Projekt

Obecné

Profil

Úkol #21080

uzavřený

Připojení europoslanců Pirátů k politické skupině Zelení/Evropská svobodná aliance

Přidáno uživatelem Šárka Altman Galuszka před téměř 5 roky(ů). Aktualizováno před téměř 5 roky(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
Cílová verze:
Začátek:
04.06.2019
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:
Spisová značka:
RV 30/2019
Vnější zodpovědná osoba:
Typ práce:
Organizační struktura:
Ne
Smlouva:

Popis

Z pověření RP na základě dnešního hlasování per rollam https://redmine.pirati.cz/issues/21070?issue_count=90&issue_position=1&next_issue_id=20701
předkládám RV k hlasování následující usnesení a prosím o co nejrychlejší reakci.

"Republikové předsednictvo předkládá ke schválení v referendu Republikovému výboru následující usnesení:

Republikový výbor souhlasí s připojením europoslanců České pirátské strany k politické skupině Zelení/Evropská svobodná aliance."


Související úkoly

související s Republikové předsednictvo - Podání #21070: Připojení europoslanců Pirátů k politické skupině Zelení/Evropská svobodná alianceDokončen04.06.2019

Akce

Aktualizováno uživatelem Šárka Altman Galuszka před téměř 5 roky(ů)

  • související s Podání #21070: Připojení europoslanců Pirátů k politické skupině Zelení/Evropská svobodná aliance přidán

Aktualizováno uživatelem Marek Nečada před téměř 5 roky(ů)

  • Organizační struktura nastaven na Ne
  • Zobrazit v nabídce nastaven na Ne
  • Spisová značka nastaven na RV 30/2019
  • Přiřazeno nastaven na Marek Nečada
  • Stav změněn z Nový na Čeká se na podatele
  • Fronta změněn z Podání na Úkol

Zahájím, jakmile k tomu dostanu alespoň stručnou důvodovou zprávu.

Aktualizováno uživatelem Exasistent RV před téměř 5 roky(ů)

  • Cílová verze nastaven na Rozvrh práce

Aktualizováno uživatelem Šárka Altman Galuszka před téměř 5 roky(ů)

EDIT - není třeba hlasovat asap jak jsem psala, Mikuláš Peksa se bude účastnit zasedání RV v Mariánských lázních a je tedy možné vše probrat osobně při té příležitosti. Prosím o zařazení tohoto bodu na program (pokud se tak již nestalo).

Aktualizováno uživatelem Lukáš Blažej před téměř 5 roky(ů)

Navrhuji podateli, aby zvážil zpětvzetí svého návrhu, a to ze dvou důvodů:
1) Na začátku května byl na pořad jednání zasedání RV 15.-16.6. zařazen bod „Schválení názvu a složení politické skupiny Evropského parlamentu s účastí Pirátů“ s usnesením, a zahájení jednání dle návrhu RP by představovalo zbytečnou duplicitu, a
2) dle § 24 odst. 2 organizačního řádu schvaluje RV nejen název, ale i složení politické skupiny, a předkládaný návrh usnesení je tudíž nehlasovatelný.

Pokud navrhovatel svůj návrh nestáhne, jednání samozřejmě bude zahájeno, ale hlasování o něm pravděpodobně skončí odročením na zasedání.

Aktualizováno uživatelem Šárka Altman Galuszka před téměř 5 roky(ů)

1) Zařazení bodu jsem zmínila po dohodě s asistentkou RV a pokud již daný bod na finálním programu je, není třeba ho zařazovat duplicitně (proto jsem uvedla poznámku "pokud se tak již nestalo").

2) "nehlasovatelnost" proberu s RP

viz. výše jsem dávala update, že může být probráno na zasedání v Mariánských lázních - odročení jednání i hlasování na RV by tedy neměl být problém

Aktualizováno uživatelem Lukáš Blažej před téměř 5 roky(ů)

Díky, ze strany RP není aktivita potřeba, na dodání předběžného seznamu členů frakce před zasedáním RV jsem domluven. Stačilo by tedy vzít zpět předložení usnesení ke schválení v referendu.

Aktualizováno uživatelem Mikuláš Peksa před téměř 5 roky(ů)

Já bych jménem navrhovatele slevil z požadavku, že prosíme o co nejrychlejší reakci. S ohledem na usnesení RP jsme dali souhlas s předběžným zápisem do frakce, aby bylo možno naši příslušnost využít při jednání s ostatními frakcemi. Frakci to zlepšuje pozici při vyjednávání o výborech, což otevírá prostor pro win-win řešení při našich jednání v rámci frakce.

Tato operace je reversibilní, čili pokud by tento postup RV neposvětil, stále můžeme vystoupit. Zároveň bych hodně stál o možnost na RV osobně a důkladně vysvětlit důvody našeho postupu a kontext celé situace. Chtěl bych tedy navrhnout sloučení této rozpravy se zmiňovaným bodem „Schválení názvu a složení politické skupiny Evropského parlamentu s účastí Pirátů“.

Pokud jde o seznam členů, implicitně vyplývá ze stránek Evropského parlamentu, protože Zelení/Evropská svobodná aliance jsou existující entita s existujícícmi stanovami, rozpočtovými prostředky přenášenými mezi voleními obdobími atp. (proto mluvíme o připojení). Aktuální čísla zde https://vysledky-voleb.eu/volebni-vysledky/2019-2024/

Důvodovou zprávu, aktuální seznam členů frakce i podobu její stanov platnou ke dni jednání RV pochopitelně předložíme.

Aktualizováno uživatelem Lukáš Blažej před téměř 5 roky(ů)

Na jednání v Mariánských lázních bylo RV schváleno sloučení tohoto bodu s bodem "Schválení názvu a složení politické skupiny Evropského parlamentu s účastí Pirátů", možno tudíž uzavřít.

Aktualizováno uživatelem Lukáš Blažej před téměř 5 roky(ů)

  • Stav změněn z Čeká se na podatele na Dokončen

Také k dispozici: Atom PDF