Projekt

Obecné

Profil

Přihláška projektu #11159

uzavřený

Finanční podpora kampaně CANNABIS WAR IS OVER! If you want it.

Přidáno uživatelem Tomáš Vymazal před téměř 6 roky(ů). Aktualizováno před téměř 3 roky(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
Cílová verze:
Začátek:
25.02.2018
Uzavřít do:
30.11.2018
% Hotovo:

0%

Orgán:
Republikové předsednictvo
Věcné podmínky:

Věcné podmínky (dle §7(2)d) PaRo):

Žádáme o finanční podporu rozsáhlé osvětové mediální kampaně nezávislé občanské iniciativy CANNABIS WAR IS OVER! If you want it., která sestává z mnoha vzájemně provázaných akcí a činností.

V rámci kampaně bude uspořádán letní festival, série panelových diskuzí s oběťmi perzekuce samoléčby konopím a prostřednictvím informačních stánků bude osvěta šířena i na různých kulturních a politických akcích. Od začátku kampaně také probíha natáčení celovečerního časosběrného dokumentu, jehož cílem je zachytit všechny zásadní události, ke kterým po dobu trvání této kampaně dojde.

Finanční podporu žádáme primárně na pořádání letošního multižánrového letního festivalu a zajištění propagačních materiálů pro kampaň. V závislosti na množství prostředků, které náš projekt v hlasování získá, uvidíme zda dojde i na podporu produkce časosběrného dokumentu.

Finanční podmínky (dle §7(2)g) a §7(2)d) PaRo):

1) Pořádání letního festivalu zahrnuje:

  • pronájem areálu do cca10.000 Kč
  • zajištění ozvučení včetně práce zvukaře do cca 10.000 Kč
  • tisk a výlep plakátů do cca 8.000 Kč
  • cestovní výdaje účinkujících do cca 25.000 Kč

Za účelem pořádání letního festivalu tedy žádáme celkem o 53.000 Kč. Jakákoliv částka peněz mezi 30.000 Kč a 53.000 Kč bude celá použita na hrazení nákladů letního festivalu.

2) Merchandising:

  • tisk propagačních letáků, samolepek a kartiček
  • výroba kampaňových placek (buttonů)

Na nákup propagačních materiálů potřebujeme celkem 5.000 Kč. To znamená, že Merchandising vyřešíme, pokud náš projekt dostane alespoň 58.000 Kč.

3) Produkce časosběrného dokumentu:

  • proběhlo už 20 natáčecích dní a ještě nás čeká minimálně 30 dalších, což potrvá dohromady s postprodukcí alespoň 2000 hodin práce
  • rozpočet filmu se pohybuje okolo 500.000 Kč, přičemž čtyři pětiny této částky jsou spojené s marketingem a distribucí, nikoliv produkcí filmu samotného
  • v tuto chvíli je film financován pouze ze soukromých zdrojů jeho režiséra a dramaturga Marka Salomona s tím, že materiální a technické vybavení potřebné pro natáčení dokumentu zajišťujeme všichni z vlastních zdrojů

Pro účely produkce a postprodukce filmu jsme se tedy rozhodli žádat o chybějících 100.000 Kč, kterými bychom pokryli náklady spojené s logistikou, archivací materiálu, prácí střihače, zvukovou postprodukcí a color gradingem filmu. V součtu pak všechny tři cíle projektu výjdou maximálně na 158.000 Kč.

4) Veškerou dopravu, ubytování a diety pro všechny součásti kampaně si financují dobrovolníci z vlastních prostředků.

5) Další prostředky na kampaň máme v úmyslu získat z drobných příspěvků od podporovatelů kampaně a také prodejem propagačních předmětů s vizuálem kampaně.

Časové podmínky (dle §7(2)e) PaRo):
Celkový čas strávený na projektu dobrovolnickou prací očekáváme kolem 3000 hodin. Přičemž na přípravu a průběh festivalu odhadujeme minimálně 800 hodin, produkce filmu si během následujících natáčecích dní vyžádá nejméně dalších 1000 hodin a jeho postprodukce pak sebere ještě dalších 1000 hodin.

Osobní podmínky (dle §7(2)f) PaRo):
Tomáš Vymazal – řešitel projektu
Marek Salamon – režie, kamera, střih, produkce a postprodukce dokumentu
Martin Mišík – produkce a další dobrovolnické práce
Jaroslava Bělíková – dramaturgie, produkce, logistika a další dobrovolnické práce
Radka Káňová – administrativa a další dobrovolnické práce
Anna Němcová – dobrovolnické práce
Andrea Marečková – dobrovolnické práce
Martina Schäferová – dobrovolnické práce

Veřejně prospěšný účel:

Cílem kampaně je celospolečenská změna ve vnímání kriminalizace lidí pěstujících konopí pro léčebné účely. Zastavení jejich trestního stíhání a propuštění všech aktuálně vězněných konopných pacientů. Disponujeme propracovanou právní argumentací, na jejímž základě již byly několika obžalovaným původní mnohaleté tresty odnětí svobody zmírněny na tresty podmíněné. Chceme však dosáhnout úplného osvobození a rehabilitace těchto lidí, kterým byl typicky zabaven všechen majetek a strávili mnoho měsíců ve vazebních celách zbaveni svých lidských a občanských práv.

Výzva k podpoře:

Válka proti konopí stále přežívá, protože tuto nemoc necháváme žít v myslích lidí ve svém okolí. Hlas pro tento projekt je řešením skutečné příčiny této nemoci, ale i naplněním programu Pirátů.

Minimální částka:
30000
Maximální částka:
158000
Vysoutěžená částka:
30150
Smlouva:

Popis

Kampaň CANNABIS WAR IS OVER! If you want it. byla oficiálně zahájena 25. února 2018 úvodní konferencí v brněnském sociálním podniku Bajkazyl a také už byla prezentována i na konopném veletrhu Konopex v Ostravě a letošním Million Marihuana March. Její podporovatelé svou přítomností na soudních přelíčeních vytrvale podporují nespravedlivě stíhané. Byl sepsán a zveřejněn její manifest a bylo také natočeno mnoho hodin filmového materiálu.

Způsob a termín zveřejnění výsledků projektu (dle §7(2)h) PaRo):
Benefiční multižánrový letní festival proběhne ve dnech 17. - 19. srpna 2018, vedlejším výstupem budou videomateriály použité k další propagaci celé kampaně a také příštího ročníku festivalu. Celovečerní časosběrný dokument má být dokončen do 31. listopadu 2018 a uveden na filmových festivalech v následujících dvou letech -- podle termínů uzávěrek konkrétních festivalů. Počítáme s Filmovým festivalem Jeden Svět, Mezinárodním festivalem dokumentárních filmů Ji.hlava, Mezinárodním festivalem dokumentárních filmů ELBE DOC.K a s distribucí v artových kinech.

Aktualizováno uživatelem Tomáš Vymazal před téměř 6 roky(ů)

Opravuji mylnou infromaci uvednou v přihlášce ve Finančních podmínkách v odstavci 3) Produkce časosběrného dokumentu, že:

  • v tuto chvíli je film financován pouze ze soukromých zdrojů jeho režiséra a dramaturga Marka Salomona s tím, že materiální a technické vybavení potřebné pro natáčení dokumentu zajišťujeme všichni z vlastních zdrojů

Pravda je, že:

  • v tuto chvíli je film financován pouze ze soukromých zdrojů jeho režiséra Marka Salomona a dramaturga Jaroslavy Bělíkové s tím, že materiální a technické vybavení potřebné pro natáčení dokumentu zajišťujeme všichni z vlastních zdrojů

Nemám oprávnění text přihlášky zeditovat, tak aspoň takto.

Aktualizováno uživatelem Lucie Spáčilová před téměř 6 roky(ů)

  • Vysoutěžená částka nastaven na 30150

Aktualizováno uživatelem Jana Schlegelová před asi 5 roky(ů)

  • Stav změněn z Nový na V řešení (diskutuje se)

Ahoj, právě dělám na revizi PaRo projektů (viz https://redmine.pirati.cz/issues/18878).
Tu byly v podstatě všechny prostředky vyčerpány. Doufám, že ke vší spokojenosti. Poprosím jen o zprávu komentář, jak to všechno dopadlo, ať to tu můžeme uzavřít. Děkuji!

Aktualizováno uživatelem Tomáš Vymazal před téměř 3 roky(ů)

Prostředky byly doručeny příjemcům. Prosím AO o uzavření tohoto tiketu, který již není relevantní. Děkuji.

Aktualizováno uživatelem Alice Hamalová před téměř 3 roky(ů)

  • Stav změněn z V řešení (diskutuje se) na Dokončen

Také k dispozici: Atom PDF