Projekt

Obecné

Profil

Update Redmine

Aplikace pro správu úkolů Redmine byla aktualizována na novou verzi, bylo přidáno několik užitečných pluginů, které lze v praxi vidět v projektu Technický odbor. Dále přibyly další témata vzhledu.
Přidáno uživatelem Martin Rejman před více než 5 roky(ů)

Aktualizace verze Redmine

Aplikace byla aktualizována na novější verzi, což přináší některé drobné odlišnosti ve vzhledu (např. na stránce seznamu projektů).

Úprava přihlašování

Byl přepracován dialog přihlašování, po spárování účtů bude nově i možnost přihlašovat se pomocí Pirátské identity (auth.pirati.cz). Přihlašování přes PirateID (resp. OpenID či MojeID) bude následně deaktivováno, jelikož Pirátská identita rovněž poskytuje informace o rolích daného uživatele (míříme k řízení rolí na základě příslušnosti k jednotlivým skupinám, nyní konkrétně na fóru).

Nové pluginy

K dispozici jsou následující nové pluginy (lze aktivovat v nastavení projektu, pokud o ně máte zájem):

  • "Pivot" - dynamická kontingenční tabulka s možností generování tabulek a grafů pro až 1000 úkolů (pokud jich je více, je třeba filtrovat v úvodu stránky tak, aby jich bylo méně než tisíc).
  • "Charts" - další možnost jak vytvářet grafy, soukromé i veřejné.
  • "Agile" - možnost agilního plánování existujících úkolů. Odkaz "Agile board" vpravo umožňuje snadné přesouvání úkolů mezi stavy na týmových poradách. Odkaz "Version planing" vpravo umožňuje přesouvat úkoly mezi různými verzemi ("verze" se vytvářejí v nastavení projektu, slouží k rozdělení úkolů do bloků podle toho, jak je chceme společně realizovat).
  • "EasyGantt" - vylepšený Ganttův diagram, umožňuje časové plánování úkolů, interaktivní posouvání úkolů pomocí myši přímo v kalendáři a další vymoženosti.
  • "EasyWBS" - zobrazí úkoly ve formě MindMapy, umožňuje i vytváření nových úkolů a jejich sestavení do hierarchické struktury. Uložením (pomocí zeleného tlačítka) se vytvoří zadané úkoly včetně jejich podřízených úkolů. Volby vlevo umožňují zobrazit, kolik procent úkolu je hotovo, a kdo je řešitel úkolu.
  • "Monitoging a controlling" - sada grafů pro přehled nad úkoly a časem jejich řešení.
  • "Checklists" - na úkolech je možno přidávat zaškrtávací seznamy, které usnadňují plnění drobných úkolů v rámci realizace úkolu jako celku.

Nové fronty práce

Pro organizaci práce ve Sněmovně přibyly 3 nové fronty, očekáváme rozšíření podobné struktury i na další volené funkce a budeme společně hledat nejlepší model evidence.

Nový vzhled

V menu "Můj účet" vpravo nahoře si lze vybrat z více témat vzhledu dle osobních a technických preferencí uživatele. Doporučujeme buď "Alternative" nebo "PurpleMine" téma.

Ukládání dokumentů

Ačkoliv Redmine umí ukládat dokumenty přímo k úkolům, je vhodné mít obsáhlejší agendu mimo Redmine ve formě úložiště dokumentů. K tomu se chystá cloudové úložiště https://mrak.pirati.cz, kter0 bude spuštěno v nejbližších dnech.


Komentáře

Přidáno uživatelem Petr Vileta před více než 5 roky(ů)

Martine, charts se mi líbí, ale jsou tam zbytky anglického textu. Šlo by to dopřeložit? Když tak pomohu s tím, na co narazím. Jen mi řekni jak to dělat. ;)

Přidáno uživatelem Miluš Kotišová před asi 4 roky(ů)

U polí v přihlášce PaRo není uveden maximální počet povolených znaků - je otrava zjišťovat, jak velký text tam vložit, než mě to pustí dál k uložení přihlášky.
Je někde založen úkolovník pro nahlašování issues a bugů systémů?

Náprava:
Dát to jako placeholder do pole. Ráda to tam doplním, jen mě nasměrujte na zdroják k redminu, díky.