Projekt

Obecné

Profil

Úkol #10757

uzavřený

Žádost o schválení zálohy na nájem sídla strany 240 tis. Kč - navýšení záměru

Přidáno uživatelem Jakub Michálek před asi 6 roky(ů). Aktualizováno před téměř 6 roky(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
Cílová verze:
-
Začátek:
02.05.2018
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:
Spisová značka:
RV 37/2018
Vnější zodpovědná osoba:
Typ práce:
Organizační struktura:
Ne
Smlouva:

Popis

Ahoj, jak jsme informovali na internetovém fóru, vybrali jsme nové Pirátské centrum v Praze, a to přízemí objektu Na Moráni 3 za cenu 120 tis. Kč měsíčně bez DPH, a nyní od vás potřebujeme odsouhlasit navýšení záměru o částku 240 tis. Kč, abychom mohli složit zálohu na nájem (výši zálohy jsme před vyhlášením výběrového řízení nemohli přesně určit, proto s ní záměr nepočítal). Tuto zálohu požaduje pronajímatel, spol. IDS Praha. Projekt byl velmi pečlivě vydiskutován se všemi zainteresovanými aktéry (5 poslanců, centrála, PKS Praha, PKS SčK). Rádi bychom Pirátské centrum v Praze otevřeli ještě před horkou fází komunální volební kampaně v září, a proto je nutné objekt pronajmout a začít připravovat co nejdříve.

Na základě usnesení republikového předsednictva předkládám republikovému výboru návrh usnesení a žádám o jeho projednání v referendu:

Republikový výbor souhlasí s navýšením záměru na pronájem nového sídla Pirátů v Praze o účelovou půjčku obch. spol. 1. Pirátské s.r.o. ve výši 240 tis. Kč na zálohu na nájem přízemí objektu Na Moráni 3, nového sídla strany, která bude splatná do 2 měsíců po skončení nájmu.

Pronájem bude realizován prostřednictvím 1. Pirátské s.r.o. z důvodů:

  1. výhodnějších daňových podmínek (DPPO, DPH),
  2. efektivní koordinace využívání mezi mnoha aktéry (strana nemá orgán, který by tuto agendu v komerčních podmínkách řešil) a
  3. vhodnosti obchodní společnosti pro řešení podnikatelských aktivit - částečného podnájmu prostor soukromníkovi (café, co-working) a pro nájmy kanceláří poslanců, které vyžadují promítnutí investic a vybavení do nájemného, včetně možnosti generovat na nájmech zisk.

Znění smlouvy je nyní v jednání, půjde patrně o smlouvu na dobu neurčitou se základní šestiměsíční výpovědní lhůtou, snažíme se zejména ochránit počáteční investici v prvních několika letech. Počáteční investici do objektu máme zastropovanou na 700 tis. Kč (jde o 5 kanceláří poslanců, halu, zasedačku, sociální zařízení, bude nutné upravit stěny, zajistit venkovní polepy, rekonstruovat vnitřek, vybavení kanceláří poslanců, obrazovky pro využití propagačního potenciálu nemovitosti), zde zatím navýšení nepotřebujeme, protože tuto částku lze pokrýt z platných záměrů schválených RV, KS Praha a navýšení přijatých kompetentními orgány. Případné dodatečné navýšení bude předloženo, pokud k tomu bude dobrý důvod. Podrobnosti o projektu jsou zde.

Usnesení republikového předsednictva Pirátů ze dne 2. 5. 2018 (výtah)

Republikové předsednictvo Pirátů

  1. bere na vědomí informace o novým Pirátském centru - aktualizaci záměru na sdružený pronájem včetně informace o výsledku otevřeného výběrového řízení, ve kterém byla komisí doporučena nabídka obch. spol. IDS Praha, objekt přízemí Na Moráni 3, Palackého náměstí,

  2. souhlasí se složením zálohy na pronájem objektu podle bodu 1. ve výši 240 tis. Kč a případným podpisem rezervační smlouvy, bude-li pronajímatelem vyžadována, přičemž z důvodu zajištění exkluzivity bude záloha složena neprodleně po schválení tohoto usnesení, a předkládá republikovému výboru návrh na dodatečný souhlas s tímto jednorázovým výdajem a jeho promítnutím do navýšení celkových nákladů záměru; zálohu složí 1. Pirátská, s.r.o. z účelové půjčky od strany na tento účel, která se tímto usnesením schvaluje, (...)

Pro návrh: Bartoš, Richterová, Holomčík, Michálek, Peksa. Schváleno.


Související úkoly

související s Republikové předsednictvo - Úkol #9596: Sídlo strany v PrazeDokončenJakub Michálek20.02.201801.09.2018

Akce

Aktualizováno uživatelem Jakub Michálek před asi 6 roky(ů)

  • související s Úkol #9596: Sídlo strany v Praze přidán

Aktualizováno uživatelem Jakub Michálek před asi 6 roky(ů)

  • související s Podání #9705: Záměr na financování nového sídla strany a PiCe přidán

Aktualizováno uživatelem Jakub Michálek před asi 6 roky(ů)

  • související s smazán (Podání #9705: Záměr na financování nového sídla strany a PiCe)

Aktualizováno uživatelem Marek Nečada před asi 6 roky(ů)

  • Organizační struktura nastaven na Ne
  • Zobrazit v nabídce nastaven na Ne
  • Spisová značka nastaven na RV 37/2018
  • Přiřazeno nastaven na Marek Nečada
  • Stav změněn z Nový na V řešení (diskutuje se)
  • Fronta změněn z Podání na Úkol

Aktualizováno uživatelem Marek Nečada před asi 6 roky(ů)

Aktualizováno uživatelem Marek Nečada před téměř 6 roky(ů)

Usnesení schváleno.

Aktualizováno uživatelem Marek Nečada před téměř 6 roky(ů)

  • Stav změněn z V řešení (diskutuje se) na Dokončen

Také k dispozici: Atom PDF