Projekt

Obecné

Profil

Podání #11375

uzavřený

Volební komise

Přidáno uživatelem Jakub Dedek před téměř 6 roky(ů). Aktualizováno před téměř 6 roky(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
Kategorie:
-
Začátek:
30.05.2018
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:

Popis

Ahoj,

blíží se komunální volby a k tomu jsou spojené volební komise. Bohužel, letos se to nebude řešit prý centrálně a každý kraj si to má řešit sám.

Problém krajů je však, že dříve jsme oslovovali veřejnost přes webovou stránku a já bych rád měl alespoň technické řešení těch komisí.
Pokud to budu řešit přes Google formulář, tak nevyřeším nijak kolize míst, která jsou již obsazená a nevyřeším ani nijak jednoduše potvrzovací mail, kterých bych musel poslat jen 500 na Ostravu a po republice další hromady ze své Pirátské adresy. Myslím si, že to není úplně vhodné.

Maily by měli přijít člověku dva. První potvrzení, že vše proběhlo v pořádku a druhý s návodem, na co si dát pozor a tak. Návod se ještě řeší.

Tak se chci zeptat na dvě věci. Je možné vytvořit nějakou druhou databázi, kde budou údaje:
jméno, příjmení, datum narození, trvalý pobyt, kontaktní adresa (pokud je jiná), e-mail, telefon, kraj, obec a volební okrsek. (Obec a volební okrsek by měl být rolovací seznam)
Nebo případně aspoň poslat zdroják dřívějšího technického řešení...
Pokud byste připravili technické řešení z centra, což by bylo super, tak by kraje měli dodat města, kde budou kandidovat, protože jen tam můžeme mít lidi v komisích (podle toho, co jsem slyšel).

Podle termínu už tento problém docela spěchá...

Díky

Aktualizováno uživatelem Martin Rejman před téměř 6 roky(ů)

  • Přiřazeno nastaven na Martin Rejman
  • Stav změněn z Nový na Čeká se na podatele

Ahoj,

pro řešení podobných situací bychom mohli využít aplikaci nalodění (nalodeni.pirati.cz), kde se mohou ti lidé zaregistrovat a následně bychom jim mohli třeba posílat emaily, nebo se tam sami budou moci podívat, co se děje.

Pro dodělání bych potřeboval asi ještě trochu více vstupů, než je uvedeno, ale v principu teď si tam uživatel může vyplnit základní údaje, pokud by se chtěl registrovat do volební komise, tak by jich vyplnil do další tabulky více.

Nalodění můžeš vyzkoušet, je to celkem jednoduché ... a asi by se do dalo stihnout i v celkem reálném čase.

Aktualizováno uživatelem Stanislav Štipl před téměř 6 roky(ů)

Ahoj,

je nepřípustné, aby se pro sběr osobních údajů využívala aplikace třetí strany (např. Google formulář). Pro registrace do OVK máme aplikaci, k jejímuž zprovoznění by mohlo dojít ve druhé polovině června. Tato aplikace bude ale na rozdíl od minulých voleb sloužit jen jako technický nástroj pro usnadnění registrací. Podle pokynů vedoucího AO musí každou registrovanou osobu prověřit osoba odpovědná za delegace v daném místě a následně delegaci sama doručit na úřad. K předání údajů odpovědným osobám by mohla sloužit právě aplikace nalodění, jak píše Martin.

Aktualizováno uživatelem Martin Rejman před téměř 6 roky(ů)

Má to nějaký vývoj ?

Aktualizováno uživatelem Jakub Dedek před téměř 6 roky(ů)

Má, řeší AO a volební výbor.

Aktualizováno uživatelem Jakub Dedek před téměř 6 roky(ů)

Prosím uzavřít.

Aktualizováno uživatelem Martin Rejman před téměř 6 roky(ů)

  • Stav změněn z Čeká se na podatele na Dokončen

Aktualizováno uživatelem Martin Rejman před téměř 6 roky(ů)

Díky, uzavřeno.

Také k dispozici: Atom PDF