny, celorepublikovém kalendáři a na wiki JiPiCe, kde chybí jakékoli informace o akci. S Ondrou jsem to probrala a věřím, že se to bude zlepšovat. Sama si s ním sednu, naučím ho práci s wiki a nebo napíšu podrobný návod. Kalendář - už ví jak na to! Spravuje kalendář Pirátů z Vysočiny a ten se propisuje do celorep. kalendáře.
Líbí se mi program na červen, děkuji za to. Vím, že je těžké shánět jak přednášející, tak účastníky, každý rozjezd je náročný na čas a peníze.

K úklidu, souhlasím s Honzou a tak je to i domluveno, že Ondra se stará o centrum i v tomto ohledu. Centrum a společné prostory, tj. záchody, dětský koutek a kuchyň pravidelně, jednou týdně a to vždy v pondělí. Pokud by to nestíhal, je tu stále možnost oslovit paní na úklid a je nutné to probrat. V rámci toho sdíleného prostoru je to ovšem tak, že si uklízí každý po sobě sám, Ondra není uklizečka. A na tom trvám. Navíc poslanecká kancelář není centrum. Je třeba se tedy zamyslet, a to děláme v rámci té náplně práce, co přesně chceme, aby Ondra naplnil a vykázal.

Dále si přeji a domlouvala jsem, aby Ondra pracoval s kontakty lidí, kteří mají zájem o akce v JiPice, a kteří dělají akce v JiPiCe. Spravoval jejich databázi na neveřejné části pirátského drive.

Moje očekávání je, že Ondra bude trochu víc iniciativní, bude nás (PKS) upozorňovat, co je třeba v případě aktivit v centru, bude navrhovat řešení, povede centrum jako projekt "Probuďme v Jihlavě (Vysočině) pirátská srdce" nebo něco podobného. :D

Navrhuji odměnu 3000,-

(Je možné, že jsem něco vynechala, možná doplním po dotazech, které očekávám.) Ondrovi jsem zároveň dala tuto zpětnou vazbu osobně.

Aktualizováno uživatelem Ondřej Tůma před téměř 6 roky(ů)

Děkuji všem za zpětnou vazbu. Jak jsem psal Romanovi, tak to napíšu i vám všem. Nerad bych se držel klišé, že si to všechno teprve sedá, nicméně to jaksi samo sebe dobíhá. Potřebuji pracovat s jakýmsi předstihem. Když to bude předstih jednoho měsíce, tak si myslím, že to bude úspěch. To však samozřejmě pro tuhle chvíli, kdy jsem na pozici Správce centra dva měsíce, za ty se bohužel náskok měsíce neudělá, proto se někdy může zdát, že jsou věci šité horkou jehlou, že vázne propagace, že některé věci nejsou tak, jak jsme si před měsícem představovali. Kupu postupů, podkladů a pracovních prostředků si vymýšlím na koleni sám. Třeba grafika - Honza i Míša dobře ví, na jakém stroji jsem ji dělal, ale je, což považuji v okolnostech za úspěch. Je to spousta dalších věcí, které se snažím rozběhat za co nejmenší možný náklad pro stranu, neboť rozpočet má svá omezení a i přesto, že by bylo potřeba, tak se snažím jej nevyužívat, pokud to není nutné.
Ad "monitoring" - jedná se o věc, která nemá v našem KS své zastoupení, na jednu stranu to může třeba Honzovi připadat, že to je především pro odpovídačství (kteréžto je teoreticky v mé gesci i za Vysočinu), ale jde především o know-how strany, kdy alespoň její zástupce, který je pravidelně přítomen v Pirátském centru a má na starosti komunikaci s veřejností, médii, dobrovolníky a potažmo i studenty a především členy, ví co se děje kolem Pirátské strany, má přehled o dění nejenom v Republice a je schopen o tom s lidmi mluvit. I členové mě někdy oslovují, když potřebují vědět pravdivost či okolnosti některých zpráv. A tedy za mě - monitoring médií do práce Správce, tak jak je dnes koncipovaná , rozhodně patří.
Přijde mi moc dobrý návrh Milana, kdy by bylo lze mít v rámci tohoto i nějaké výstupy. Na jednu stranu se bojím, že třeba týdenní výstup by byl velmi obsáhlý a náročný ke zpracování i čtenářsky, na druhou stranu pak denní výstup by byl takovou časovou zátěží, že by to nebylo příliš reálné. Ale jedním z takovýchto zpracování bude moje přednáška 13.6. - Hoaxy a trollové - kde budu mít zpracované podněty a jak se vyhnout podobným věcem.
Toť tedy mé vyjádření k vašim podnětům. Děkuji za trpělivost.

Aktualizováno uživatelem Roman Pašek před téměř 6 roky(ů)

Po diskuzi na Mumble s PKS a s Ondrou měním výši odměny. Ondra je v jakési zkušební době, ve které ještě navíc není zcela definováno, jaké výstupy by měl za celý měsíc mít.

Navrhuji tedy průměr a to je 2500 Kč.

Aktualizováno uživatelem Michaela Vodová před téměř 6 roky(ů)

Na základě hodnocení uděluji Ondrovi Tůmovi odměnu 2250+300 (na telefon), tj. 2550,-.

Předáno https://redmine.pirati.cz/issues/11524

Aktualizováno uživatelem Michaela Vodová před téměř 6 roky(ů)

  • % Hotovo změněn z 0 na 100
  • Stav změněn z Nový na Dokončen

Také k dispozici: Atom PDF