Projekt

Obecné

Profil

Přihláška projektu #11175

uzavřený

Pirátská pláž pro Karvinské moře!

Přidáno uživatelem Zuzana Klusová před téměř 6 roky(ů). Aktualizováno před téměř 6 roky(ů).

Stav:
Odloženo
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
Cílová verze:
Začátek:
20.05.2018
Uzavřít do:
08.10.2018
% Hotovo:

0%

Orgán:
Mediální odbor
Věcné podmínky:

Bude potřeba hlavně upravit část břehu a navézt tam písek nebo oblázky - minimum je 100 tun, optimálně 150 - 200 tun.
Podmínkou je získat souhlas majitele, který je v jednání. V případě, že by to odmítli, budeme muset prostředky vrátit.
Uzavřeli bychom také podnájemní smlouvu s rybářským svazem, pravděpodobně na 3 měsíce (červen - září).
Zakoupit bude třeba odpadkové koše.

Veřejně prospěšný účel:

Lidé se k jezeru chodí koupat celé léto, bohužel ale bez jakéhokoliv komfortu, chybí i odpadkové koše (proto také chodíme každý rok během Ukliďme Česko uklízet právě okolí karvinského moře). Pokud bychom tam vytvořili pláž, pomohli bychom poukázat na to, že vedení města na proměnu areálu už několik let kašle a investuje raději do fotbalu.

Výzva k podpoře:

Pomozte z Karviné udělat lepší místo! Pirátská pláž pomůže upozornit na to, že by se Darkovské moře mohlo proměnit v rekreační oblast se vším všudy.

Minimální částka:
25000
Maximální částka:
60000
Vysoutěžená částka:
0
Smlouva:

Popis

Víte, že Karviná má vlastní moře? Ano, skutečně je tomu tak. Dříve krásná obydlená část města - Darkov se kvůli těžbě propadla několik metrů hluboko a na místě vzniklo jezero. Dnes je v něm čistá voda a spousta ryb. Každé léto tam pravidelně chodí stovky lidí, leží se "punkově" na na strmých neupravených březích, chybí koše, občerstvení...ale lidem v Karviné to stačí, ne všichni si můžou dovolit jet ke skutečnému moři. Jsme chudý kraj.
Kolem je zeleň a les, jen výhled je netradiční - na šachtu a těžní věže.

Vedení města už dávno slibovalo, že to tady promění v opravdový rekreační areál viz zde https://www.msstavby.cz/studie-darkovskeho-more-13-05-2013/ . To se ale nikdy nestalo, máme tu zato fotbalový stadion. Karvinští Piráti by chtěli na problém upozornit a zároveň toho využít v kampani. Chtěli bychom tam s Vaší podporou vytvořit malou pirátskou pláž. Nic honosného. Asi 30 metrů vysypaných pískem nebo oblázky, jednoduchá lehátka a židle z palet, hudba, improvizovaný bar, koše.

Pozemky vlastní společnost Asental, která ho pronajímá rybářskému svazu. S ředitelem rybářského svazu jsem domluvená, že by to nebyl problém, oslovila jsem i vlastníky, nyní ale stále čekám na konečné vyjádření, zda by nám to povolili. Pokud ano, byl by to pro nás úžasný projekt, který by lidi v Karviné ocenili a zároveň by nám strašně pomohl v kampani do komunálu. Podpořte ho prosím! Nechceme celou částku, peníze chceme sbírat také přes hithit.cz.

Počítáme, že bude potřeba asi 100 tun písku nebo oblázků (cena 200 - 300 Kč za tunu), plus dovoz. 20 tisíc je tedy naprosté minimum.

Pirátská pláž pro karvinské moře je super pirátský projekt, který v sobě spojuje pirátskou myšlenku, veřejně prospěšný účel a bude i mediálně atraktivní. Je to další způsob, jak ukázat, že Karviná nemusí být jen špinavou hornickou baštou. Chceme naše město změnit a jít po vzoru Porúří, kde industriální stavby proměnili v přednost a atrakci, protože je vhodně doplnili originálními rekreačními areály. Pomozte dokázat, že i v Karviné jde skvěle strávit léto:-)

Aktualizováno uživatelem Martin Kučera před téměř 6 roky(ů)

  • Orgán změněn z Kontrolní komise na Mediální odbor

Aktualizováno uživatelem Vojtěch Pikal před téměř 6 roky(ů)

  • Vysoutěžená částka nastaven na 0
  • Stav změněn z Nový na Odloženo

nezískalo podporu, odloženo

Také k dispozici: Atom PDF